Acer Swift Go 14 (SFG14-72) - Intel Core Ultra, AI Boost a Copilot Windows 11

25. 3. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Acer představila nové modely notebooků připravené na umělou inteligenci Acer Swift Go 14 (SFG14-72) poháněné procesory Intel Core Ultra. Jsou vybaveny grafickou kartou (GPU) Intel Arc a novou integrovanou jednotkou pro specializované výpočetní obvody (NPU) Intel AI Boost. Uživatelé mohou na notebooku Swift Go 14 využívat funkce umělé inteligence, jako jsou Acer PurifiedVoice a Acer PurifiedView. To se hodí pro videokonference a nástroje pro úpravu na OLED displeji. Funkce Microsoft Copilot v systému Windows 11 usnadňuje plnění úkolů a pracovní postupy.

Acer Swift Go 14 (SFG14-72) - Intel Core Ultra, AI Boost a Copilot Windows 11

Notebook Acer Swift Go 14, vybaven až novým procesorem Intel Core Ultra 7 155H a ověřen jako notebook Intel Evo, splňuje požadavky jako je okamžité probuzení, rychlé nabíjení a prodloužená výdrž baterie až na 12,5 hodiny. Procesory Intel Ultra Core řady H jsou také vybaveny technologií Intel AI Boost, která funguje jako specializovaný AI engine. Dále jsou vybaveny integrovanou grafickou kartou (GPU) Intel Arc, která zpřístupňuje řadu nástrojů využívající umělou inteligenci s energetickou hospodárností. S technologií Intel Unison lze počítač s Windows 11 také spárovat se zařízeními Android nebo iOS a vytvořit tak integrované prostředí pro přenos souborů, volání, zasílání zpráv a správu zařízení na jediné obrazovce.

Technologie Acer PurifiedVoice odstraňuje nežádoucí zvuky na pozadí a technologie Acer PurifiedView, spolu s webovou kamerou s rozlišením 1440p QHD, zajistí v záběru nejlepší vzhled, korekci pohledu, může rozmazat pozadí, nebo umožní automatické rámování.

Při spuštění kamery nebo mikrofonu se automaticky objeví funkce Acer QuickPanel, která umožňuje nastavení videokonferenčních možností. Kromě toho nová funkce Acer AlterView využívá hloubkové mapy generované umělou inteligencí k převodu z 2D obrázků na 3D animované tapety s efekty, které se dají sledovat z různých úhlů.

Copilot v systému Windows využívá sílu umělé inteligence, která pomáhá při práci, tvorbě a zábavě. Je navržen tak, aby urychloval úkoly a šetřil čas, a dokáže také poskytovat personalizované odpovědi, inspiraci a pomoc při plnění úkolů. Copilot může pomoci shrnout webovou stránku, sestavit e-mail, změnit nastavení počítače nebo vygenerovat obrázek, spolu s dalšími zajímavými funkcemi AI zpřístupněnými v aplikacích, jako je Malování, Nástroj na střih, Fotografie a další.

Jediným kliknutím na speciální tlačítko AcerSense lze spravovat výkon, údržbu a přizpůsobení notebooku pomocí obslužné aplikace AcerSense, která obsahuje záložku Acer AI Zone. Je možné v ní najít všechny funkce AI a dostupné aktualizace. Na notebooku Swift Go 14 nechybí ani základní porty pro připojení, včetně dvou USB typu C, HDMI 2.1 a slotu MicroSD, zatímco Intel Wi-Fi 6E a Intel Bluetooth LE Audio poskytují bezdrátové připojení k síti a zvuku.

Hliníkové šasi váží 1,32 kg a je 14,9 mm tenké, takže se snadno přenáší v tašce nebo v ruce. Jeho ekologický touchpad OceanGlass vyrobený z recyklovaného plastu vázaného na oceány byl oproti předchozím generacím rozšířen o více než 44 %, takže uživatelé mohou využívat větší skrolovací plochu.

Na 14palcovém notebooku je k dispozici obraz OLED monitoru s rozlišením až 2,8K (2880 × 1800), 100% DCI-P3, certifikací VESA Display HDR True Black 500 a obnovovací frekvencí 90 Hz. Notebook je také dostupný ve variantě s dotykovým displejem WUXGA (1920x1200).

Notebook Acer Swift Go 14 (SFG14-72) dostupný v Q1 2024 za cenu od 1199 EUR.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse