Lenovo Chromebook Duet EDU G2 - s procesorem MediaTek Kompanio 838 s NPU pro AI

11. 10. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) a Lenovo Chromebook Duet EDU G2 s neuronovou procesorovou jednotkou (NPU) s umělou inteligencí přinášejí kreativitu, všestranný výkon a až 12hodinovou výdrž baterie. Společnost Lenovo zvyšuje produktivitu a požitek na cestách s Chromebook Duet (11“, 9) a Chromebook Duet EDU G2, dvěma 10,95palcovými hybridními tablety s odnímatelnou klávesnicí s 2K displejem.

Lenovo Chromebook Duet EDU G2 - s procesorem MediaTek Kompanio 838 s NPU pro AI

Chromebook Duet (11“, 9), zasazený do celokovového šasi s ochranným sklem Corning Gorilla Glass pro maximální odolnost a doplněný měkkou ochrannou fólií, je přenosný společník, který vás baví, přizpůsobuje se a vybízí k tvorbě. Chromebook Duet EDU G2, jenž je využíván pro učení jak studenty, tak učiteli, posouvá odolnost na vyšší úroveň díky silnému pouzdru a odnímatelné klávesnici.

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) je navržen pro uživatele, kteří jsou stále v pohybu, a proto je vybaven důmyslným stojánkem, který se přizpůsobuje potřebám uživatele a přechází mezi režimem notebooku a režimem na výšku pro čtení, skicování, prohlížení nebo rychlé plnění úkolů.

Lenovo USI Pen 2, diskrétně ukryté ve stojánku, doplňuje tablet a umožňuje uživatelům skicovat, dělat si poznámky a podepisovat dokumenty jako skutečné pero. S perem Lenovo USI Pen 2 mohou uživatelé také zachycovat, organizovat a vyjadřovat své nápady v aplikaci Goodnotes.

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) s hmotností pod 1,2 kg a tloušťkou 7,6mm váží méně a je tenčí než většina knih, má mimořádně jasný 2K displej s rozlišením 400 nitů pro snadné čtení a zábavu nebo streamování i venku a disponuje celodenním výkonem s výdrží baterie až 12 hodin. Kromě toho je připraven na dobrodružství díky šasi s certifikací MIL-STD 810H2, které zvládne mimo jiné nárazy a stříkající vodu. Pro uživatele, kteří touží po větší ochraně a funkčnosti, jsou k dispozici fóliová klávesnice a kryt stojanu s hmotností nižší než 0,65 kg, resp. 0,35 kg.

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) s procesorem MediaTek Kompanio 838, pamětí až 8 GB6 a NPU s podporou umělé inteligence se těší grafickému zpracování AI přímo v zařízení, vylepšenému odmítání nechtěného dotyku dlaní a ostrosti fotoaparátu.

Pro prezentaci 2K displeje je Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) vybaven 8MP zadním fotoaparátem vylepšeným technologií zpracování obrazu MediaTek, který jasně zachytí a zvýrazní všechny skvělé okamžiky dříve, než zmizí. Současně disponuje i 5MP předním fotoaparátem s fyzickou spouští pro zajištění soukromí. Vybaven je dvěma porty USB-C s možností připojení k displeji 4K, zvuk poskytuje prostřednictvím dvou reproduktorů a SmartAMP s technologií Wave Audio.

Lenovo Chromebook Duet EDU G2 poskytuje nejen produktivitu, kreativitu a mobilitu jako Lenovo Chromebook Duet (11“, 9), ale přidává i další benefit, kterým je odolnost. Notebook je navržen tak, aby jej mohli využívat studenti i pedagogové. Chráněn je pouzdrem TPU s klávesnicí, má zesílené porty a odolá náhodnému polití až 360 ml. Produkty vyrobené z TPU neboli termoplastického polyuretanu mají nízkou hmotnost a jsou tenké, ale zároveň dostatečně pevné, aby odolaly náhodným pádům.

Pro pedagogy je Lenovo Chromebook Duet EDU G2 dodáván s aktualizací Chrome Education Upgrade, která umožňuje školám a správcům IT spravovat stovky chromebooků, nasazovat nová zařízení, přizpůsobovat funkce a konfigurovat nastavení z jediné cloudové konzole.

Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) a Lenovo Chromebook Duet EDU G2 mají certifikaci ENERGY STAR a registraci EPEAT Gold, dodávají se s tříměsíčním předplatným Gemini Advanced. Tříměsíční zkušební verze služby Google One AI Premium (včetně služby Gemini) je k dispozici také v ČR.

Oba modely budou v České republice dostupné od listopadu 2024. Model Lenovo Chromebook Duet (11“, 9) bude začínat s cenou od 7.999,- Kč.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse