Samsung Galaxy Book3 Ultra - vlajková loď současné nabídky

20. 3. 2023 06:20    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Nejnovější řada Galaxy Book3 nabízí skvělé notebooky všem uživatelům produktů Samsung Galaxy, kteří touží po dokonalém propojení různých přístrojů a také po špičkovém výpočetním výkonu.

Samsung Galaxy Book3 Ultra - vlajková loď současné nabídky

Společnost Samsung Electronics představila řadu špičkových notebooků Galaxy Book3. Patří do ní modely Galaxy Book3 Ultra, Book3 Pro 360 a Book3 Pro. Vlajková loď současné nabídky, tedy Galaxy Book3 Ultra, se vyznačuje mimořádně vysokým výpočetním výkonem, model Galaxy Book3 Pro 360 v sobě díky flexibilní konstrukci a podpoře dotykového pera spojuje funkce dvou zařízení současně a Galaxy Book3 Pro je zase tenký a lehký přístroj určený hlavně k mobilnímu využití. Celá řada Galaxy Book3 cílí především na uživatele, kteří touží po skvělém výkonu a dokonalém propojení různých zařízení, které podporuje produktivitu i kreativitu. V České republice a na Slovensku nová řada notebooků Galaxy Book3 nebude dostupná.

„Čím dál víc lidí používá k práci i ke kreativním činnostem víc zařízení najednou. Díky otevřenému a výborně vyladěnému ekosystému Galaxy to s našimi přístroji není žádný problém,“ říká TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung Electronics. „Nejnovější řada notebooků Galaxy Book3 do tohoto propojeného ekosystému výborně zapadá. Je šita na míru nadšeným produktivním a kreativním uživatelům přístrojů Galaxy, kteří vyžadují špičkový výkon a propojené funkce bez jakýchkoli kompromisů.“

Nejlepší propojené funkce v dosavadní historii řady Galaxy

Propojené funkce notebooků řady Galaxy Book3 jsou intuitivní a na první pohled srozumitelné, mnohé z nich uživatelé ostatně dobře znají. Dvojice aplikací Link to Windows / Microsoft Phone Link (v češtině Váš telefon), nyní s novými funkcemi pro mobilní využití, umožňuje uživatelům propojit notebook s telefonem v rámci jediného uživatelského prostředí. Jednou z novinek v těchto aplikacích je funkce Recent Websites, tedy nedávno otevřené webové stránky, které si můžete zobrazit jak v telefonu, tak na notebooku, a plynule mezi nimi přecházet. V telefonu si tak můžete třeba vyhledat cenu letenky a ve Windows si ji poté koupit. Funkce Instant Hotspot zase jediným kliknutím umožňuje připojení k bezdrátovým internetovým přípojným bodům.

Kromě toho si nyní uživatelé můžou na různých přístrojích zobrazit víc pracovních oken. Nástroj Samsung Multi Control umožňuje ovládat notebook, tablet Galaxy Tab a nyní i chytrý telefon Galaxy pomocí klávesnice a trackpadu notebooku Galaxy Book3, takže můžete jednotlivé soubory kopírovat a přenášet mezi přístroji. Funkce Second Screen zase udělá jediným kliknutím z tabletu druhý monitor notebooku. A na jednotlivých zařízeních lze obsah nejen sledovat, ale také vytvářet – uživatelé se můžou například věnovat pokročilým úpravám fotografií v aplikaci Expert RAW na telefonu Galaxy, pak je automaticky přetáhnout do notebooku a dokončit úpravy v profesionálním programu Adobe Lightroom.

Přechod na notebook z řady Galaxy Book3 je intuitivní, rychlý a bezproblémový. Stačí se jednou v notebooku přihlásit ke svému účtu Samsung a veškerý obsah se automaticky synchronizuje se službami Galaxy, které využíváte na jiných zařízeních – k tomu slouží funkce Single Sign On. Pomocí nástroje Samsung Pass se můžete přihlásit i na své oblíbené webové stránky. Jednoduchý je i přenos veškerých dat a nastavení ze starého počítače s Windows – postará se o to funkce Galaxy Book Smart Switch. A pokud potřebujete pomoc s orientací v novém přístroji, pomůže aplikace Galaxy Book Experience.

Výkon, který přesvědčí

Notebooky řady Galaxy Book3 se vyznačují špičkovým výpočetním výkonem – k němu pomáhají vylepšený procesor, grafická karta, displej a další komponenty. Galaxy Book3 Ultra disponuje nejnovějším procesorem 13th Gen Intel Core i9 a díky tomu je dosud nejrychlejším modelem v řadě. O grafiku profesionálních kvalit se stará karta NVIDIA RTX Geforce 4070, kterou ocení kreativní jedinci i nadšení hráči. A v modelech Galaxy Book3 Ultra a Pro For najdeme poprvé i jedinečný displej Samsung Dynamic AMOLED 2X, známý z nejlepších chytrých telefonů Samsungu. Rozlišení 3K (2880 x 1800) znamená dechberoucí zobrazení detailů, adaptivní obnovovací frekvence 120 Hz je zase zárukou plynulého překreslení pohybu. Displej získal certifikáty VESA ClearMR a DisplayHDR TRUE BLACK 500 a také atest SGS Eye Care Display, což svědčí o dostatečném omezení modrých vlnových délek. Díky všem těmto vylepšením se zájemci můžou těšit na skvělou práci i při náročných úkolech – obraz neztrácí ostrost ani barevnou věrnost ani v nejdynamičtějších scénách, hry se nezadrhávají. Na výběr jsou dvě varianty se 14 a 16 palci, v obou případech s poměrem stran 16:10.

Také zvuk se v modelech Galaxy Book3 Ultra a Pro dočkal vylepšení, pokud jde o výšky i basy. K dispozici jsou duální mikrofony ve studiové kvalitě a také systém aktivního tlumení hluku s umělou inteligencí, takže je váš hlas slyšet opravdu bez problémů. V době stále častějších videohovorů uživatelé navíc ocení funkci Studio Mode, která vylepšuje vzhled účastníka hovoru i pozadí.

Nová řada notebooků Galaxy Book3 nebude dostupná v České republice ani na Slovensku.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse