ASUS Vivobook S 15 a ProArt PZ13 - Copilot+ PC notebooky s procesorem Snapdragon X Plus

6. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

ASUS uvedl dva notebooky Copilot+ PC - ASUS Vivobook S 15 a ProArt PZ13, které jsou vybaveny nedávno představeným osmijádrovým procesorem Snapdragon X Plus. Tato nová zařízení představují rozšíření řady ASUS Copilot+ PC. Přinášejí platformu, která slibuje výdrž baterie až několik dní, výkon a zážitky Copilot+ PC, které využívají AI a oslovují širší spektrum zákazníků.

ASUS Vivobook S 15 a ProArt PZ13 - Copilot+ PC notebooky s procesorem Snapdragon X Plus

Tyto nové modely jsou prvními notebooky, které využívají nejnovější platformu Snapdragon X Plus od Qualcomm Technologies. Díky této platformě jsou pokročilé AI funkce dostupnější než kdykoli předtím. Integrací tohoto nového procesoru demonstruje ASUS svůj závazek dodávat produkty, které zlepšují běžný život a produktivitu uživatelů. Osmijádrový procesor Qualcomm Oryon pohánějící platformu Snapdragon X Plus slibuje bleskovou odezvu a efektivitu. Integrovaný grafický procesor a podpora až tří externích monitorů slibují výjimečnou grafiku a pohlcující obraz. Srdcem osmijádrového procesoru Snapdragon X Plus je výpočetní výkon AI 45 TOPS NPU.

Globální logistická síť společnosti ASUS uvádí, že tyto nové Copilot+ PC notebooky jsou snadno dostupné zákazníkům po celém světě. Uvedením těchto cenově dostupných novinek s procesorem Snapdragon X Plus zpřístupňují společnosti ASUS a Qualcomm Technologies špičkové technologie a výhody výpočetní techniky využívající AI více uživatelům.

V návaznosti na květnové uvedení modelů ASUS Copilot+ PC na trh představují notebooky ASUS Vivobook S 15 a ProArt PZ13 další evoluci na poli ultrapřenosných notebooků a notebooků zaměřených na tvůrce.

ASUS Vivobook S 15 je navržen pro maximální mobilitu. Vyznačuje se celokovovým tělem tenkým 14,7 mm a hmotností 1,42 kg, minimalistickým designem a prémiovým logem gravírovaným pomocí CNC. Baterie s kapacitou 70 Wh zajistí více než 19 hodin provozu a podporuje rychlé nabíjení a funkci ASUS USB-C Easy Charge. Nechybí jednozónová RGB podsvícená klávesnice, speciální klávesa Copilot pro okamžitý přístup k AI nástrojům – včetně Copilot, Live Captions a Cocreator – ani velký touchpad s intuitivním ovládáním pomocí gest. Obsahuje také inovativní aplikaci StoryCube využívající AI, která umožňuje uživatelům realizovat jejich tvůrčí ambice. Konektivitu zajišťují dva porty USB4, USB 3.2, HDMI 2.1, slot pro microSD kartu a Wi-Fi 7 s rychlostí až 5,8 Gb/s. 15,6palcový displej ASUS Lumina OLED s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz, 100% barevným gamutem DCI-P3 a audiem Dolby Atmos přináší výjimečné audiovizuální zážitky, které uživatelé ocení během práce a i při konzumaci zábavy.

Model ProArt PZ13 je lehký notebook s odnímatelným displejem, který váží 0,85 kg a je tenký jen 9 mm. Je určen pro tvůrce, kteří často cestují, a proto nabízí krytí IP52 a odolnost vojenského standardu. Tento Copilot+ PC notebook přináší novou úroveň AI s vylepšeným zabezpečením, rychlostí a možnostmi personalizace. Je vybaven dvěma porty USB4 a čtečkou SD karet. Baterie s kapacitou 70 Wh umožňuje delší používání mimo dosah elektrické zásuvky, např. až 21 hodin přehrávání videa ve Full HD rozlišení. Dotykový displej ASUS Lumina OLED s 3K rozlišením podporuje psaní stylusem a nabízí kvalitní obraz s certifikací Pantone Validated a poměrem stran 16:10. Model ProArt PZ13 obsahuje nástroje využívající AI, jako jsou StoryCube pro správu zdrojů či ProArt Creator Hub pro optimalizaci pracovních postupů. Notebook se dodává s předplatným nástroje CapCut na šest měsíců, který nabízí bohaté funkce pro úpravu videa pro tvůrce všech úrovní.

  • ASUS Vivobook S 15 (S5507) lze objednat za cenu od 25.490,- Kč vč. DPH
  • ASUS ProArt PZ13 za cenu od 35.990,- Kč vč. DPH.
Představení . Tiskové zprávy

Diskuse