Acer Nitro V 14 a 16 - herní notebooky s procesory AMD i Intel

16. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Zcela nový notebook Acer Nitro V 14 zaujme každého, kdo hledá stylový herní laptop, který by vyvážil herní výkon, mobilitu a cenovou dostupnost. Jeho lesklá povrchová úprava připomínající perleť a namodralé podsvícení v sobě spojují působivou estetiku se solidním výkonem. Nejnovější herní notebook Nitro V 16 je cíleně navržený pro studenty, začínající hráče a multimediální nadšence. Tato zařízení v sobě spojují současné technologie a funkce s rozumnou cenou, což z nich činí vyvážená a všestranná zařízení, která lze používat ve škole, pro zábavu i hraní her

Acer Nitro V 14 a 16 - herní notebooky s procesory AMD i Intel

Malý, ale výkonný notebook Nitro V 14 (ANV14-61) ocení hráči, studenti i profesionálové, kteří chtějí stylový a vysoce přenosný notebook, který si hravě poradí s hraním her i s produktivními úkoly. Díky svým kompaktním rozměrům a schopnostem je vhodný pro hraní na cestách, nošení do školy v batohu nebo na odlehlé pracoviště, do klientovi kanceláře či kavárny. Sofistikovaný bílý design navíc zapadne do jakéhokoli prostředí a dodá noblesu každé herní nebo pracovní výbavě.

Jeho unikátní 14,5palcový displej (16:10) je ideální volbou pro lidi na cestách a poskytuje více prostoru na obrazovce než tradiční 14palcová varianta. Obě varianty zobrazení, WQXGA (2560x1600) nebo WUXGA (1920x1200), jsou kombinovány s obnovovací frekvencí 120 Hz, dobou odezvy 3 ms a 100% podporou barevného gamutu sRGB, což z něj činí skvělý nástroj pro hraní her a kreativní práci. Hráči jistě ocení také přítomnost přepínače MUX (multiplexer), který umožňuje ručně zapnout nebo vypnout iGPU pro zvýšení grafického výkonu při hraní oblíbených titulů.

Nitro V 14 je bude dodáván s procesory až AMD Ryzen 7 8845HS, grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop (194 AI TOPS), až 32 GB paměti DDR5 a až 2 TB PCIe Gen4 NVMe SSD, bude tak vždy připraven na intenzivní zátěž. Procesory AMD Ryzen řady 8040 uživatelům představí nové vynikající zážitky prémiové kvality, pyšní se solidním výkonem, neuvěřitelnou výdrží baterie a inovativní integrací technologie Ryzen AI. Díky přidané výhodě funkce správy napájení 3. generace (PMF) jsou procesory AMD Ryzen řady 8040 ještě o krok dál díky inteligentní správě baterie zajišťující co nejdelší dobu provozu. Mezi výhody, které AI přináší pro životnost baterie, patří prodloužení doby trvání videokonferencí, díky úspornějšímu chodu na CPU namísto GPU a omezuje tak spotřebu baterie.

Grafická karta NVIDIA GeForce 4050 využívající platformu NVIDIA RTX AI s podporou více než 600 her a aplikací uživatelům přináší možnost využití ekosystému výpočetních akcelerací a nových možností hraní s NVIDIA RTX AI. Hráči budou mít k dispozici technologii DLSS 3.5 využívající umělou inteligenci pro ohromující vizuální efekty při vysoké obnovovací frekvenci a tvůrci mohou využít sílu umělé inteligence díky stovkám již dostupných aplikací akcelerovaných technologií RTX. Výkon zařízení lze sledovat a řídit v reálném čase pomocí aplikace NitroSense, která slouží jako řídicí centrum systému a knihovna funkcí umělé inteligence v zařízení pro podporu jeho maximálního využití.

Nejnovější Nitro V 16 (ANV16-71) je ideální pro všechny typy produktivních činností a multimediálních aplikací díky displejům s vysokým rozlišením, výkonným komponentám a chlazení, které zajišťuje plynulý chod a provozní teplotu komponent notebooku. Poskytuje vynikající kvalitu obrazu s vysokou hustotu pixelů, až 180 Hz na 16palcovém displeji WQXGA (16:10) (2500x1600) a je tak vynikající volbou pro úpravy fotografií, úlohy barevné gradace, hraní her a další obsah náročný na kvalitu obrazu. Obsahuje také přepínač MUX pro zvýšení výkonu GPU.

V konfiguraci s procesorem až Intel Core i7-14650HX, grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop[1], až 32 GB paměti a až 2 TB PCIe Gen4 NVMe SSD je dostatečně výkonný, aby si snadno poradil s nejnovějšími aplikacemi a aktuálními hrami. Jeho dvouventilátorový systém se čtyřmi sacími a čtyřmi výfukovými otvory nasává studený vzduch z horního krytu klávesnice a vyhání teplo bočními a zadními ventilačními otvory, čímž eliminuje přehřívání a zajišťuje špičkový výkon CPU a GPU.

Grafické karty NVIDIA GeForce RTX v nejnovějších herních počítačích jsou poháněny mimořádně efektivní architekturou NVIDIA ADA Lovelace, která podporuje více než 600 aplikací a her akcelerovaných umělou inteligencí. Díky technologii DLSS 3.5[1] poháněné umělou inteligencí, odstraňování šumu a nahrazování pozadí s aplikací Broadcast a díky aplikacím STEM akcelerovaným umělou inteligencí pomáhají uživatelům rychleji dokončit školní úkoly. Díky NVIDIA DLSS 3.5 jsou hry ještě více pohlcující a realističtější díky integraci Ray Reconstruction, nové technologie poháněné umělou inteligencí, která dále zvyšuje kvalitu ray tracingu.

Funkčnost notebooků dotváří Copilot ve Windows 11, každodenní společník společnosti Microsoft s umělou inteligencí, který poskytuje odpovědi a inspiraci z webu a pomáhá tak podporovat kreativitu a produktivitu. Speciální klávesa Copilot na jejich klávesnicích umožňuje rychlou a snadnou aktivaci AI asistenta.

Sadu funkcí s podporou AI lze také využívat při streamování nebo videochatu díky webkameře s podporou Acer PurifiedView využívající umělou inteligenci a Acer PurifiedVoice 2.0 se třemi mikrofony s technologií AI redukce šumu.

Ceny a dostupnost

  • Acer Nitro V 16 (ANV16-71) v regionu EMEA v říjnu za cenu od 1 449 EUR.
  • Acer Nitro V 14 (ANV14-61) v regionu EMEA v září za cenu od 1 199 EUR.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse