HP OmniBook X (2024) - až 26 hodin na baterii s procesorem Snapdragon X Elite

2. 7. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost HP chce v maximální možné míře podporovat flexibilní způsob práce, a proto vytvořila novou kategorii zařízení – HP OmniBook X AI PC, první AI PC nové generace od HP, postavené od základů s nejnovější architekturou ARM, jež využívá AI technologie.

HP OmniBook X (2024) - až 26 hodin na baterii s procesorem Snapdragon X Elite

Tento model je vybavený procesorem Snapdragon X Elite včetně dedikované NPU (Neural Processing Unit), která dokáže provádět až 45 bilionů operací za sekundu (TOPS). Tato schopnost umožňuje běh jazykových modelů a generativní AI přímo na zařízení. To spolu s Copilot+ PC a jeho funkcemi, jako je například funkce Recall, posiluje kreativitu, produktivitu a umocňuje personalizaci, výkon a celkově uživatelský zážitek.

Každým dnem přibývá AI aplikací, rozšiřujících možnosti toho, co lze dosáhnout s nejnovějším AI PC od HP. Například efektivnější komunikace a spolupráce s AI nástroji, které využívají gesta, mimiku a hlasové funkce pro interakci s ostatními. Nebo podpora prezentačních dovedností v rámci virtuálních schůzek s okamžitým koučováním a zpětnou vazbou podporovanou AI technologiemi. Rychlejší by mělo být i vytváření a úprava fotografií, audia a videa, kdy AI-enabled software zpřístupňuje profesionální funkce i začátečníkům.

Nejnovější AI PC nové generace od HP odemykají celé spektrum možností přesahujících tradiční počítače, neboť provozují AI přímo na zařízení: znamená to výkon, efektivitu a soukromí s delší výdrží baterie než kdy předtím. Počítače HP OmniBook X jsou určené pro technicky zdatné freelancery, samostatné pracovníky a manažery, jimž poskytují pracovní prostředí i na cestách.

  • Nové logo HP AI Helix symbolizuje inženýrské dovednosti HP v oblasti AI, slibující optimalizovaný výkon a bezpečnost pro dnešní AI technologie.
  • Otevře velký soubor Microsoft Excel téměř 2x rychleji, bez zásuvky zvládne až 12 hodin hovorů přes Microsoft Teams nebo 22 hodin streamování na Netflixu.
  • Kryt počítače obsahuje 50 % recyklovaného hliníku, na obal výrobku se používají pouze tzv. udržitelně získané materiály. HP OmniBook X získal registraci EPEAT Climate+ Gold a certifikaci ENERGY STAR. Tříletá záruka na notebook HP EliteBook Ultra představuje závazek společnosti HP k tzv. udržitelnosti, šetří náklady a snižuje prostoje.
  • Nová kamera Poly Camera Pro upravuje virtuální interakce ve všech aplikacích pro spolupráci a streamování s více kamerami. Poly Camera Pro využívá NPU k provozu AI, úpravy jako jsou Spotlight, rozmazání a nahrazení pozadí, automatické rámování a další, což umožňuje CPU udržet výkon a šetřit baterii.

Ceny a dostupnost

HP OmniBook X AI PC bude na českém trhu dostupný od srpna 2024 za 34 990 Kč.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse