ASUS Vivobook S 15 - Copilot+ PC Snapdragon X Elite notebook s AI funkcemi Windows 11

16. 7. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost ASUS uvádí na trh novou generaci Copilot+ PC s umělou inteligencí, konkrétně ASUS Vivobook S 15 (S5507), který je vybaven procesorem Snapdragon X Elite a je prvním notebookem značky s technologií Copilot+. Nabízí funkce umělé inteligence pro systém Windows a sadu exkluzivních aplikací ASUS AI, které jsou navrženy tak, aby uživatelům umožnily lepší práci a zábavu.

ASUS Vivobook S 15 - Copilot+ PC Snapdragon X Elite notebook s AI funkcemi Windows 11

ASUS Vivobook S 15 je vůbec první Copilot+ počítač společnosti ASUS. Díky efektivnímu výkonu a integrovanému AI enginu platformy Snapdragon X Elite si uživatelé mohou vychutnat hardwarově akcelerované funkce AI i výkon a efektivitu, kterou přináší vlastní integrovaný procesor Qualcomm Oryon. Díky až 18hodinové výdrži baterie2 můžete nerušeně pracovat. K dispozici jsou rovněž 3K displej ASUS Lumina OLED s obnovovací frekvencí 120 Hz, zvuk s certifikací Harman Kardon či elegantní, pouhých 14,7 mm tenké a 1,42 kg lehké tělo1, které je jako stvořené pro cestování.

ASUS Vivobook S 15 je vůbec první ASUS Windows Copilot+ PC, který využívá nejnovější AI nástroje systému Windows. Je vybaven procesorem Snapdragon X Elite s integrovanou NPU Qualcomm Hexagon a pyšní se neurálním enginem 45 TOPS, který zajišťuje rychlé zpracování AI přímo v zařízení. Nechybí ultrarychlý SSD disk až PCIe 4.0 s kapacitou až 1 TB či až 32 GB operační paměti LPDDR5X 8448 MHz.

Mezi vylepšení nové generace využívající AI patří efekty Windows Studio a infračervená kamera ASUS AiSense. Schopnosti kamery detekovat přítomnost uživatele umožňuje funkce Adaptive Dimming, která ztlumí obrazovku, jakmile se uživatel odvrátí, nebo Adaptive Lock, která automaticky uzamkne notebook, když se uživatel vzdálí, a zase ho odemkne, jakmile se vrátí. ASUS Vivobook S 15 je také prvním zařízením, které je vybaveno exkluzivní AI aplikací StoryCube, Jedná se o způsob správy všech digitálních aktiv, který využívá asistenci umělé inteligence ke třídění, úpravám, správě a exportu pořízených nezpracovaných souborů.

S pomocí hardwaru integruje ASUS Vivobook S 15 pokročilé funkce, jako jsou efekty Windows Studio v2, které vylepšují osvětlení a odstraňují šum při videohovorech v režimu na výšku. Nechybí kamera ASUS AiSense s funkcí zabezpečení využívající AI, která umožňuje funkci adaptivního zámku, jenž se automaticky zamkne, pokud uživatel odejde od notebooku, a automaticky se odemkne při jeho návratu, a také automatické ztlumení, dívá-li se uživatel jinam. Přítomna je i funkce Live Captions pro přesné zobrazení titulků v reálném čase a aplikace Cocreator, která umožňuje uživatelům přeměnit své náčrty do podoby hotových uměleckých děl. Tyto inovativní technologie nejenže zvyšují bezpečnost a soukromí, ale také zlepšují audiovizuální zážitky a podporují kreativitu.

ASUS Vivobook S 15 je určen pro snadné přenášení. Vyniká 14,7 mm tenkou a 1,42 kg1 lehkou celokovovou konstrukcí, která díky minimalistickému vzhledu redefinuje termín elegance. Prémiové CNC gravírované logo dodává notebooku nádech noblesy, zatímco univerzální zúžená unibody konstrukce zajišťuje pevnost a stabilitu.

Baterie s kapacitou 70 Wh nabízí až 18 hodin nepřetržité práce nebo zábavy s podporou ultrarychlého nabíjení a funkce ASUS USB-C Easy Charge, díky níž lze notebook pohodlně nabíjet téměř z jakéhokoli zdroje.

Prémiový styl podtrhuje jednozónová klávesnice s RGB podsvícením, kterou lze personalizovat prostřednictvím funkce Dynamic Lighting v operačním systému Windows 11. Uživatelé proto mohou vytvářet zajímavé efekty, které dokonale odpovídají jejich osobnosti a náladě. Speciální klávesa Copilot umožňuje ponořit se během okamžiku do využívání AI nástrojů systému Windows. Velký a inteligentní touchpad zajišťuje snadné ovládání na větší pracovní ploše. Prostřednictvím intuitivních gest mohou uživatelé plynule ovládat různé úlohy, od úpravy zvuku po optimalizaci jasu obrazovky nebo přehrávání videa.

ASUS Vivobook S 15 obsahuje komplexní sadu konektorů, což zaručuje bezproblémové připojení na cestách. Nabízí dva porty USB4, které podporují rychlé nabíjení, připojení externích monitorů se 4K rozlišením a přenos dat rychlostí až 40 Gb/s. Má i dva porty USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.1, čtečku MicroSD karet a kombinovaný audio konektor.

Prostřednictvím standardu WiFi 7, jejž podporuje systém Qualcomm FastConnect 7800, nabízí ASUS Vivobook S 15 bleskovou rychlost přenosu dat až 5,8 Gb/s, čímž 4,8krát překonává standard WiFi 6, a zaručuje bezproblémové streamování, plynulé plnění úkolů a bleskové stahování.

ASUS Vivobook S 15 poskytuje také prvotřídní audiovizuální zážitky při práci, tvorbě nebo zábavě. Nabízí 15,6palcový displej ASUS Lumina OLED s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz, který přináší jemné světelné efekty a mimořádné detaily stínů – to vše v živých a věrných barvách. Tento prvotřídní displej disponuje mimořádným 89% poměrem obrazovky k tělu, dobou odezvy 0,2 ms, 100% barevným gamutem DCI-P3 v kino kvalitě a certifikací VESA DisplayHDR True Black 600. Kromě toho garantuje i nízkou úroveň modrého světla zásluhou certifikace TÜV Rheinland pro lepší ochranu očí. Samotný displej je chráněn exkluzivním systémem ASUS OLED Care, který výrazně snižuje riziko vypalování obrazu. Výše popsaný displej doplňuje výkonný audiosystém s certifikací Harman Kardon a pohlcující, vícerozměrný zvuk Dolby Atmos.

Cena a dostupnost

S5507QA-OLED006W
15.6/X1E-78-100/16GB/1TB PCIE G4 SSD/Qualcomm UMA/SILVER/WIN11 HOME
35 990 Kč

S5507QA-OLED001W
15.6/X1E-78-100/32GB/1TB PCIE G4 SSD/Qualcomm UMA/SILVER/WIN11 HOME
38 490 Kč

S5507QA-OLED064X
15.6/X1E-78-100/32GB/1TB PCIE G4 SSD/Qualcomm UMA/SILVER/WIN11 PRO
40 990 Kč

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse