Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 - mobilní pracovní stanice s AMD Ryzen PRO a AI

30. 7. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Lenovo představila notebook Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 určený pro profesionály, v přenosném 14palcovém šasi. Tato mobilní pracovní stanice s displejem s poměrem stran 16:10 je poháněna procesory AMD Ryzen PRO 8040 řady HS. Procesory AMD Ryzen PRO řady HS jsou vybaveny integrovanými funkcemi umělé inteligence (AI), včetně neurální procesorové jednotky (NPU), která optimalizuje výkon v pracovních postupech využívajících technologií umělé inteligence.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 - mobilní pracovní stanice s AMD Ryzen PRO a AI

Notebook Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 přichází certifikován od nezávislých dodavatelů softwaru (ISV) a s integrovanou grafikou AMD Radeon, takže jevhdodný pro aplikace jako jsou AutoCAD, Revit a SOLIDWORKS. Mobilní pracovní stanice P14s AMD Gen 5 nabízí pokročilé bezpečnostní funkce ThinkShield, a jak je pro ThinkPad obvyklé, prošla komplexním testováním MIL-SPEC pro maximální odolnost.

Společnost AMD pokračuje v dosahování vynikajících výsledků v oblasti počítačů s umělou inteligencí tím, že naplno integruje AMD Ryzen AI technologie do mobilní pracovní stanice Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Nové procesory Ryzen AI využívají CPU, grafickou kartu a integrovanou NPU (neuronovou procesorovou jednotku) a poskytují až 39 AI TOPS výpočetního výkonu, což je téměř 3,5krát více než u předchozí generace. Skokový nárůst výkonu v aplikacích využívajících AI technologie výrazně vylepšuje uživatelskou zkušenost, například při tvorbě náročného obsahu, editace videa, datové analýze či renderingu. Integrace technologií AMD PRO navíc nabízí IT manažerům funkce pro správu na podnikové úrovni, které zefektivňují provoz, integrované bezpečnostní funkce pracují v součinnosti s technologií ThinkShield a chrání před sofistikovanými útoky a poskytují nebývalou stabilitu pro firemní software.

Mezi hlavní specifikace notebooku ThinkPad P14s Gen 5 patří:

  • procesor AMD Ryzen 7 PRO 8840HS s AMD Ryzen AI s integrovanou grafikou AMD Radeon
  • k dispozici s operačním systémem Windows 11 Pro a několika verzemi operačních systémů založených na Linuxu
  • až 96 GB DDR5 a až 2 TB PCIe 4x4 Performance SSD
  • dotykové nebo nedotykové displeje FHD s řešením 3M Optical Film dosahují svítivosti až 400 nitů při až o 16 % nižší spotřebě energie
  • možnost 2,8k OLED displeje s technologií pro potlačení škodlivého modrého světla a tovární kalibrací barev X-Rite
  • Wi-Fi 6E a volitelná 5G WWAN
  • baterie s kapacitou 39,3 Whr nabízí nízkou hmotnost pro extrémní mobilitu a zároveň je baterie nově tzv. vyměnitelná zákazníkem (CRU)
  • volitelná větší 52,5Whr baterie pak celkově prodlužuje výdrž celého řešení

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 rozšiřuje portfolio profesionálních pracovních stanic Lenovo s procesory AMD, které zahrnuje stávající ThinkPad P16s AMD Gen 2, ThinkStation P620 a nejnovější stolní pracovní stanici ThinkStation P8 s procesory AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 Series WX s až 96 jádry resp. 192 vlákny.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 AMD je k dispozici od května 2024 s cenou od 30.157,- CZK bez DPH.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse