HP pracovní notebooky, podzim 2024, inovace v oblasti umělé inteligence

8. 10. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

HP OmniBook Ultra Flip, první počítač HP 2v1 nové generace s umělou inteligencí, je ideální pro freelancery a kreativce, kteří oceňují flexibilitu a styl. HP EliteBook X, nejvýkonnější pracovní notebook nové generace s umělou inteligencí disponuje až 55 TOPS výkonu NPU (aktuálně nejvyšší) a je určen pro technologické experty. Z by HP Boost, vůbec první pracovní stanice pro on-demand GPU výpočty, poskytuje datovým vědcům a vývojářům bezkonkurenční okamžitý výkon a umožňuje sdílení pracovní stanice jako zdroje.

HP pracovní notebooky, podzim 2024, inovace v oblasti umělé inteligence

Stylový, výkonný a flexibilní HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC nabízí freelancerům a kreativcům dokonalé prostředí pro tvorbu prostřednictvím AI:

  • design podporuje kreativní tvorbu na ultratenkém těle s měnitelnými režimy notebooku, tabletu a „stanu“. Vizuální zážitek zajistí 3K OLED displej. Vůbec první konvertibilní počítač nové generace s umělou inteligencí, který je vybavený dotykovým perem a haptickým touchpadem. Zařízení disponuje 9Mpx AI kamerou a funkcí Poly Audio.
  • OmniBook Ultra Flip využívá procesor Intel Core Ultra (Series 2) se speciálním AI enginem, baterie vydrží až 20 hodin při lokálním přehrávání videa.
  • HP Wolf Security slibuje zabezpečení na profesionální úrovni díky bezpečnostnímu čipu a samoopravnému jádru, data jsou tak chráněna před kybernetickými hrozbami. McAfee Smart AI Deepfake Detector detekuje zvuky generované umělou inteligencí a varuje uživatele před potenciálními podvody nebo dezinformacemi.
  • HP se snaží snižovat dopad na životní prostředí a optimalizovat energetickou účinnost. 90 % použitých kovů a 50 % použitých plastů v notebooku OmniBook Ultra Flip pochází z recyklovaných zdrojů. Zařízení má certifikaci EPEAT Gold with Climate+ a ENERGY STAR.

HP EliteBook X 14, AI PC nové generace - zpřístupňuje technologickým expertům a byznys poradcům vysokou produktivitu lokálně i v cloudu. Síla, špičkový výkon a zabezpečení umožňují v kombinaci s umělou inteligencí zaměřit se na preferované úkoly. První EliteBook X v řadě počítačů pro firemní zákazníky nabízí:

  • HP vyvinulo paměťovou architekturu s působivou rychlostí 8000 Mb/s na 64 GB paměti LPDDR5x RAM a vysokorychlostními AI procesy, která zvládá náročnou tvorbu, datovou analýzu i aplikace s AI. Počítač využívá novou generaci procesoru AMD Ryzen PRO slibující špičkový výkon NPU 55 TOPS.1 Technologie HP Smart Sense ve spojení s 40W tepelným výkonem (TDP) a dvojitými turbo ventilátory slibuje rychlou odezvu počítače při udržení nízké teploty a tichého provozu.
  • nový senzor webové kamery s umělou inteligencí přesněji detekuje přítomnost uživatele a nabízí adaptivní stmívání. Vyladěný zvuk zajišťuje Poly Studio s AI redukcí šumu a HP Dynamic Voice Leveling pro optimalizaci čistoty hlasu.
  • nejbezpečnější počítač nové generace s umělou inteligencí a první počítač nové generace s ochranou proti kvantovému hackingu slibuje chránit nejcitlivější data bez ztráty výkonu. Wolf Security přenáší náročné bezpečnostní úlohy na NPU, a tím zvyšuje výkonnost procesoru. HP Endpoint Security Controller chrání zařízení i před budoucími hrozbami. Funkce detekce přihlížejících osob využívá senzor webové kamery s AI a v případě potřeby automaticky rozostří obrazovku.
  • měď v tepelné desce je minimálně z 50 % recyklovaná a rámečky obsahují nejméně 20 % recyklovaného kuchyňského oleje.

Podle studie HP 81 % datových vědců a analytiků tvrdí, že je jejich práce díky AI více uspokojuje. Ale tito pracovníci mají často ztížený přístup ke GPU. Z by HP Boost řeší nedostatek tím, že maximalizuje využití GPU a poskytuje bezpečný, škálovatelný výkon „na vyžádání“, který splňuje rostoucí požadavky AI, zvyšuje produktivitu a urychluje vývoj.

Z by HP Boost je první řešení v oboru, které slibuje revoluci ve sdílení GPU na pracovních stanicích HP s umělou inteligencí:

  • Výkon na vyžádání: poskytuje okamžitý přístup ke zdrojům GPU s flexibilitou potřebnou pro provádění složitých výpočtů a správu velkých datových sad.
  • Podniková optimalizace: poskytuje firmám efektivnější způsob přidělování a plného využití zdrojů GPU, čímž snižuje závislost na nákladných cloudových serverech a zvyšuje produktivitu.

Z by HP Boost a Z by HP Gen AI Lab uvádějí nabídku HP jako nejkomplexnější řešení pro vývoj umělé inteligence. Řešení Z by HP Gen AI Lab zahrnuje integrovaný nástroj pro vývoj rozsáhlých jazykových modelů (LLM), který umožňuje odhalovat a korigovat zkreslení. Efektivní správa dat, standardizované nástroje a důvěryhodnost, kterou slibují nástroje HP pro vývoj AI, maximalizují efektivitu i účinek umělé inteligence.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse