Lenovo Legion Slim - herní notebooky v 8. generaci

11. 4. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Lenovo představila nejnovější 8. generaci notebooků řady Lenovo Legion Slim, které hráčům umožňují užít si naplno svobodu při hraní, dosáhnout svých herních cílů a zároveň rozvíjet kreativitu. Lze si totiž vybrat z většího množství variant než kdy dříve. Kromě notebooků Lenovo Legion Slim 7i a 7 (16”, 8) či Lenovo Legion Slim 5i a 5 (16”, 8) si mohou vybrat také zcela nové provedení pro letošní rok – 14palcový Lenovo Legion Slim 5 (14”, 8), který pozvedá výkon a přenosnost notebooku na zcela novou úroveň. Nejnovější generace notebooků také jako první využívá rodinu čipů Lenovo Artificial Intelligence (LA). Tyto zabudované fyzické AI čipy pohání Lenovo AI Engine+, který dynamicky přenastavuje systém chlazení Lenovo Legion ColdFront 5.0 pro okamžitou optimalizaci chlazení notebooku a zachování maximálního výkonu při minimálním hluku.

Lenovo Legion Slim - herní notebooky v 8. generaci

Notebooky řady Lenovo Legion Slim jsou navrženy tak, aby splňovaly mnohostranné požadavky hráčů, kterým mimo jiné přináší SD slot, technologii rychlého nabíjení baterie, operační systém Windows 11, tři měsíce bezplatného používání Xbox Game Pass Ultimate, pohlcující 3D zvuk Nahimic od SteelSeries a software Lenovo Vantage, který uživatelům pomáhá vytěžit ze svých zařízení maximum. Pro klid v duši je dostupná také podpora Legion Ultimate Support, která hráčům přináší nepřetržitou technickou podporu, vedení a asistenci. Pomocí softwaru Legion Arena, mohou uživatelé vytvořit své vlastní herní centrum se všemi dostupnými tituly na jednom místě bez nutnosti přepínat mezi aplikacemi. Uživatelé, kteří si chtějí skutečně rozšířit své obzory, se mohou těšit na nový extra široký 44,5palcový zahnutý displej Lenovo Legion R45w-30 s poměrem stran 32:9 a na nový herní monitor Lenovo Legion Y34wz-30, který díky svému 34palcovému panelu s mini-LED podsvícením přináší extrémně čistý obraz a živé barvy.

“Naším cílem je poskytovat hráčům flexibilitu při výběru správného zařízení pro jejich herní výkon i životní styl,” říká Jun Ouyang, viceprezident a generální ředitel sekce Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo. “Nová řada herních notebooků Lenovo Legion Slim spolu s notebooky z řady Lenovo Legion Pro, stolními počítači Legion a herními zařízeními Lenovo LOQ, doplňuje naše herní portfolio přizpůsobitelnými možnostmi, které uspokojí hráče s širokou škálou herních cílů.”

Lenovo Legion Slim 7i a 7: všestranné 16palcové herní notebooky s AI laděním

Nejnovější 8. generace notebooků řady Lenovo Legion Slim 7 je navržena tak, aby splňovala požadavky hráčů, kteří chtějí notebook zvládající bez problémů AAA herní tituly a zároveň, který bude přinášet dostatek výkonu pro další aktivity jako je streamování, tvorba obsahu nebo produktivní práce. Konfigurace jsou dostupné s Windows 11 a až 13. generací procesoru Intel Core i9-13900H u notebooku Lenovo Legion Slim 7i nebo procesorem až AMD Ryzen 9 7940HS u notebooku Lenovo Legion Slim 7. Obě zařízení jsou dostupná s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4070 a až 32GB 5600MHz DDR5 operační pamětí, což je kombinace přinášející ostrý a živý obraz na 16palcový herní displej Lenovo PureSight s poměrem stran 16:10. Možnosti konfigurace herního displeje Lenovo PureSight dokáží splnit i ty nejnáročnější požadavky uživatelů s až WQXGA 240Hz VRR 500nitovým panelem pro ty, kteří vyžadují rychlou dobu odezvy během herních večerů. Pro kreativní uživatele, kteří pro svou práci potřebují co nejvyšší rozlišení a věrné vykreslení barev bude ideální variantou 3,2K 165Hz VRR 430nitový panel se 100% pokrytím barevného gamutu DCI-P3.

Notebooky jsou navrženy tak, aby zůstaly chladné i při vysoké zátěži díky pokročilému systému chlazení Lenovo Legion ColdFront 5.0 se čtyřmi měděnými hybridními tepelnými trubicemi, chladící složkou s fázovou změnou a zbrusu novým nasáváním vzduchu a systémem ventilátoru s 90 lopatkami. Výsledkem je hladina zvuku pouhých 48 dB v režimu vysokého výkonu. Chlazení je možné ještě více vyladit díky zabudovanému čipu Lenovo LA AI, který dynamicky nastavuje výkon chlazení pro maximální snímkovou frekvenci a minimální zvukový šum, což umožňuje notebookům Lenovo Legion Slim 7i a 7 dosáhnout výkonu až 140 W TDP.

Baterie s kapacitou 99.99Wh – největší baterie povolená na palubu většiny letadel – umožňuje uživatelům pracovat bez přerušení s až 10hodinovou výdrží na baterii. Rychlé nabíjení Super Rapid Charge zajistí plné nabití notebooku za pouhých 80 minut pomocí 230W Slim adaptéru, oba USB-C porty podporují 140W nabíjení stejně jako DisplayPort 1.4. Rychlé a bezproblémové připojení Wi-Fi 7 je podporováno díky kartě Filogic 380 Wi-Fi 7 od společnosti MediaTek, což z notebooku Lenovo Legion Slim 7 tvoří jeden z prvních modelů na světě s tímto nejnovějším typem připojení.

Plnohodnotná klávesnice Lenovo Legion TrueStrike disponuje plnou numerickou klávesnicí, velkými klávesami šipek a zdvihem 1,5mm navrženým pro plynulé psaní i při dlouhých pracovních dnech. Klávesnice je nastavitelná a přináší vyměnitelné klávesy WASD i možnost prostřednictvím softwaru Legion Spectrum konfigurovat RGB podsvícení jednotlivých kláves. Klávesnice zároveň umožňuje jednolité bílé podsvícení. Veškerý výkon notebooku je uložen do tenkého (17,9mm profil v nejtenčím místě) celokovového těla, který je dostupný v barevném provedení Storm Grey nebo Glacier White, a váží méně než 2kg. Díky tomu jsou notebooky Lenovo Legion Slim 7i a 7 zatím nejvíce všestrannými notebooky Lenovo Legion Slim.

Lenovo Legion Slim 5i a 5: Nejpřenosnější 16palcové herní notebooky s AI laděním na světě

Řada Lenovo Legion klade velký důraz na poskytování větší možnosti výběru a flexibility pro všechny hráče. Tento cíl je nejvíce vidět na osmé generaci nových přírůstků do portfolia Legion – zařízeních Lenovo Legion Slim 5i a 5. Výběr začíná už u velikosti notebooku: Lenovo Legion Slim 5 a 5i jsou dostupné v 16palcovém provedení a k dispozici je také 14palcový Lenovo Legion Slim 5 s OLED panelem.

Lenovo Legion Slim 5i disponuje až 13. generací procesoru Intel Core i7-13700H, zatímco Lenovo Legion Slim 5 je dostupný s procesorem až AMD Ryzen 9 7840HS. Oba notebooky jsou vybaveny grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU. Systém chlazení Legion ColdFront 5.0 udržuje notebook chladný a tichý pomocí větších hybridních měděných tepelných trubek a žebrování, chladící složky se změnou fáze, zvětšeným přívodům a odvodům vzduchu a také supervýkonnému 12 V zdvojenému systému ventilátorů z kapalně krystalického polymeru.

Zabudovaný čip LA1 AI pohání Lenovo AI Engine+, který dynamicky nastavuje systém chlazení a vyváženě rozděluje příkon mezi CPU a GPU pro optimalizaci výkonu a snížení hluku ventilátoru na minimum. LA čip v kombinaci s možnostmi grafické karty jako je NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU umožňuje notebooku Lenovo Legion Slim 5i dosáhnout na výkon až 160W TDP, což je dobrá zpráva pro hráče, kteří nechtějí obětovat výkon notebooku v zápalu bitvy. K dispozici jsou také konfigurace s nižším grafickým výkonem, které ztenčují šasi notebooku na elegantních 19,7mm v nejtenčím místě. To je ideální volbou pro hráče, kteří chtějí výkonný i přenosný notebook s váhou pouhých 2,3 kg. Všechna zařízení z řady Lenovo Legion Slim 5 mohou být nakonfigurována s až 32 GB 5600Mhz DDR5 RAM pamětí, která je rozšiřitelná až na 64 GB. Pod kovovým víkem notebooku se skrývá 16palcový až WQXGA herní displej Lenovo PureSight s poměrem stran 16:10, jasem 500 nitů a variabilní obnovovací frekvencí až 240Hz, což umožňuje plnému grafickému výkonu a rychlosti vnitřních prvků notebooku oživit oblíbené herní tituly.

Baterie s kapacitou 80Wh nabídne až 8hodinovou výdrž a podporu Super Rapid Charge, což znamená méně času stráveného nabíjením a více času v pohybu. S USB-C portem, který podporuje 140W nabíjení je možné nechat velký adaptér doma pro ještě větší přenosnost. Plnohodnotná klávesnice Legion TrueStrike je nastavitelná a přináší vyměnitelné klávesy WASD stejně jako možnost 4zónového RGB podsvícení Legion Spectrum, které dodá šasi v barevném provedení Storm Grey8 či Misty Grey výjimečný barevný nádech8. Pro méně nápadný vzhled je možné zvolit klávesnici s bílým podsvícením8.

Cena a dostupnost

  • Notebook Lenovo Legion Slim 7i (16”, 8) s procesory Intel Core bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 39 999,- Kč včetně DPH.
  • Notebook Lenovo Legion Slim 7 (16”, 8) s procesory AMD Ryzen bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 45 999,- Kč včetně DPH.
  • Lenovo Legion Slim 5i (16”, 8) s procesory Intel Core bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 29 999,- Kč včetně DPH.
  • Lenovo Legion Slim 5 (16”, 8) s procesory AMD Ryzen bude na našem trhu dostupný od července 2023 za cenu začínající na 29 999,- Kč včetně DPH.
  • Notebook Lenovo Legion Slim 5 (14”, 8) s procesory AMD Ryzen bude na našem trhu dostupný od října 2023. Cena zatím nebyla stanovena.
Představení . Tiskové zprávy

Diskuse