Herní notebooky DELL G15, G15 a Alienware m16, m18, x14 a x16 pro rok 2023

30. 3. 2023 19:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Alienware a Dell uvedli šest nových herních notebooků: Alienware m18 a m16, Alienware x16 a x14 a Dell G16 a G15. Uživatelé ocení modernizované provedení konstrukcí, nové materiály, nejvyšší dosažitelný výkon v dané třídě, vylepšení designu a také přepracované ovládací centrum Alienware Command Center.

Herní notebooky DELL G15, G15 a Alienware m16, m18, x14 a x16 pro rok 2023

Řada M notebooků Alienware je určená pro hráče, kteří upřednostňují výkon, reprezentovaný dvěma novými notebooky Alienware m18 a Alienware m16.

Alienware m18 nabízí široké možnosti přizpůsobení výběrem z celého spektra nových procesorových a grafických technologií. To zahrnuje CPU až do 13. generace procesorů Intel Core i9-13980HX a kompletní sadu mobilních GPU NVIDIA GeForce RTX nové generace, nebo procesory AMD Ryzen nové generace a mobilní grafické karty Radeon. Špičkový výkon je možný díky celé řadě vylepšení technologie chlazení Alienware Cryo-tech.

Nejvýraznější vylepšení systému chlazení nového Alienware m18:

  • Přechodový teplovodný materiál Element 31 je nyní aplikovaný na CPU i GPU.
  • Odpařovací komora nyní pokrývá GPU i CPU, což pomáhá zvýšit tepelnou kapacitu o 35 %.
  • Sedm tepelných trubic (oproti čtyřem u m17) pro přenos tepelné energie do žeber z expandované mědi, což představuje více než 114% zvětšení plochy povrchu.
  • Čtyři ventilátory s ultratenkými lopatkami zvyšují průtok vzduchu o 25 %.

Tato vylepšení tepelné kapacity celé platformy (cca o 35 % v režimu Full Speed) a chlazení umožňují nasadit výkonnější CPU a GPU, a tím posunout celkový příkon systému na 240 W.

Model m18 zachovává stejnou maximální tloušťku jako model m17 a zároveň poskytuje herním nadšencům o 14 % větší plochu obrazovky. Disponuje také dostatkem místa pro plnohodnotnou klávesnici včetně numerické sekce s volitelnými mechanickými klávesami CHERRY MX. Navíc je vybavený dvěma sloty pro uživatelsky vyměnitelné paměťové moduly DDR5 SO-DIMM a kapacitou úložiště až 9 TB. Jako varianty zobrazovacího panelu jsou k dispozici buď 165Hz QHD nebo 480Hz FHD displeje s technologií Dynamic Display Switching a podporou G-SYNC a FreeSync. Konstrukční vylepšení uvnitř i vně šasi zvyšují pevnost a tuhost – přesně podle očekávání zákazníků Alienware.

Hráčům, kteří hledají výkon v kompaktnějším provedení, nabízí model Alienware m16 mnoho z technologií, ergonomie, designových kvalit a komfortu jako m18.

Řada notebooků X od Alienware naplňuje nejen herní potřeby

Notebooky řady X jsou koncipované pro hráče, kteří očekávají, že notebook Alienware bude doplňovat každý aspekt jejich životního stylu, a to i mimo hraní her. Chtějí lehce přenosného společníka, kterého mohou vzít s sebou kamkoliv, ale s nekompromisním výkonem. Řada X, která je pro Alienware vlajkovou lodí, slouží i jako inovační platforma, kde se vedle špičkových materiálů, povrchových úprav a funkcí uplatňuje i mnoho technických novinek, které zdokonalují celkovou zkušenost s produktem.

Nový notebook x16 je dosud nejluxusnější produkt značky Alienware. Slibuje vyšší výkon, vyšší displej s poměrem stran 16:10 a vylepšené zvukové schopnosti se šesti reproduktory, překonává současnou x17 téměř ve všech směrech, a to v elegantnějším a robustnějším celokovovém šasi.

Alienware x16 je vybavený výškovými reproduktory orientovanými vzhůru, které zajišťují čistý zvuk, a zdvojeným subwooferem pro silné basy. Celá konfigurace se 6 reproduktory tak vytváří prostorový zvukový zážitek. S technologií Dolby Atmos zažijí uživatelé bohatý, vrstevnatý zvuk, který obsahuje detailně prokreslené hloubky i výšky.

Notebook je vybavený systémem světelných efektů AlienFX, který disponuje 100 mikroLED diodami (s 50 samostatnými osvětlovacími zónami) a je prvním notebookem Alienware s novými variantami osvětlení AlienFX Scanner, Loop a Rainbow. Osvětlený RGB touchpad je nyní o 15 % větší (než u modelu x17 R2). Vše lze ovládat z Alienware Command Center. Notebook je vybavený nejnovějšími technologiemi včetně procesorů Intel Core HX 13. generace, mobilní grafiky NVIDIA GeForce NextGen a technologie AMD nové generace pro mobilní zařízení.

Nejtenčí 14" herní notebook, Alienware x14, byl poprvé představen loni na veletrhu CES 2022 a nyní přichází vylepšený x14 R2 s novým zobrazovacím panelem, který poskytuje větší plochu a lepší rozlišení s počtem bodů vyšším o 97 % oproti svému předchůdci. Je možné jej nabíjet vícero způsoby pomocí přiloženého USB kabelu typu C. Nový design se dvěma ventilátory zvyšuje chladicí výkon. Možné je přidat chlazení Cryo-tech a teplovodnou vrstvu Element 31.

Řada G odhaluje nový stylový design modelů G16 a G15

Nové herní notebooky Dell G16 a G15 jsou založeny na principu spolehlivosti a jednoduchosti za přijatelnou cenu, s mladistvým vzhledem a odpovídajícím výkonem.

U modelů G15 a G16 Dell zvolil nový odvážný designový přístup ve výrazném barevném provedení s retro oranžovými a modrými prvky v kombinaci s prémiovou metalízou, které bezpochyby zaujmou ty, kdo mají rádi popovou estetiku 80. let. Oba jsou vybavené speciální klávesou G-mode, vyhrazenými klávesami pro herní makra a přepínacími klávesami pro zvuk, které vylepšují herní zážitek. G15 nabízí klávesnice s numerickým blokem a jednozónovým nebo čtyřzónovým RGB podsvícením, zatímco G16 dává na výběr jednozónové RGB podsvícení a mechanické klávesy Cherry MX, aby si každý vybral podle svého stylu.

Pod kapotou notebooky G15 a G16 skrývají nejnovější technologie Intel, AMD a NVIDIA, díky kterým s konzistentním výkonem zvládají graficky náročné hry, a to i při dlouhých herních maratonech. Vůbec poprvé získává řada G chlazení s odpařovací komorou a teplovodnou vrstvou Element 31, jakými disponují notebooky Alienware.

Obě zařízení jsou nově vybavena vylepšeným ovládacím centrem Alienware Command Center, pomocí něhož si mohou hráči svůj stroj plně přizpůsobit.

Jediné rozhraní vládne všem

Všechny nové herní notebooky Alienware a řady G jsou vybavené přepracovaným ovládacím centrem Alienware Command Center (AWCC), které umožňuje maximální přizpůsobení a komfortní ovládání.

Řídící panel na jednom místě poskytuje rychlý přístup k nastavením, jako jsou profily a motivy pro konkrétní hry, osvětlení, makra, zvuk a přetaktování – vše, co je důležité pro skvělý zážitek ze hry.

AWCC v nové podobě nejsou jen aktualizace softwaru a vylepšení předchozí verze. Jedná se o nově pojatou architekturu s novým, intuitivním a dynamickým uživatelským prostředím. To nejen usnadňuje orientaci v nastavení a jeho aktualizaci, ale pomáhá k lepším výkonům ve hrách.

Produkty budou k dispozici v České republice v první polovině letošního roku. Ceny budou upřesněny.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse