Acer Predator Helios Neo 16 a 18 - herní notebooky, 14. gen. Intel Core, NVIDIA GeForce RTX 40

23. 5. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Notebooky Predator jsou vybaveny funkcí Microsoft Copilot v systému Windows 11 a speciální klávesou Copilot pro rychlý přístup k asistenci při řešení úloh s umělou inteligencí. Dodávají se také s měsíčním předplatným Xbox Game Pass Ultimate, které hráčům umožňuje přístup ke stovkám počítačových her.

Acer Predator Helios Neo 16 a 18 - herní notebooky, 14. gen. Intel Core, NVIDIA GeForce RTX 40

Notebooky Predator Helios 18 a Predator Helios 16

Procesor až Intel Core i9 14900HX, který je vybaven nově optimalizovanou výkonnou hybridní architekturou a Predator Helios 18 (PH18-72) a Predator Helios 16 (PH16-72). Poháněny jsou až grafickým procesorem NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop (MGP až 175 W) navrženým s architekturou NVIDIA ADA Lovelace, která díky možnostem ray tracingu technologie DLSS 3.5 poskytuje výkon a grafiku s umělou inteligencí. Technologie GeForce RTX jsou podporovány ve více než 500 populárních hrách a aplikacích, včetně herních trháků, jako jsou Cyberpunk 2077 a Alan Wake 2. Pokročilá tepelná řešení společnosti Acer udržují zařízení a vnitřnosti v plném provozu, poháněné dvěma ventilátory 5. generace AeroBlade v kombinaci s teplovodivou pastou na bázi kovu.

Notebooky nabízejí možnosti 16 a 18palcových (16:10) panelů WQXGA nebo Mini LED, které pracují s rychlou frekvencí 250 Hz, podporují svítivost 1000 nitů a 100% barevný gamut DCI-P3. Dynamické světelné efekty RGB na logu Predator na noteboocích, světelnou lištu Infinity Mirror na zadní straně a přizpůsobitelné klávesnice s podsvícením Mini LED. Světelné efekty a barvy krycích log a RGB na jednotlivých klávesách lze přizpůsobit pomocí nejnovější univerzální aplikace PredatorSense, která zároveň funguje jako ovládací a monitorovací centrum pro výkonnostní režim notebooků a nastavení ventilátorů.

Notebooky Predator Helios 16 a Predator Helios 18 jsou také vybaveny nejnovějšími funkcemi senzorických technologií. Nová MagKey 3.0 byla nainstalována na tlačítka WASD, přičemž při nákupu jsou k dispozici dvě další sady pro přizpůsobení. MagClick je vybaven patentovaným vyměnitelným mechanickým spínačem, který hráčům poskytuje zvuky mechanické hmatové odezvy a rychlejší odezvu při každém stisku klávesy. Mezitím MagSpeed kombinuje grafiku rychloměru s LED osvětlením pod ním. Pro komunikaci a přenosy ve hrách využívají notebooky soustavu tří mikrofonů Acer PurifiedVoice 2.0 a technologii redukce šumu s umělou inteligencí, která filtruje nežádoucí zvuky z pozadí, a řešení webové kamery Acer PurifiedView s umělou inteligencí. Zvuky lze zesílit prostřednictvím sluchátek a interních reproduktorů osazených technologií DTS:X Ultra. Notebooky Predator Helios také zajišťují rychlost sítě Wi-Fi 7 a každý z nich je vybaven dvěma všestrannými porty USB typu C Thunderbolt 4 a čtečkami karet MicroSD.

Notebooky Predator Helios Neo 18 a Helios Neo 16

Zcela nové modely Predator Helios Neo 18 (PHN18-71) a Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) přicházejí s nejnovějšími technologiemi a funkcemi za dostupnější cenu. Notebooky Helios Neo se i nadále prezentují nápadným designem a výraznými detaily s laserem vyrytými šifrovanými kódy na svých tmavě černých eloxovaných krytech, které lákají hráče k rozluštění skrytých zpráv a k zahájení cesty do Predator Verse.

Herní zařízení Helios Neo poháněná až nově optimalizovaným procesorem Intel Core i9 14900HX ve spojení s až grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop s maximálním grafickým výkonem 140 W v režimu Turbo. Využívají také grafická vylepšení řízená umělou inteligencí a zrychlený výkon systému díky technologii DLSS 3.5 a plnému ray tracingu. Notebooky lze nakonfigurovat s až 32 GB paměti DDR5 5600 MHz a až 2 TB PCIe Gen 4 SSD disky v RAID 0. Použita je kombinace technologie 3D ventilátorů AeroBlade 5. generace a teplovodivé pasty na bázi kovu.

Chlubí se obrazem na displejích IPS s rozlišením WQXGA (2560 x 1600), obnovovací frekvencí 240 Hz, dobou odezvy 3 ms a 100% pokrytím barevného rozsahu DCI-P3. Jejich panely jsou vybaveny technologiemi NVIDIA Advanced Optimus a G-SYNC, které dynamicky zvyšují snímkovou frekvenci a snižují latenci v závislosti na načtených hrách a aplikacích. Funkce, jako je dynamické přizpůsobení osvětlení na čtyřzónové RGB klávesnici notebooků a správa zařízení prostřednictvím obslužné aplikace PredatorSense 5.0 (se speciální klávesou PredatorSense Key). Notebooky Helios Neo 18 a Helios Neo 16 také využívají nástroje Acer pro videokonference s umělou inteligencí Acer PurifiedVoice 2.0 a Acer PurifiedView, zatímco systém prostorového zvuku DTS:X Ultra zlepšuje zvuky. Jsou také vybaveny technologií Intel Killer DoubleShot Pro pro připojení a celou řadou portů včetně dvou USB typu C s rozhraním Thunderbolt 4, HDMI 2.1 a čtečky karet MicroSD.

Ceny

  • Predator Helios 18 (PH18-72) v regionu EMEA za cenu od 3 999 EUR.
  • Predator Helios 16 (PH16-72) v EMEA za cenu od 2 799 EUR.
  • Predator Helios Neo 18 (PHN18-71) v EMEA za cenu od 2 199 EUR.
  • Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) v EMEA za cenu od 1 699 EUR.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se mohou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse