Panasonic Toughbook 40 - vysoce odolný notebook, certifikován pro použití v NATO

11. 5. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Panasonic oznámila, že přední odolný notebook pro obranný průmysl na světě může nyní disponovat jednotkou Eclypt Core Encrypted Internal Solid State Drive od globální komunikační společnosti Viasat Inc., díky čemuž je Panasonic TOUGHBOOK 40 bezkonkurenční ve svých schopnostech pro armádu, hraniční kontrolu a záchranné služby. Notebook TOUGHBOOK 40 s polovodičovým samošifrovacím pevným diskem je certifikován pro použití ve Velké Británii pro zabezpečení přísně tajných informací a všech nižších stupňů zabezpečení a je rovněž certifikován pro použití v NATO a dalších evropských zemích.

Panasonic Toughbook 40 - vysoce odolný notebook, certifikován pro použití v NATO

„Jedná se o další krok v rozšíření našeho partnerství se společností Viasat, abychom mohli nabízet nejvyšší úroveň zabezpečení v celé řadě TOUGHBOOK,“ říká Jon Tucker, General Manager Engineering, Product & Mobility Solutions v obchodní divizi Panasonic Mobile Solutions. „Se současným geopolitickým napětím v celé Evropě i mimo ni roste každým dnem poptávka po tomto typu vysoce bezpečného, robustního a modulárního flexibilního zařízení.“

Dokonalý 14palcový odolný notebook je určen pro obranu, včetně operačního použití pěšky a ve vozidle, stejně jako pro diagnostiku, údržbu a výcvik vozidel. Pro policejní a pohraniční kontroly je zařízení ideální pro operativní služby, jako je určování trasy, identifikace poznávacích značek nebo podezřelých osob. Modulární konstrukce posouvá robustní výpočetní techniku na další úroveň a umožňuje mobilním pracovníkům rychle a snadno upravovat zařízení pro různé výzvy tím, že vybaví 7 rozšiřujících oblastí.

Nový výkonný model v černém provedení je konstruován pro použití v těch nejextrémnějších podmínkách a disponuje vojenskými bezpečnostními a komunikačními funkcemi pro podporu kritických operací. Zabezpečený počítač s Windows 11 disponuje procesorem Intel Core i5-1145G7 vPro (volitelný procesor Intel Core i7 vPro), 16 GB RAM (volitelně až 64 GB) a rychlouvolňovacím 512GB NVMe OPAL SSD ve standardu (volitelně až 2TB). Nyní je také certifikován pro použití s rychloupínacími zabezpečenými disky VIASAT schválenými NATO, stejně jako s konektory MIL a dokovacími stanicemi. Pro okamžité vypnutí světla a elektronických přenosů při provozu má také funkci skrytého režimu jedním dotykem.

„Jsme nadšeni, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností Panasonic a integrovat šifrování Viasat do zařízení TOUGHBOOK 40, abychom uživatelům z oblasti obrany nabídli odolná a vysoce zabezpečená zařízení nové generace,“ řekl Hisham Awad, generální ředitel společnosti Viasat UK. „Technologie Eclypt Secure-at-Rest společnosti Viasat, navržená a vyrobená ve Velké Británii, kombinuje sofistikovanou autentizaci, šifrování celého disku a ukládání dat do interního nebo přenosného hardwaru, který je odolný proti neoprávněné manipulaci. V případě krádeže, ztráty nebo napadení zařízení pomáhá SSD disk zajistit ochranu a zabezpečení dat po vypnutí. Těšíme se, že budeme i nadále přinášet pokročilá řešení pro ochranu dat v klidu, která pomohou uživatelům v oblasti obrany chránit jejich nejcitlivější data.“

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse