Acer TravelMate P6 14 AI - Copilot+ PC pracovní notebook s hmotností pod 1 kg

12. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Acer představila nový notebook TravelMate P6 14 AI, který je lídrem na trhu počítačů Copilot+ PC s vahou pod 1 kg. Přináší výkon, mobilitu a možnosti umělé inteligence pro podniky a instituce. Tento nový notebook s operačním systémem Windows 11 Pro je poháněn procesory Intel Core Ultra (Series 2) s integrovaným NPU, které se mohou pochlubit výkonem až 120 celkových TOPS AI v kompaktním šasi z uhlíkových vláken.

Acer TravelMate P6 14 AI - Copilot+ PC pracovní notebook s hmotností pod 1 kg

Nejnovější model TravelMate se může pochlubit úžasným 14palcovým displejem WQXGA+ (2880x1800) s poměrem stran 16:10 a technologií IPS nebo panelem WUXGA (1920x1200) s vysokým jasem 400 nitů a 100% barevným gamutem sRGB, který poskytuje vynikající kvalitu obrazu. Tenké rámečky a vysoký poměr obrazovky k tělu 82 % maximalizují plochu obrazovky pro lepší zážitek ze sledování.

Nové procesory Intel Core Ultra jsou vybaveny až 48 TOPS NPU AI výkonu, až 32 GB LPDDR5X paměti a baterií s kapacitou 65 Wh, která zajišťuje plynulý multitasking a delší produktivitu, navíc grafikou nové generace Intel Arc podporující špičkovou tvorbu AI. TravelMate P6 14 AI v edici Intel Evo nabízí až vysokorychlostní PCIe Gen4 SSD, které poskytuje dostatečné úložiště a rychlý přenos dat pro zvládnutí velkého pracovního zatížení. Tichá klávesnice se zdvihem 1,55 mm podporuje diskrétní a pohodlné psaní a je vybavena praktickým tlačítkem pro ztlumení mikrofonu.

Při použití NPU se na touchpadu TravelMate P6 14 AI rozsvítí logo AI, které signalizuje jeho aktivitu. Zóna Acer Experience Zone v aplikaci Acer TravelMate Sense obsahuje výkonné funkce AI pro spolupráci a tvorbu. Acer Assist, integrovaný virtuální asistent s umělou inteligencí, který využívá rozsáhlé jazykové modely a lokální soubory k podpoře technických dotazů, sumarizaci dokumentů a souborů dat a řešení problémů prostřednictvím jednoduchých pokynů, aniž by jakákoli data opustila zařízení. Acer LiveArt 2.0 má schopnost odstranit pozadí fotografie a generovat hloubkové mapy na 2D snímcích. Kromě toho podporují zásuvný modul GIMP a Intel Stable Diffusion k vytváření ilustrací a fotografií za pomoci pouhých několika kliknutí a zadání textu.

Při aktivaci fotoaparátu se automaticky spustí panel Acer QuickPanel, tím lze rychle upravit nastavení webkamery a mikrofonu. Technologie Acer PurifiedView 2.0 zlepšuje videokonference a živá vysílání a zároveň optimalizuje spotřebu energie prostřednictvím jednotky NPU. Jeho funkce s podporou umělé inteligence, jako jsou funkce Portrait Refinement, Gentle Lighting a Super Sharp, dokáží jemně vyhladit vzhled a zlepšit osvětlení, barevný kontrast a rozlišení při zachování přirozeného vzhledu, aby uživatelé vypadali ve videohovorech co nejlépe. Využití funkce Acer PurifiedVoice 2.0 s funkcí AI redukce šumu a trojitou sestavou mikrofonů pomáhá uživatelům znít co nejlépe díky schopnosti potlačit šum v pozadí a vylepšit zvuk hlavního reproduktoru. Navíc budou v zařízení TravelMate k dispozici možnosti umělé inteligence Copilot+ PC prostřednictvím bezplatných aktualizací, které budou k dispozici v tomto roce.

TravelMate P6 14 AI nabízí pokročilé funkce zabezpečení a správy s infračervenou QHD webkamerou pro rychlé a bezpečné přihlášení bez nutnosti zadávání hesla. Je také vybaven krytkou kamery pro ochranu soukromí, která pomáhá chránit před hackery. Technologie Acer User Sensing využívá vestavěný senzor AI, který detekuje osoby na základě vzdálenosti a pohybu. Pomáhá zabezpečit data tím, že uzamkne obrazovku, když majitel odchází, a probudí, když se majitel vrátí. Integrovaná funkce Acer ProShield Plus nabízí několik funkcí zabezpečení a správy v konzoli s jedním klientem.

Nový TravelMate je odolný a vydrží v náročných podmínkách života na cestách díky splnění požadavků vojenské normy MIL-STD 810H a technologii Acer Dust Defender, která pomáhá minimalizovat usazování prachu, které by mohlo zpomalit výkon. Poskytuje také nejnovější bezdrátové připojení, včetně Wi-Fi 7 s rychlostí až 5,8 Gb/s. Integrované rozhraní Bluetooth 5.4 s technologií LE Audio zlepšuje kvalitu řeči a zvuku a má vylepšenou možnosti používání notebooku s headsetem. USB 4 typu C, které podporuje Thunderbolt 4, HDMI 2.1 a dva porty USB 3.2 Gen1 typu A podporují širokou škálu periferií, monitorů a zařízení.

V konstrukci a obalu notebooku TravelMate P6 14 AI jsou použity recyklované materiály a notebook je také certifikován podle norem EPEAT a TCO 9, čímž splňuje nejpřísnější kritéria tzv. udržitelnosti v oblasti elektroniky.

Sada komerčních řešení Acer pomáhá podnikům řídit funkce IT a chránit data. Software TravelMateSense jim umožňuje optimalizovat, přizpůsobit a zpřístupnit systémy podpory jediným kliknutím na klávesu TravelMateSense. „Workflow“ konsoliduje funkce, které mohou využít pro různé pracovní scénáře (Meeting, Away a Work), a lze je dále přizpůsobit na základě konkrétních preferencí. „Secure Guard“ poskytuje řadu funkcí souvisejících se zabezpečením, včetně filtru USB zařízení, osobního zabezpečeného disku, zabezpečení souborů a dynamického zámku, které chrání zařízení TravelMate před potenciálními hrozbami. Pomocí funkce „Checkup“ mohou firmy zkoumat stav komponent a obsahuje průvodce prováděním kalibrace pro optimalizaci nabíjení baterie. Přehledné okno stavu systému poskytuje zprávu o stavu notebooku TravelMate v reálném čase. Acer Office Manager navíc umožňuje kancelářím provádět průzkum dat, centralizovat zdroje a sledovat prostředky IT prostřednictvím jediného portálu bez potřeby zřízení IT oddělení.

Acer TravelMate P6 14 AI (TMP614-54/T/TCO) bude v oblasti EMEA k dispozici v lednu 2025 za cenu od 1 349 EUR. Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse