Acer Swift 14 AI a Swift 16 AI - notebooky Copilot+ s procesory Intel Core Ultra (Series 2)

5. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Acer představila nové notebooky Swift 14 AI a Swift 16 AI Copilot+ PC, své první modely Swift s novými procesory Intel Core Ultra (Series 2). Tyto notebooky jsou vybaveny nejnovějšími, zcela novými výpočetními nástroji a poskytují výkon až 48 bilionů operací za sekundu (TOPS) NPU AI, které zvládnou energeticky náročné pracovní úlohy s využitím umělé inteligence.

Acer Swift 14 AI a Swift 16 AI - notebooky Copilot+ s procesory Intel Core Ultra (Series 2)

Nové notebooky Acer Swift 14 AI (SF14-51/T) a Swift 16 AI (SF16-51/T) poskytují nejlepší výkon v oblasti umělé inteligence ve své třídě díky novým procesorům Intel Core Ultra, které optimalizují procesy napříč procesorem, integrovanou grafikou Intel Arc a neuronovou procesorovou jednotkou (NPU) nové generace pro urychlení úloh umělé inteligence. Díky tomu mohou nové notebooky akcelerovat generativní úlohy a výtvory umělé inteligence. Jsou také vybaveny novými jádry P a E-cores navrženými pro nekompromisní výkon a zároveň poskytují výjimečnou energetickou účinnost a výdrž baterie.

Nové notebooky chrání digitální data uživatelů pomocí biometrického zabezpečení a několika úrovní ochrany zabudovaných na hardwarové i softwarové úrovni. Nový Intel Partner Security Engine pomáhá zachovat diskrétnost dat a integritu kódu při zachování vysokého výkonu pro náročné pracovní úlohy s umělou inteligencí.

Bezpečnostní procesor Microsoft Pluton navíc zajišťuje, že se v obou případech jedná o počítače se zabezpečeným jádrem, které poskytují chip-to-cloud zabezpečení. Tyto nové notebooky Swift jsou vybaveny funkcí Windows Hello, která zajišťuje biometrické přihlášení prostřednictvím čtečky otisků prstů nebo rozpoznání obličeje pomocí infračervené webkamery s rozlišením 1440p QHD. Notebooky navíc chrání uživatele pomocí technologie Acer User Sensing, která umožňuje senzoru vzdálenosti umístěnému vedle webové kamery zjistit přítomnost uživatele, automaticky uzamknout obrazovku, když se uživatel vzdálí nebo naopak probudit zařízení, když se uživatel vrátí.

Výkon a funkce nových notebooků doplňuje prémiové šasi a elegantní, moderní design. Hliníkový kryt se pyšní stylovou ikonou s dynamickým duhovým efektem, zatímco touchpad disponuje indikátorem aktivity AI, který se rozsvítí při využití NPU nebo aktivaci funkce Copilot. Obě nové řady notebooků lze otevřít jednou rukou díky kvalitnímu technickému zpracování a praktickým 180stupňovým pantům. Oba nové notebooky se navíc snadno přenášejí v ruce nebo v brašně díky tenkému a lehkému provedení.

Stejně ohromující jako design notebooků jsou i jejich pohlcující OLED displeje, které poskytují mimořádně plynulý obraz s obnovovací frekvencí 90 Hz, vynikající přesnost barev DCI-P3 a certifikaci HDR TrueBlack 500. Model Swift 14 AI bude k dispozici se 14palcovým OLED displejem s rozlišením 2,8K nebo 2K, zatímco řada Swift 16 AI bude vybavena 16palcovým OLED panelem s rozlišením 3K, navíc všechny displeje disponují certifikací Eyesafe 2.0. Obě řady notebooků budou také k dispozici s volitelnými dotykovými IPS displeji pro intuitivní ovládání pomocí pera nebo prstu.

Společnost Acer přináší uživatelům chytrá řešení s umělou inteligencí, která zefektivňují nastavení, optimalizují kvalitu videa a zlepšují komunikaci. Oba notebooky jsou opatřeny speciální klávesou AcerSense pro přístup k funkcím AI, jako je například Acer LiveArt, jediným stisknutím tlačítka. Acer Assist, aplikace, která běží lokálně v zařízení a vyhledává a sumarizuje data v dokumentech a také pomáhá při řešení problémů a zabezpečení souvisejících s počítačem. Mezi konferenční nástroje s podporou umělé inteligence patří Acer PurifiedView 2.0 a Acer PurifiedVoice 2.0, které doplňují infračervenou webkameru s rozlišením 1440p QHD a soustavu tří mikrofonů, aby uživatelé vypadali a zněli co nejlépe. Kromě toho budou na zařízeních Swift k dispozici možnosti umělé inteligence Copilot+ PC prostřednictvím bezplatných aktualizací, které budou k dispozici ještě v tomto roce.

Notebooky jsou skrz na skrz zaměřené na výkonnost; mohou být osazeny až 32 GB paměti LPDDR5X-8448 a až 2 TB PCIe Gen 4 NVMe SSD pro synergii výkonu v různých aplikacích a podmínkách. Nové notebooky zajišťují rychlé a spolehlivé připojení prostřednictvím Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.4 a také řadu portů: včetně HDMI 2.1 a dvou USB typu C podporujících Thunderbolt 4.

Notebooky Swift 14 AI a Swift 16 AI navazují na iniciativu Earthion společnosti Acer a její závazek k udržitelným postupům při výrobě a distribuci; v zařízeních se používají plasty z PCR (recyklovaný odpad po spotřebě), dodávají se se 100% recyklovanými obaly a jsou registrovány v systému EPEAT Gold.

Ceny a dostupnost

  • Acer Swift 14 AI (SF14-51/T) v regionu EMEA v září za cenu od 1 199 EUR.
  • Acer Swift 16 AI (SF16-51/T) v regionu EMEA v prosinci za cenu od 1 299 EUR.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse