Acer TravelMate P6 a P4 (2024) - firemní notebooky s procesory Intel i AMD a podporou AI

25. 6. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Nové notebooky jsou vybaveny nejnovější generací procesorů s integrovanými NPU. Jsou optimalizovány tak, aby poskytovaly nové funkce založené na umělé inteligenci, jsou vybaveny aplikací Acer TravelMateSense pro přístup k nastavení správy zařízení a přizpůsobení, novou zónou Acer Experience Zone pro přehled funkcí umělé inteligence zařízení a AI asistentem Copilot, který je přístupný pomocí vyhrazené klávesy.

Acer TravelMate P6 a P4 (2024) - firemní notebooky s procesory Intel i AMD a podporou AI

Acer TravelMate P6 14 (TMP614-73) pohání nejnovějšími procesory Intel Core Ultra 7 s technologií Intel vPro, integrovanou grafikou Intel Graphics a technologií Intel AI Boost, která zpřístupňuje nové možnosti umělé inteligence, výkon a energetickou účinnost. Firemní notebook z edice Intel Evo je vybaven až 32 GB paměti LPDR5X a až 1 TB M.2 PCIe SSD pro dlouhou výdrž baterie a rychlou odezvu.

14palcový panel OLED WQXGA+ (2880 x 1800) s možností dotykového panelu ve spojení s poměrem stran 16:10, úzkými rámečky a zvukem DTS nabízí 100 % barevného gamutu DCI-P3 a certifikaci VESA HDR TrueBlack 500. TravelMate P6 14 je také vybaven Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.3 a dostupností zásadních portů, které podporují Thunderbolt 4.

Nová řada tenkých a lehkých pracovních notebooků TravelMate P4 zahrnuje 14palcové konvertibilní provedení a 14 a 16palcové modely typu clamshell, které jsou vybaveny novými funkcemi pro podporu výkonu, zabezpečení a správy zařízení pro profesionály a IT techniky.

Notebook Acer TravelMate P4 Spin 14 (TMP414RN-54) 2v1 umožňuje uživatelům přepínat mezi různými úlohami a režimy s hmotností 1,49 kg a tloušťkou 21,9 mm. Ve výkonnosti a efektivitě mu pomáhají procesory až Intel Core Ultra 7 165U s integrovanou grafikou Intel Graphics, funkcí Intel vPro Enterprise a dlouhá výdrž baterie. Výhodou je také možnost rychlého nabíjení v případě potřeby. Zařízení je také vybaveno 14palcovým displejem WUXGA (1920x1200) s možností dotykového ovládání a úzkým rámečkem 16:10 se zvukem DTS. TravelMate P4 Spin 14 pomáhá zůstat ve spojení díky technologii Wi-FE 6E a volitelným připojením 4G LTE.

Notebook Acer TravelMate P4 16 (TMP416-53) je osazen procesory Intel Core Ultra s technologií Intel vPro Essentials. Dále nabízí technologii Intel Unison, dvoukanálovou paměť DDR5 s kapacitou až 64 GB a až 1 TB PCIe SSD úložištěm spolu s prodlouženou výdrží baterie. Displej s úzkým rámečkem o rozlišení WUXGA 1920x1200) ve spojení s technologií Acer TrueHarmony pro kvalitnější zvuk. Stejně jako konvertibilní model je i 16palcový notebook vybaven řadou portů.

Acer TravelMate P4 14 (TMP414-42-TCO) je vybaven nejnovějšími procesory AMD Ryzen PRO 8040 Series s umělou inteligencí AMD Ryzen a až osmi výpočetními jádry založenými na architektuře "Zen 4". Ryzen AI umožňuje lepší zabezpečení, lepší výdrž baterie a tichý provoz. Podporuje až 64 GB paměti DDR5, až 1 TB úložiště PCIe Gen4, funkce podnikového zabezpečení a řešení správy podnikové mobility v rámci technologií AMD PRO.

Všechny notebooky řady TravelMate P4 jsou designovány tak, aby vydržely každodenní opotřebení bez dopadu na jejich výkon. Jejich odolnost vyhoví armádním standardům. Acer Dust Defender navíc pomáhá minimalizovat vnitřní usazování prachu, které může být příčinou zpomalení. Ochrana zařízení jde ještě dál: všechna zařízení jsou vybavena diskrétní funkcí TPM 2.0, uzávěrkami pro ochranu soukromí a čtečkami otisků prstů pro zabezpečené přihlašování a volitelnou čtečkou Smartcard u modelů TravelMate P4.

Každý z nových notebooků TravelMate je vybaven technologií Acer TravelMateSense, novou zónou Acer Experience Zone a souborem funkcí využívajících umělou inteligenci, které umožňují správu a přizpůsobení. Funkci Acer LiveArt pomáhá odstranit pozadí obrázku s osobami, zvířaty a objekty a vytvářet hloubkové mapy na 2D obrázcích. Pomocí programu GIMP a zásuvného modulu Intel Stable Diffusion mohou také generovat ilustrace a obrázky pomocí několika kliknutí a zadání textu.

Notebooky TravelMate jsou také dodávány s novou technologií Acer PurifiedView 2.0, která využívá NPU k odlehčení aplikací akcelerovaných umělou inteligencí pro optimalizaci spotřeby energie a zprostředkování plynulejších videokonferencí a živém streamování s funkcemi rozostření pozadí, automatického rámování a očního kontaktu, aby uživatelé vypadali vždy co nejlépe. Zařízení jsou také vybavena technologií Acer PurifiedVoice s funkcí AI Noise Reduction, která aktivně potlačuje šum na pozadí a přináší čistší zvuk.

Sada komerčních řešení Acer podporuje podnikatele a majitele firem při řízení obchodních funkcí a ochraně důležitých informací. S novým softwarem TravelMateSense mohou uživatelé optimalizovat, přizpůsobit a zpřístupnit podpůrné systémy na svých noteboocích jediným kliknutím na klávesu TravelMateSense.

“Workflow” konsoliduje všechny funkce, které mohou uživatelé potřebovat v různých pracovních scénářích (Meeting, Away a Work), a lze je dále přizpůsobit na základě konkrétních preferencí.

“Secure Guard” poskytuje řadu funkcí souvisejících se zabezpečením, včetně filtru USB zařízení, osobního zabezpečeného disku, zabezpečení souborů a dynamického zámku, které chrání zařízení TravelMate před potenciálními hrozbami. Pomocí funkce “Checkup” mohou uživatelé zkoumat stav důležitých součástí zařízení, jako je úložiště, paměť RAM a stav baterie, která je vybavena průvodcem provádění kalibrace pro optimalizaci nabíjení baterie. Další konfigurace systému, jako jsou režimy výkonu a nabíjení, nastavení obrazovky a funkce DustDefender jsou k dispozici spolu s oknem přehledu stavu systému na domovské stránce pro přehled o stavu zařízení TravelMate v reálném čase.

Acer Office Manager umožňuje kancelářím, které nemají IT oddělení, provádět průzkum dat, centralizovat zdroje a sledovat zdroje IT v jednom portálu. Zabezpečení kritických dat má být také snazší, protože Acer ProShield Plus integruje několik funkcí zabezpečení a správy v jedné konzoli.

Všechny notebooky Acer TravelMate jsou registrovány v systému EPEAT a při jejich konstrukci a balení se používají recyklované materiály, splňují kritéria.

Ceny a dostupnost

  • Acer TravelMate P6 14 (TMP614-73) 3. čtvrtletí, od 1 359 EUR.
  • Acer TravelMate P4 Spin 14 (TMP414RN-54) 3. čtvrtletí od 1 019 EUR.
  • Acer TravelMate P4 16 (TMP416-53) 3. čtvrtletí od 959 EUR.
  • Acer TravelMate P4 14 (TMP14-42-TCO) 4. čtvrtletí od 949 EUR.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse