Lenovo Yoga Pro 9i a Yoga Pro 7i/7, Yoga 7i/7, Yoga Slim 7 a inovovaný Yoga Slim 6

17. 4. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Tvorba, konzumace obsahu a spolupráce v hybridním světě se nyní stává snazší díky nejnovější generaci notebooků Lenovo Yoga s Windows 11, které přináší působivý výkon, neuvěřitelnou všestrannost a snadnou mobilitu v elegantním a přenosném těle:

Lenovo Yoga Pro 9i a Yoga Pro 7i/7, Yoga 7i/7, Yoga Slim 7 a inovovaný Yoga Slim 6
  • Vlajková loď společnosti Lenovo Yoga Pro 9i, dostupná ve dvou velikostech displeje (14.5" a 16”, 8. generace), nabízí inovativní konstrukci i funkce včetně vylepšeného systému chlazení Lenovo X Power, lepšího displeje PureSight Pro a řady nových i aktualizovaných funkcí.
  • Tenký, lehký a elegantní notebook Yoga Slim 7 (14.5”, 8. gen.) přináší uživatelům více výkonu, přenositelnosti a delší výdrž na baterii než kdy dříve.
  • Notebooky Yoga Pro 7 (14.5”, 8. gen.) a Yoga Pro 7i (14.5”, 8. gen.) přináší vysoký výkon v tenkém těle, což je ideální kombinace pro zaneprázdněné tvůrce obsahu.
  • Spojení ohebného designu a mimořádné flexibility ve všestranném konvertibilním notebooku typu 2v1 – to je Yoga 7 (dostupný ve 14” a 16” velikosti obrazovky, 8. generace).
  • Inovovaný notebook Yoga Slim 6 (14”, 8. gen.) přichází s nejnovějšími procesory AMD Ryzen 7000, což dodává notebooku špičkový výkon a efektivitu v mimořádně tenkém zařízení.

Tato generace notebooků Yoga, vybavená operačním systémem Windows 11, ohromí uživatele novým vylepšeným systémem chlazení Lenovo X Power, lepším displejem PureSight nebo sadou Premium Suite -- sbírkou vylepšených a nových funkcí včetně nové klávesnice Yoga s většími klávesami navrženými pro pohodlí a efektivitu při psaní.

“Jsme si vědomi toho, že tvůrci digitálního obsahu stále více oceňují hybridní životní styl, který jim umožňuje tvořit kdykoliv a kdekoliv, od tvorby videí po navrhování grafiky takřka za pochodu,” říká Jun Ouyang, viceprezident a generální ředitel sekce Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo. “Nejnovější prémiové notebooky Lenovo Yoga Pro jsou navrženy pro tvořivé uživatele. Kombinace výkonu a přenositelnosti včetně působivého nového displeje Mini-LED PureSight Pro a vylepšené klávesnice přináší uživatelům výjimečný zážitek a možnost tvořit, kdykoliv je políbí múza.”

Zařízení z produktové rodiny Yoga Pro nabízí špičkový výkon i přenositelnost a umožňují uživatelům tvořit a konzumovat obsah kdykoliv a kdekoliv potřebují. Nová generace je vybavena vylepšenou verzí Lenovo X Power – sadou hardwarových a softwarových funkcí, jejichž spolupráce přináší rychlejší a plynulejší uživatelský zážitek. Uživatelé mohou například upravovat videa rychleji díky výrazně zrychlenému softwarovému náhledu, rychlejšímu vykreslování a exportům, což znamená více času pro tvorbu videí a méně času stráveného čekáním. Významný nárůst tepelné kapacity v porovnání s předchozí generací zahrnuje 62,5% nárůst u 16palcového notebooku Yoga Pro 9i a více než 25% nárůst v případě 14,5palcového modelu. Toto zlepšení u obou notebooků přináší uživatelům rychlejší práci s grafikou, videem nebo 3D vykreslováním při zachování chladného a tichého chodu počítače. Kombinace Lenovo X Power spolu s grafickými kartami NVIDIA® GeForce RTX™ 40. série a AI akcelerací ke zlepšení výkonu a stability, umožňuje tvůrcům bez problémů využívat i špičkové aplikace pro kreativní tvorbu.

Výjimečné displeje Mini LED PureSight Pro, které jsou dostupné u notebooků Yoga Pro 9i (14.5” a 16”, 8), nabídnou ostřejší a realističtější vizuální zážitek s neuvěřitelnou přesností barev. Spojení 100% DCI-P3 a 100% Adobe RGB umožňuje mnohem větší barevný gamut a živější obraz, zatímco varianta Mini LED displeje přináší působivých 1200 nitů jasu a umožňuje tak uživatelům pohodlně pracovat téměř v jakémkoliv prostředí uvnitř i venku.

Notebooky Yoga Pro 9i (14.5” a 16”, 8), Yoga Pro 7 (14.5”, 8), Yoga Pro 7i (14.5”, 8) a Yoga Slim 7 (14.5”, 8) také přichází s vylepšenou sadou nových i aktualizovaných hardwarových vlastností Lenovo Premium Suite pro ještě lepší uživatelský zážitek. Nejvýraznější je vylepšená klávesnice se zdvihem kláves 1,5 mm a ergonomickým tvarem pro pohodlí a efektivitu, rychlejší odezvou při stisku a povrchovou úpravou proti mastnotě pro hladší dotyk a minimalizaci otisků prstů a šmouh. Kromě vylepšené klávesnice disponují notebooky vybavené sadou Lenovo Premium Suite čtyřmi mikrofony pro ještě lepší video a audio hovory, čtyřmi reproduktory s potlačením hluku, tiššími ventilátory a větším trackpadem pro snazší manipulaci s obsahem.

Stejně jako předchozí generace jsou nové notebooky Yoga vybaveny softwarem Lenovo AI Engine+, který uživatelům přináší rychlý a intuitivní výkon se schopností předvídat spotřebu energie na základě toho, co uživatelé na svém zařízení dělají. Součástí technologie Lenovo AI Engine+ je také nastavení Lenovo Intelligent Sense a Integrated Security, které pomáhá udržovat plynulé, bezproblémové a lépe zabezpečené fungování počítače.

Řada notebooků Yoga Slim je díky tenkému a elegantnímu tělu charakteristická nejen svým vzhledem, ale také snadnou mobilitou, což je důležitá vlastnost pro skupinu uživatelů, kteří chtějí mít možnost vytvářet a konzumovat obsah nebo spolupracovat s ostatními za vlastních podmínek. Nová generace zařízení Yoga Slim je ještě přitažlivější díky PureSight OLED displeji, který přináší ostřejší a realističtější obraz s výrazným omezením vyzařování modrého světla díky certifikaci TÜV Rheinland a Eyesafe.

Notebooky Yoga Slim 7 (14.5”, 8) a Yoga Slim 6 (14”, 8) kladou výkon na první místo. Z toho důvodu disponují nejnovější generací procesorů řady AMD Ryzen 7000, které přináší rychlý a silný výkon spolu s více než 60Wh baterií a volitelnou funkcí Rapid Charge pro efektivní společnou komunikaci. Majitelé nových notebooků Yoga Slim mohou také vyzkoušet integrovanou grafickou technologii RDNA 3 pro realistické vizuální prvky při vytváření obsahu a bohatý výběr zábavy. AMD Ryzen AI engine přináší této generaci notebooků Lenovo Yoga Slim nové chytré funkce včetně AI Eye Gaze Correction, se kterou uživatelé během videohovoru vždy vypadají, že se dívají přímo do kamery. Další vlastností je automatické rámování kamery pomocí umělé inteligence, takže hlava uživatele bude během videohovoru vždy v obraze, či rozostření pozadí s využitím AI a měření hloubky ostrosti, které uživatelům umožní nastavit obrázek na pozadí do určité vzdálenosti od fotoaparátu.

Uživatelé mohou lépe chránit své zařízení při práci mimo kancelář s cloudovým bezpečnostním softwarem Lenovo Smart Lock, který jim umožňuje vzdáleně lokalizovat či zamknout jejich notebook, odstranit z něj data a obnovit své ztracené nebo odcizené zařízení.

Yoga Pro 9i: Výjimečný výkon pro sebevědomé uživatele

Osmá generace notebooku Yoga Pro 9i přináší 13. generaci mobilních procesorů Intel Core, grafickou kartou až NVIDIA RTX 4070 a větší tepelnou kapacitu, což je kombinace přímo stvořená pro uživatele tvořící obsah vyžadující výkonný notebook. Ať už upravujete videa, provádíte intenzivní 3D modelování nebo navrhujete grafiku, můžete se spolehnout na bezproblémový chod svého nového notebooku.

Kromě dvou barevných provedení - Tidal Teal a Storm Grey – nabídne Yoga Pro 9i také PureSight Pro displej ve 14,5palcovém a 16palcovém provedení. Model s 16palcovým displejem pak disponuje rozlišením až 3,2K, jasem 1200 nitů, 165Hz obnovovací frekvencí a kombinací třech barevných gamutů - 100% DCI-P3, 100% sRGB a 100% Adobe RGB - pro ostrý a realistický obraz určený těm, kteří chtějí dosáhnout vysoce kvalitní tvorby.

Nové a aktualizované funkce v rámci balíčku Premium Suite se postarají o lepší uživatelský zážitek z notebooku Yoga Pro 9i ať už jde o čtveřici mikrofonů s potlačením hluku, se kterými mohou být uživatelé online kdekoliv, nebo o tišší ventilátory pro větší klid pro práci. Propojení pohodlného používání s produktivitou přináší také větší trackpad a nová klávesnice Yoga se zdvihem kláves 1,5mm a prohnutím kláves o 0,3mm pro snadnější a pohodlnější psaní. Webkamera s rozlišením 5Mpx se pak postará o vysokou kvalitu videokonferencí.

Notebooky Yoga Pro 9i (16”, 8) a Yoga Pro 9i (14.5’, 8) jsou vyrobeny z 50 % recyklovaného plastu v klávesnici a 50 % recyklovaného hliníku na spodním krytu a získaly hodnocení ENERGY STAR a registraci v kategorii EPEAT Gold. V balení je použit 100% FSC papír a obě zařízení jsou dodávána v balícím polštářku obsahujícím 90 % recyklovaného plastu.

Yoga Slim 7: Elegance v tenkém a přesto výkonném zařízení

Pro uživatele, kteří ocení stylovou eleganci v lehkém těle a zároveň potřebují výkonné a přenosné zařízení pro dosažení svých cílů je ideální volbou nová 8. generace notebooku Yoga Slim 7. Se svým 14,5palcovým až 3K PureSight OLED displejem nabídne ostřejší a realističtější obraz. O dostatečný výkon, se kterým mohou uživatelé upravovat a nahrávat fotografie na cestách, pracovat na prezentacích nebo vést video hovor z kavárny, se postará poslední generace procesorů řady AMD Ryzen 7000. Díky certifikaci TÜV Hardware Blue Light EyeSafe se výrazně snižuje riziko únavy očí.

S tělem tenkým pouhých 13,9 mm je Yoga Slim 7 snadno přenositelná a vejde se i do malých prostor. Nově navržená klávesnice spolu s větším touchpadem umožní uživatelům efektivnější a produktivnější práci. Další působivou funkcí ze sady Premium Suite je zapojení šesti reproduktorů se dvěma subwoofery, které jsou umístěny zády k sobě a poskytují výjimečnou kvalitu zvuku na schůzkách i při živém přenosu hudby.

Dalším výrazným vylepšením notebooku Yoga Slim 7 je vyšší kapacita 70Wh baterie, což umožňuje uživatelům pracovat déle bez nutnosti hledat zásuvku. Díky funkci Rapid Charge zvládnete nabít notebook během 15 minut až na další 3 hodiny používání. Se dvěma ventilátory a 30wattovým TDP výkonem u této generace si mohou uživatelé vychutnat chladnější a tišší chod notebooku.

Yoga Pro 7 a Yoga Pro 7i: Vysoký výkon v elegantním provedení

Notebook Lenovo Yoga Pro 7 a Pro 7i (k dispozici v konfiguraci s procesory AMD a Intel) přináší výkonný hardware v kombinaci s grafickými kartami NVIDIA RTX 3050 nebo 4050, což z něj dělá zařízení ideální pro tvůrce obsahu a multitasking. S větší kapacitou baterie (až 73Wh) u této generace přináší tento tenký notebook s 15,6mm profilem tišší a chladnější chod bez ohledu na pracovní vytížení.

Ať už upravují videa, pracují na grafickém návrhu nebo tvoří prezentaci, mohou si uživatelé užít ostrý a kvalitní obraz na 14,5palcovém PureSight Pro displeji s rozlišením až 3K, jasem 400 nitů a obnovovací frekvencí 120 Hz.

Kromě výjimečného displeje nabízí Yoga Pro 7 také nové hardwarové funkce ze sady Premium Suite. Mezi ně patří například kvalitní audiovizuální zážitek díky čtveřici mikrofonů s potlačením šumu, čtyřem reproduktorům a FHD infračervené webkameře se senzorem Time of Flight (ToF) a krytkou kamery pro větší soukromí. Pohodlnější psaní s rychlejší odezvou pak zajistí vylepšená klávesnice se zdvihem 1,5mm a úpravou proti mastnotě. Yoga Pro 7 a Yoga Pro 7i přitáhnou pozornost okolí díky elegantnímu mimořádně tenkému šasi, které je k dispozici v barevném provedení Tidal Teal nebo Storm Grey.

Yoga 7 and Yoga 7i: Všestranně kreativní

Osmá generace notebooků Yoga 7 je se svými zaoblenými hranami v leštěném komfortním designu stvořena pro snadnou manipulaci a všestrannost. Konvertibilní notebooky Yoga 7 umožňují uživatelům tvořit a konzumovat obsah prakticky kdekoliv díky 360stupňovému otočnému pantu a více režimům používání, které dokáží během okamžiku změnit plnohodnotný notebook na přenosný tablet.

Díky nejnovější 13. generaci procesorů Intel či procesorům řady AMD Ryzen 7000 se mohou tvůrci spolehnout na silný a plynulý výkon, ať už jde o úpravy videa, retušování fotografií nebo přehrávání multimediálního obsahu. Výjimečně kvalitní displej s poměrem stran 16:10, až 2.8K OLED panelem a 100% DCI-P3 přesností barev umožňuje uživatelům vytvářet a sdílet jejich dosud nejlepší výtvory.

Yoga Slim 6: Lehký a odolný notebook na cesty

Tenké, lehké a odolné provedení 8. generace notebooku Yoga Slim 6 přichází v praktickém hliníkovém těle navrženém pro uživatele, kteří jsou často na cestách. Přináší také až nejnovější generaci procesorů řady AMD Ryzen 7000 pro rychlejší a plynulejší výkon. Vylepšená verze notebooku Yoga Slim 6 je dostupná ve dvou barevných provedeních – Misty Grey a Storm Grey.

Uživatelský zážitek z notebooků Yoga mohou vylepšit sady softwarových řešení Lenovo Vantage a Lenovo Smart Performance pro optimalizaci zařízení, sledování výkonu, kontrolu stavu počítače, vylepšené zabezpečení a dokonce řešení problémů. V případě poruchy počítače získají uživatelé se službou Premium Care Plus prioritní přístup ke zkušeným technikům, rychlou opravu, zvýšenou ochranu zařízení a softwarovou asistenci.

Pro produktové obrázky navštivte Lenovo StoryHub newsroom nebo www.lenovo.com/yoga pro více informací o novém portfoliu Lenovo Yoga.

Cena a dostupnost

  • Notebook Yoga Pro 9i (16”, 8) bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 49 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga Pro 9i (14.5”, 8) bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 54 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga Slim 7 (14.5”, 8) bude dostupný od června 2023 za cenu od 34 999 Kč s DPH.
  • Notebook Yoga Pro 7i (14.5”, 8) bude dostupný od května 2023 za cenu od 35 999 Kč s DPH.
  • Notebook Yoga Pro 7 (14.5”, 8) bude na našem trhu dostupný od července 2023 za cenu začínající na 36 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga 7i (14”, 8) bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 32 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga 7i (16”, 8) bude na našem trhu dostupný od června 2023 za cenu začínající na 26 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga 7 (14”, 8) bude na našem trhu dostupný od června za cenu začínající na 23 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga 7 (16”, 8) nebude v CZ/SK dostupný.
  • Notebook Yoga Slim 6 (14”, 8) bude na našem trhu dostupný od května za cenu začínající na 22 999 Kč včetně DPH.
Představení . Tiskové zprávy

Diskuse