ASUS Zenbook S 14 (UX5406) - nejtenčí 14palcový notebook ASUS AI PC

25. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

ASUS představil Zenbook S 14 (UX5406), jeden z nejtenčích a nejpřenosnějších 14palcových ASUS AI PC nové éry, ve kterém se snoubí výkon se sofistikovaností. Prémiový Zenbook S 14 se vyznačuje novým funkčním designem, který byl kompletně přepracován zvenku i zevnitř. Šasi je vyrobeno z nového materiálu ASUS Ceraluminum, což je high-tech hybridní materiál dostupný v řadě barev, které byly inspirovány přírodou. Tato inovace slibuje výjimečnou pevnost a odolnost poškrábání a opotřebení.

ASUS Zenbook S 14 (UX5406)  - nejtenčí 14palcový notebook ASUS AI PC

Zenbook S 14 je vybaven nejnovějším procesorem až Intel Core Ultra 7 (Series 2) využívající AI a grafikou Intel Arc, která poskytuje až 48 TOPS NPU. Pokročilé CNC frézování umožňuje integraci velmi tenké odpařovací komory do systému chlazení ambient cooling – což je u takto tenkého zařízení jedinečné – a zajišťuje TDP procesoru až 28 wattů s minimální hlučností. Notebook je vybaven speciální klávesou Copilot a zvětšeným hladkým touchpadem s poměrem stran 16:10, který podporuje inteligentní gesta.

3K 120Hz displej ASUS Lumina OLED a výkonný audiosystém se čtyřmi reproduktory zprostředkují zábavu a poskytnou skutečný filmový zážitek. Robustní zabezpečení zajišťuje bezpečnostní procesor Microsoft Pluton a nová funkce Windows passkeys, která bezpečně ukládá ověřovací údaje. Mezi vylepšené biometrické funkce zabezpečení a ochrany soukromí, které využívá infračervený kamerový systém AiSense, patří rozpoznávání obličeje pro automatické přihlášení a odhlášení, adaptivní zámek a adaptivní stmívání.

Nově navržený Zenbook S 14 s funkčním designem využívá inovativní materiál ASUS Ceraluminum, který zajišťuje elegantní vzhled a odolnost. Po čtyřech letech zdokonalování barev, struktury a tvrdosti tohoto materiálu jsou výsledky vynikající. Zenbook S 14 využívá špičkovou CNC technologii a dosahuje tloušťky pouhých 1,1 cm, přičemž obsahuje pokročilé komponenty včetně vyspělého systému chlazení, který využívá odpařovací komoru. Je to nejtenčí a nejkompaktnější 14palcový notebook ASUS, který podtrhuje závazek špičkového výkonu a mobility. CNC obrábění vytváří exkluzivní geometrický design mřížky nad klávesnicí a zvětšenou plochu touchpadu. Notebook je k dispozici ve dvou odstínech inspirovaných přírodou – Zumaia Gray a Scandinavian White.

Design notebooku Zenbook S 14 se vztahuje i na volitelné pouzdro, které je inspirováno přírodou a vyrobeno z recyklovaného polyesteru s certifikací GRS. Toto pouzdro ztělesňuje závazek k ekologicky šetrným a přírodou inspirovaným inovacím.

Zenbook S 14 nabízí možnosti AI nové generace v ultratenkém provedení. Je vybaven nejnovějším procesorem až Intel Core Ultra 7 (Series 2) s řešením system-on-chip (SoC). Řešení SoC zmenšuje velikost základní desky o 27 % , čímž zvyšuje celkovou účinnost chlazení, a integruje špičkovou paměť LPDDR5X DRAM s nízkou spotřebou do kompaktního tvaru. Tento druhý faktor zkracuje vzdálenost mezi procesorem a pamětí, což umožňuje vyšší šířku pásma a nižší latenci – zajišťuje lepší stabilitu a vyšší výkon. Díky až 32 GB rychlé operační paměti a až 1TB PCIe 4.0 SSD, má procesor TDP až 28 W a integrovaný NPU poskytuje až 48 TOPS pro moderní AI aplikace. 72Wh baterie zajišťuje celodenní nezávislost na elektrické zásuvce. Uživatelské prostředí je intuitivní, na klávesnici ASUS ErgoSense je speciální klávesa Windows Copilot pro okamžitou asistenci Windows AI a zvětšený touchpad odpovídá poměru stran obrazovky 16:10. To vše zvyšuje pohodlí, usnadňuje používání a umožňuje rychlé nastavení hlasitosti zvuku, jasu obrazovky a dalších funkcí pomocí inteligentních gest. Kompaktní Zenbook S 14 je vybaven kompletní sadou vstupních a výstupních portů, včetně dvou portů Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI 2.1 a kombinovaného audio konektoru. WiFi 7 s certifikací ASUS WiFi Master Premium zajišťuje nejrychlejší a nejspolehlivější připojení.

3K 120Hz displej ASUS Lumina OLED má certifikaci Pantone Validated a DisplayHDR True Black 500. Nabízí věrný obraz s vynikajícím barevným a HDR výkonem, včetně 100% gamutu DCI-P3, který zajišťuje živé barvy.

Zenbook S 14 je vybaven výkonným audiosystémem se čtyřmi reproduktory s certifikací Harman Kardon, což je v tak tenkém zařízení pozoruhodný technický výkon. Poskytuje vícerozměrný zvuk Dolby Atmos v plném rozsahu a nabízí skutečně pohlcující a realistický audiovizuální zážitek.

Zenbook S 14 má velmi nízkou hlučnost díky pokročilému tenkému systému chlazení s odpařovací komorou a dvěma ventilátory IceBlade. V režimu ambient cooling má hlučnost pod 25 dB a zároveň v případě potřeby umožňuje TDP až 28 W. Geometrická mřížka nad klávesnicí zlepšuje proudění vzduchu a eliminuje vnikání prachu nebo nečistot. Soukromí a zabezpečení uživatelů zajišťují Windows passkeys a Microsoft Pluton, který integruje hardware, firmware a software pro ochranu před vyvíjejícími se hrozbami. Rozpoznávání obličeje Windows Hello zajišťuje bezpečný přístup bez nutnosti pamatovat si hesla. Infračervená kamera ASUS AiSense umožňuje funkci Adaptive Lock, která sleduje přítomnost uživatele a uzamkne notebook, když se uživatel vzdálí. Funkce Adaptive Dimming zvyšuje soukromí ztlumením obrazovky, když se na uživatel nedívá.

ASUS Zenbook S 14 (UX5406) je na našem trhu v prodeji za cenu 48.490,- Kč.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse