ASUS ExpertBook B5 (2024) - notebook pro firemní segment

27. 6. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

ASUS představil firemní notebook ExpertBook B5 ve dvou různých velikostech – 14palcový model B5404 i 16palcový model B5604 jsou ultralehká zařízení připravená na umělou inteligenci, která kombinují nejnovější procesory až Intel Core Ultra a samostatnou grafickou kartu NVIDIA. Navíc mají displeje s poměrem stran 16:10 s větší obrazovou plochou a volitelně také funkci dotykové obrazovky.

ASUS ExpertBook B5 (2024) - notebook pro firemní segment

Díky funkcím využívajícím AI, jako je inteligentní kamera a potlačení šumu, a také připojení WiFi 7 a 4G LTE je práce s notebookem ExpertBook B5 rychlejší a plynulejší. Důležitá je také bezpečnost, kterou zajišťuje biometrické přihlášení, SSD s podporou RAID 0/1 a volitelná čtečka čipových karet pro ochranu na enterprise úrovni.

ExpertBook B5 byl vždy určen pro profesionály ve firmách a nové modely na tuto tradici navazují. Jde naproti nejnovějším procesorům Intel Core Ultra a samostatné grafice NVIDIA GeForce RTX 2050. Využívá AI architekturu a ekosystém od Intelu pro "inteligentní" výkon a bezpečnost.

Nový notebook také integruje kameru využívající AI a funkci potlačení šumu, optimalizovaný obraz a zvuk. Technologie sledování pohybu automaticky zajišťuje vycentrování obličeje uživatele a upravuje zaostření. Automaticky se také upraví kvalita obrazu i jas. Technologie obousměrného potlačení šumu využívající AI zároveň využívá techniky strojového učení k filtrování zvuku kolem reproduktoru a k eliminaci šumu u osoby, která s vámi komunikuje.

Nové modely ExpertBook B5 jsou vybaveny volitelným dotykovým displejem s poměrem stran 16:10 a tenkými rámečky. Jsou kompatibilní s perem ASUS Pen a dalšími stylusy MPP 2.0.

ExpertBook B5 je určen pro firmy, a je proto vybaven mnoha prvky a technologiemi pro zabezpečenía správu IT. Nabízí více možností přihlašování, včetně integrovaného snímače otisků prstů, volitelné infračervené kamery pro přihlášení obličejem a volitelné čtečky čipových karet. ExpertBook B5 se také snadno upgraduje díky dvěma modulům SO-DIMM a podpoře až 64 GB DDR5 RAM.

Firmy, které se rozhodnou pro ExpertBook B5, mohou těžit také z řady řešení pro správu od společnosti ASUS. Patří mezi ně služba ASUS Endpoint Management Service (AEMS) pro aktualizace ovladačů, centralizovaná správa a služby správy zabezpečení a služba ASUS Pre-Deployment Service (APDS), která podporuje proces nasazení – od registrace zařízení a vytvoření bitové kopie až po předběžnou konfiguraci a registraci.

ExpertBook B5 chce být ztělesněním mobility díky ultralehkému celokovovému tělu, které váží 1,29 kg a je tlusté 1,89 cm. Jeho tělo slibuje vysokou pevnost, která splňuje americkou vojenskou normu MIL-STD 810H. Notebook je podroben internímu testování společnosti ASUS - včetně testů tlaku na panel, nárazů a pádů.

ExpertBook B5 je také vybaven nejmodernějšími konektory, včetně dvou portů Thunderbolt 4 USB-C, HDMI 2.1 a volitelné čtečky čipových karet. Využívá také fyzický slot pro nano-SIM kartu a nabízí podporu eSIM.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse