Lenovo představuje 16palcové herní notebooky s umělou inteligencí

3. 4. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Novinkou pro rok 2023 je Lenovo LA AI čip, první dedikovaný AI čip na světě zabudovaný do herního notebooku, který je nasazen v nových noteboocích Lenovo Legion Pro 7 a 7i (16”, 8) a také v noteboocích Lenovo Legion Pro 5 a 5i (16”, 8). Nástroj Lenovo AI Engine+, poháněný čipem Lenovo LA AI, nasazuje algoritmus softwarového strojového učení pro optimální vyladění výkonu softwaru. Čip používá softwarové strojové učení použité přes Lenovo Vantage pro monitorování FPS ve hře a dynamické přizpůsobení nastavení pro co nejvyšší výkon. Tato kombinace čipu a softwarového strojového učení nabízí až o 15 % vyšší TDP a umožňuje notebookům řady Legion Pro poskytovat vyšší výkon v porovnání s předchozími generacemi. Notebooky Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 5 a 5i jsou také dodávány se softwarem Tobii Horizon, který hráčům nabídne zcela novou úroveň ponoření se do jejich oblíbené hry, stejně jako sada chytrých funkcí Tobii Aware.

Lenovo představuje 16palcové herní notebooky s umělou inteligencí

Všechny nově představené počítače Lenovo Legion jsou vybaveny operačním systémem Windows 11 stejně jako 3měsíčním předplatným služby Xbox Game Pass Ultimate, takže se hráči mohou vrhnout do herní vřavy hned po rozbalení nového zařízení. Zvukový zážitek na nové řadě zařízení Legion podpoří systém Nahimic od SteelSeries. Ten přináší pohlcující 3D zvuk, se kterým hráči uslyší spoluhráče jasněji a zároveň budou mít lepší přehled o dění ve hře, což je klíčové pro umístění na předních příčkách herních žebříčků. Hráči, kteří během hraní také streamují ocení jednoduše nastavitelné vyvážení a ovládání ekvalizéru, takže je nic nebude rušit na cestě k vítězství. Aplikace Lenovo Vantage nabízí další sadu nástrojů typu vše v jednom, včetně řídících panelů výkonu v reálném čase, ovládání přetaktování a také inteligentního ovládání ventilátoru s novým uživatelským režimem větráku pro získání další výhody nad konkurencí. Každé nové zařízení Lenovo Legion je také vybaveno programem Legion Arena, který sjednocuje hry z více platforem na jednom místě. Hráči tak jednoduše a rychle najdou hru, kterou chtějí hrát. Pro uživatele, kteří chtějí mít přístup k pokročilé technické podpoře typu 24/7 od odborníků se znalostmi specifickými pro hry je dostupná v některých regionech podpora Legion Ultimate Support. Experti pomohou uživatelům získat z jejich zařízení Lenovo Legion maximum pomocí dostupných vzdálených řešení i podpory na místě následující pracovní den.

“Řada Lenovo Legion představuje novou cestu na vrchol herního výkonu.

Využitím čipem poháněné umělé inteligence a strojového učení lze dosáhnout ještě vyššího počtu snímků za sekundu, což hráčům dává maximální výhodu při hraní,” říká Ouyang Jun, viceprezident a generální ředitel sekce Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo. “Nejnovější zařízení Lenovo Legion nastavují nový standard v chytřejším hraní s vyšším výkonem.”

Chytré a stylové zvenku, chytřejší uvnitř s AI vyladěním: Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 7

Nejvýkonnější 16palcové herní notebooky na světě s umělou inteligencí Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 7 umožňují hráčům vybrat si novou cestu k dokonalosti. Notebooky jsou vybaveny nejnovější 13. generací procesorů Intel Core či procesory AMD Ryzen 7000 Series a nejnovějšími grafikami NVIDIA GeForce RTX 40 Series.

Tyto komponenty nejvyšší úrovně mohou nově běžet naplno déle díky chladicímu systému Lenovo Legion ColdFront 5.0 s hybridním chlazením. Modely s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 4090 a RTX 4080 pak nabídnou extra široký chladící prvek technologie „Vapor Chamber“ , který pokryje oblast procesoru i grafické karty, zatímco modely s grafikou NVIDIA GeForce RTX 4070 jsou vybaveny dedikovaným chladicím prostorem procesoru s hybridními chladícími trubicemi pro grafickou kartu. Procesory jsou udržovány v chladu pomocí aplikace tekutého kovu pro kompletní zamezení ztráty výkonu kvůli přehřátí, zatímco je teplo odváděno masivními výfukovými otvory na zadní straně a po stranách šasi, což umožňuje až nevídaných 235W TDP. Čip Lenovo LA AI pohánějící Lenovo AI Engine+ posouvá výkon ještě o kousek dále a maximalizuje počet snímků za sekundu pro neuvěřitelný herní zážitek.

Všechna tato grafická kouzla znamenají, že každý snímek hráčovy epické vítězné série se zobrazí bleskurychle, jasně a do nejmenšího detailu na displeji Lenovo PureSight Gaming Display s poměrem stran 16:10 a rozlišením WQXGA (2560x1600), který podporuje až 240Hz variabilní obnovovací frekvenci. Využijte tento výkon na dosah ruky s klávesnicí Lenovo Legion TrueStrike podsvícenou pro každou klávesu individuálně přizpůsobitelným RGB osvětlením Lenovo Legion Spectrum.

Pro všechny hráče, kteří jsou často na cestách, bude příjemným bonusem až 99.99Wh Super Rapid Charge baterie, největší baterie povolená do letadla, a rychlé nabíjení6, které jim umožní zůstat ve hře. To vše se skrývá mezi celokovovým horním a spodním krytem dostupným v barevném provedení Onyx Grey.

Připraveny na práci i zábavu: Lenovo Legion Pro 5i a Lenovo Legion Pro 5

Pokud potřebujete pouze jeden počítač, který zvládne celodenní práci, ale také hladce ovládne nejnovější herní tituly, můžete své hledání zastavit u 16palcových notebooků Lenovo Legion Pro 5i a Lenovo Legion Pro 5. Jejich esportový styl naznačuje herní sílu skrytou pod povrchem, poháněnou buď 13. generací procesorů Intel Core či procesory AMD Ryzen 7000 Series s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4070, která uživatelům dovolí utkat se ve hře s kýmkoliv na té nejvyšší úrovni. Vnitřek notebooku je chlazen pomocí Lenovo Legion ColdFront 5.0, který využívá masivní výfukový a sací systém, turbo systém dvojitého ventilátoru, chladící směs s fázovou změnou a pokročilé hybridní chladící trubice k odvádění většího množství vzduchu skrz neuvěřitelně účinné výfukové otvory, čímž udržuje noteboook tichý a chladný i při náročném hraní. Čip Lenovo LA AI monitoruje zatížení procesoru a grafické karty pro dynamické úpravy řízení chlazení a získání ještě vyššího výkonu. Nastavení čipu Lenovo LA1 je možné jemně ladit pomocí Lenovo Vantage, což poskytuje plnou kontrolu nad ventilátory, ovládáním přetaktování a dalšími funkcemi potřebnými k plnému využití 200W celkového TGP a výhře nad všemi herními soupeři.

Notebooky Lenovo Legion Pro 5i a Lenovo Legion Pro 5 přináší také naprosto epické vizuální zážitky díky 16palcovému WQXGA displeji Lenovo PureSight Gaming Display s poměrem stran 16:10 a až 240Hz variabilní obnovovací frekvencí. Ještě více pak uživatele do děje vtáhne také 4zónová RGB TrueStrike klávesnice Lenovo Legion Spectrum, která je dostupná i s volitelným bílým podsvícením pro ještě více uhlazený vzhled. Lenovo Legion Pro 5 disponuje 80Wh baterií Super Rapid Charge Pro, která je ideálním zdrojem energie pro práci s počítačem ve třídě, kanceláři či na cestách. Veškerá výbava notebooku je skryta mezi horním kovovým krytem a spodním polymerovým krytem, dostupným v barvách Onyx Grey a Abyss Blue.

Cena a dostupnost

  • Notebook Lenovo Legion Pro 7i (16”, 8) s procesory Intel Core a cenou začínající na 64999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Lenovo Legion Pro 5i (16”, 8) s procesory Intel Core bude na našem trhu dostupný od dubna 2023 s cenou začínající na 43 999 Kč včetně DPH.
Představení . Tiskové zprávy

Diskuse