Lenovo Yoga Slim 7x a ThinkPad T14s Gen 6 - notebooky s Qualcomm Snapdragon X Elite CPU

18. 7. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Lenovo rozšiřuje své portfolio zařízení, softwaru a služeb optimalizovaných pro umělou inteligenci o dva nové notebooky pro běžné uživatele i firemní zákazníky - Lenovo Yoga Slim 7x a Lenovo ThinkPad T14s Gen 6. Jde o první notebooky nové generace s aplikací Copilot+ poháněné procesory Snapdragon X Elite.

Lenovo Yoga Slim 7x a ThinkPad T14s Gen 6 - notebooky s Qualcomm Snapdragon X Elite CPU

Díky novému procesoru Snapdragon X Elite od Qualcomm Technologies s 12jádrovou architekturou Qualcomm Oryon, grafice Qualcomm Adreno a dedikované NPU (neural processing unit) jednotce Qualcomm Hexagon přinášejí nové notebooky výjimečný výkon počítače v přepočtu na watt s dosud nejrychlejším AI NPU zpracováním v rychlosti až 45 bilionů operací za vteřinu (TOPS). Díky nejnovějším vylepšením od společnosti Microsoft a aplikace Copilot+ mají uživatelé nyní přístup k funkcím velkého jazykového modelu (LLM) i v offline režimu. Díky využití generativní AI a strojového učení pomáhá Copilot+ při tvorbě textů, vytváření vizuálů a zefektivnění běžných činností. Díky možnosti pracovat v režimu offline stejně plynule jako online představují Yoga Slim 7x a ThinkPad T14s Gen 6 nový standard v inovacích pro počítače s umělou inteligencí.

S počítačem Lenovo Yoga Slim 7x poháněným umělou inteligencí mohou uživatelé strávit méně času editováním, renderováním a zpracováním obsahu a věnovat více času tvorbě samotné, ať už doma, nebo na cestách. Hexagon NPU v procesoru Snapdragon X Elite poskytuje tvůrcům přístup k vestavěným funkcím, jako je tvorba obrázku dle psaného požadavku, pokročilé funkce pro úpravu fotek a videí, zpětná vazba pro tvorbu a úpravu textu a mnoho dalších. Mezi další výhody patří pokročilé funkce a kvalita kamery i videohovorů, bezztrátový zvuk ve vysokém rozlišení, 4K streamování, rychlejší připojení k internetu a vylepšené zabezpečení. Lenovo Yoga Slim 7x zvládne splnit i složité úkoly ohromující rychlostí a je zároveň mimořádně energeticky úsporná v momentě, kdy se zátěž procesoru sníží. To se projevuje až několikadenní výdrží baterie s kapacitou 70 Wh. Lenovo AI Core spolupracuje s procesorem Snapdragon X Elite pro chytré nastavení režimu používání a dynamickou úpravu výkonu a energetické účinnosti v závislosti na dané činnosti.

S váhou začínající na 1,28 kg a profilem tenkým pouhých 12,9 mm je Lenovo Yoga Slim 7x stejně tak výkonný jako přenosný. Veškerý obsah ožívá na živém 14,5palcovém dotykovém panelu PureSight OLED s poměrem stran 16:10, rozlišením 3K a frekvencí 90 Hz s maximálním jasem 1000 nitů. Displej zároveň přináší podporu 100% sRGB a DCI-P3 barevného gamutu a podporu technologie TUV Rheinland Low Blue Light. Infračervená FHD MIPI webkamera znamená jasnější obraz při videohovorech a srozumitelnější konverzaci díky čtyřem mikrofonům Voice ID. Realistický je i přehrávaný zvuk díky zvukovému systému Lenovo Premium Suite se čtyřmi reproduktory. Klávesnice Premium Suite disponuje zdvihem kláves 1,5 mm pro každou klávesu. Nová povrchová úprava Yoga s déletrvajícím ošetřením proti mastnotě zlepšuje pocit při psaní, zatímco 135 x 80 mm trackpad zajistí větší přesnost pro ovládání na cestách.

Zařízení je dodáváno v krabici vyrobené z papíru s certifikací FSC a dalších kontrolovaných materiálů a jako polstrování pro notebook využívá zasucha lisovanou papírovou buničinu. Přiložený sáček se systémovými informacemi je pak vyroben z rychle obnovitelného bambusového vlákna. Společnost Lenovo také jako součást nákupu tohoto zařízení poskytuje službu CO2 Offset Service. Tato služba pomáhá kompenzovat odhadované emise CO2 spojené s průměrným životním cyklem zařízení, a to pomocí nákupu kompenzačních kreditů na podporu ověřených projektů CDM, Gold Standard, Climate Action Reserve a projektů OSN, jejichž proklamovaným cílem je snížit emise CO2 vypouštěné do atmosféry.

Lenovo Yoga Slim 7x také splňuje podmínky pro rozšířenou tříletou záruku se službou Lenovo Premium Care, což je pokročilá služba podpory poskytující personalizovanou hardwarovou a softwarovou pomoc od profesionálních techniků spolu s rychlou opravou v případě potřeby přímo u zákazníka.

ThinkPad T14s Gen 6 je první profesionální notebook Lenovo nové generace s aplikací Copilot+ a představuje významný skok v oblasti AI počítačů pro firemní využití. Díky pokročilému procesoru Snapdragon X Elite, který je vybaven integrovanou grafikou Adreno GPU a vlastním AI enginem, přináší ThinkPad T14s Gen 6 výjimečný uživatelský zážitek, který nastavuje nové měřítko výkonu i efektivity pro firemní notebooky se systémem Windows. Zabudovaná 45 TOPS NPU jednotka zprostředkovává špičkové funkce umělé inteligence přímo v zařízení. Copilot+ pomáhá zefektivnit běžné činnosti díky síle generativní AI a strojového učení a díky integraci napříč aplikacemi Microsoft 365 se efektivita práce podobá situaci, kdy má uživatel neustále k dispozici svého personalizovaného AI asistenta.

ThinkPad T14s Gen 6 je vybaven až 64 GB vysokorychlostní LPDDR5x pamětí a disponuje mimořádně tenkým 14palcovým tělem s úzkými rámečky displeje. Díky komunikačnímu panelu se zabudovanou FHD + IR MIPI kamerou a fyzickou krytkou kamery pro větší soukromí mohou uživatelé spolupracovat s kolegy na dálku. Ve spojení zůstanou také díky Wi-Fi 7 a volitelnému 5G sub 6 připojení. Výhodou je také 58 Wh baterie s několikadenní výdrží při použití panelu displeje s nízkou spotřebou energie.

V rámci dlouhodobé třístranné spolupráce společností Lenovo, Qualcomm Technologies a Microsoft vznikl rozsáhlý seznam více než stovky podnikových aplikací od nezávislých dodavatelů softwaru (ISVs) optimalizovaný pro nativní funkce systému Windows fungujícího na platformě Snapdragon. Díky prozíravému přístupu a zaměření na kritické oblasti, jako jsou správa zařízení, možnosti spolupráce, produktivita a chip-to-cloud zabezpečení, trojice těchto firem aktivně navazuje partnerství se špičkovými softwarovými společnostmi, jako je DynamoAI, které využívají AI technologii navrženou pro vynikající efektivitu a ochranu4.

Nepřetržitá ochrana firemních zařízení a dat a ochrana soukromí je v éře umělé inteligence klíčová. ThinkPad T14s Gen 6 pomáhá spravovat a minimalizovat rizika na každém koncovém zařízení díky bezpečnostním funkcím a řešení ThinkShield, které se zaměřuje na ochranu zařízení bez snížení jeho efektivity. Softwaroví partneři, jako je například SentinelOne, zajišťují firmám přístup ke komplexní vícevrstvé ochraně proti ransomwaru. ThinkShield navíc nabízí detekci hrozeb založenou na umělé inteligenci se zabezpečeným procesem spouštění a firmware se schopností samoléčby. To poskytuje pevný základ pro celkové zabezpečení systému ve spolupráci s jednotkou Qualcomm Secure Processing Unit a řešením Microsoft Pluton.

Notebook ThinkPad T14s Gen 6 využívá rozsáhlé zkušenosti společnosti Lenovo s dodávkami notebooků ThinkPad postavených na platformě ARM pro firemní využití a vyniká řadou škálovatelných bezpečnostních funkcí, možností přizpůsobení a službami pro nasazení poháněnými prostřednictvím Lenovo TruScale. To umožňuje IT administrátorům strategicky řídit nasazení nové generace notebooků s umělou inteligencí v celé firmě. Tyto služby jsou navrženy tak, aby chránily citlivé informace a poskytovaly flexibilitu a kontrolu nezbytnou pro splnění specifických podnikových potřeb při rozsáhlejším nasazení.

Cena a dostupnost

  • Notebook Lenovo Yoga Slim 7x od 34 990 Kč včetně DPH
  • Notebook Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 bude dostupný od srpna 2024
Představení . Tiskové zprávy

Diskuse