Acer Swift 14 AI a Swift Go 14 AI - Copilot+ notebooky s AMD XDNA 2 nebo Snapdragon X Plus

9. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Swift Go 14 AI je vybaven nejnovějším osmijádrovým procesorem Snapdragon X Plus v ultrapřenosném provedení. Společnost Acer rovněž představila model Swift 14 AI s novými procesory AMD Ryzen AI řady 300, které využívají pokročilou architekturu AMD XDNA 2 pro využití vyšší výpočetní síly a výkonu umělé inteligence. Ať už jde o tvorbu, práci nebo streamování na cestách, tyto notebooky Copilot+ PC zefektivňují každodenní práci a umožňují integrovaným AI aplikacím Acer pozvednout digitální možnosti uživatelů.

Acer Swift 14 AI a Swift Go 14 AI - Copilot+ notebooky s AMD XDNA 2 nebo Snapdragon X Plus

Notebooky Copilot+ PC pomáhají uživatelům vyzkoušet si nové způsoby ovládání, interakce, komunikace a tvorby na svých noteboocích Swift AI. Cocreator pomáhá uživatelům přinášet jejich nápady k životu generováním nových obrázků v téměř reálném čase. Funkce Live Captions dokáže překládat mluvené slovo ze 44 jazyků a v reálném čase tvořit anglické titulky, ať už se jedná o živé video, filmový dialog nebo klip na YouTube. Windows Studio Effects přichází s funkcemi podporujícími umělou inteligenci, jako je rozostření pozadí, oční kontakt, automatické rámování, portrétní světlo a kreativní filtry, které zlepšují osvětlení a umožňují uživatelům nejlepší možnou sebeprezentaci při virtuálních schůzkách, živých přenosech nebo videohovorech. Copilot, každodenní AI asistent je pak možné spustit jediným kliknutím na speciální klávesu Copilot.

Notebooky Swift AI nabízejí také AI aplikace společnosti Acer, které pomáhají v jejich každodenním použití. Obslužná aplikace AcerSense pomáhá uživatelům ovládat notebook a prováděd změny v systému, kontrolu, rychlý přístup k dostupným AI funkcím a přizpůsobení jediným kliknutím na klávesu AcerSense. Konferenční nástroje Acer PurifiedView 2.0 a Acer PurifiedVoice 2.0 s vylepšenou umělou inteligencí společně zajišťují, aby uživatelé při online komunikaci vypadali a zněli co nejlépe. Lze k nim okamžitě přistupovat a konfigurovat je pomocí panelu Acer QuickPanel, který se automaticky zobrazí, jakmile zařízení zjistí, že je aktivována webkamera a mikrofon. Funkce Acer User Sensing slibuje, že data zobrazená na obrazovce zůstanou chráněna i v době nepřítomnosti majitele. Díky vestavěnému snímači přiblížení zabezpečené počítače přesně detekují přítomnost uživatele na základě vzdálenosti a pohybu. To vyvolá automatické uzamčení obrazovky, když se uživatel od notebooků vzdálí. Jakmile se vrátí, může se znovu přihlásit pomocí funkce Windows Hello.

Notebooky Copilot+ od společnosti Acer jsou nyní k dispozici v řadě dostupných a výkonných notebooků Swift Go, které podporují produktivitu a efektivitu, po nichž vyžadovanou každodenními uživateli. Notebook Swift Go 14 AI (SFG14-01) se může pochlubit platformou Snapdragon X Plus s 8 vysoce výkonnými procesorovými jádry s taktem až 3,4 GHz a integrovaným NPU Qualcomm Hexagon, který poskytuje až 45 TOPS. Je vybaven až 32 GB paměti LPDDR5X a až 1 TB NVMe PCIe Gen 4 SSD, díky kterým zajišťuje plynulý multitasking a poskytuje dostatek úložného prostoru pro soubory a aplikace. Díky osmijádrovému procesoru Snapdragon X Plus a kompatibilitě se stovkami prémiových aplikací, které jsou optimalizovány pro architekturu Snapdragon, běží Swift Go 14 plynule a efektivně až 28 hodin při přehrávání videa, a to i při náročném pracovním zatížení.

Swift GO 14 AI uživatele ohromí ohromujícím 14,5palcovým displejem IPS s rozlišením až WQXGA (2560X1600), obnovovací frekvencí 120 Hz a podporou 100% barevného gamutu sRGB. Displej se také kvalifikoval hodnocením RPF 50, což indikuje 50% redukci modrého světla a více než 20% snížení toxicity modrého světla. Uživatelé jistě ocení také zvuk z jeho dvou reproduktorů se zvukem DTS:X Ultra. Součástí je také infračervená kamera s rozlišením 1440p a rozlišením QHD s fyzickou krytkou pro ochranu soukromí, která zajišťuje křišťálově čistou online interakci a zabezpečení, když se kamera nepoužívá.

Všechny tyto funkce jsou zapracovány do elegantního a stylového designu. Na znamení připravenosti zařízení na umělou inteligenci a jeho propracovaných schopností je na horním krytu tenkého hliníkového šasi umístěna ikona AI a indikátor aktivity AI na touchpadu, který se rozsvítí, když je NPU nebo Copilot v provozu. Konstrukce se 180° klouby umožňuje uživatelům maximálně využít zařízení z různých úhlů a zároveň umožňuje otevření notebooku jednou rukou. Je také vybaven dostatečným množstvím portů pro připojení se dvěma porty USB 4.0 typu C, které podporují rychlé nabíjení, dvěma porty USB typu A a Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.4 konektivitou pro rychlé a spolehlivé připojení.

Acer Swift 14 AI (SF14-61/T) je navržen tak, aby se přizpůsobil jakémukoli stylu práce nebo požadavkům na výpočetní techniku, a pomáhá zlepšovat schopnosti uživatelů pomocí generativních nástrojů a AI asistentů, které jsou v zařízení k dispozici. Intenzivní pracovní zatížení a multitasking na počítači s umělou inteligencí je hračka, díky procesorům až AMD Ryzen AI 9 365 pro svižné a energeticky úsporné zpracování lokálních úkonů. Nové procesory AMD s vylepšenou architekturou AMD XDNA 2 a osazené až 10 vysoce výkonnými jádry „Zen 5“ poskytují až 50 NPU TOPS AI výpočetního výkonu při zachování delší výdrže baterie, a to až 27 hodin přehrávání videa. To vše doplňuje až 32 GB paměti LPDDR5X a až 2 TB úložiště NVMe PCIe Gen 4 pro svižné řešení úkolů.

Veškerý tento výkon se ukrývá v prémiovém a ultratenkém designu notebooku Swift 14 AI. Notebook lze otevřít do plných 180° pro lepší použitelnost a mobilitu i díky váze pouhých 1,32 kg. K většímu pohodlí uživatelů přispívá i to, že zařízení je vybaveno speciální klávesou Copilot na podsvícené klávesnici, která po aktivaci asistenta s umělou inteligencí rozsvítí na touchpadu elegantní indikátor aktivity.

Notebook Swift 14 AI poskytuje zobrazení obsahu díky 14palcovému až OLED WQXGA (2880x1800) displeji s certifikací VESA DisplayHDR TrueBlack 500 a Eyesafe 2.0. Může se pochlubit jasem 500 nitů a kontrastním poměrem 1 000 000:1 pro živý a realistický obraz. Alternativně je k dispozici také volitelný displej WQXGA IPS s obnovovací frekvencí 120 Hz a možností dotykové obrazovky pro interaktivnější ovládání. Audiovizuální výkon zařízení je doplněný dvěma reproduktory vylepšenými o technologii DTS:X Ultra pro pohlcující zvuk a 1440p QHD IR HDR kamerou s krytkou pro ochranu soukromí. Funkce notebooku doplňuje Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.4 konektivita spolu s rozmanitou nabídkou portů se dvěma USB type C (podporujícími USB 4 a nabíjení přes USB), dvěma porty USB typu A 3.2 a HDMI 2.1.

Ceny a dostupnost

  • Acer Swift Go 14 AI (SFG14-01) v regionu EMEA v září za cenu od 999 EUR.
  • Acer Swift 14 AI (SF14-61/T) v regionu EMEA v září za cenu od 1.199,99 EUR.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse