MSI Prestige 16 AI - nová éra notebooků s umělou inteligencí

7. 3. 2024 09:05    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Nová řada Prestige 16 AI, vybavená procesorem Intel Core Ultra 9, váží díky šasi ze slitiny hořčíku a hliníku pouhých 1,5 kg, zároveň nese baterii s kapacitou 99,9 WH, kterou lze nabíjet pomocí PD 3.1 o výkonu 140 W.

MSI Prestige 16 AI - nová éra notebooků s umělou inteligencí

Nová řada Prestige 16 AI je vybavena nejnovějším procesorem až Intel Core Ultra 9, využívá integrovanou technologii NPU (Neural Processing Unit) společnosti Intel, což je specializované jádro pro akceleraci umělé inteligence, které vytváří efektivnější výpočetní výkon CPU/GPU a také zvyšuje energetickou účinnost. Díky tomu, že se Intel vezl na vlně vylepšování výkonu úloh souvisejících s umělou inteligencí, spolupracoval s více než 100 aplikacemi připravenými pro umělou inteligenci, aby dále urychlil pracovní tok přechodem pracovní zátěže na NPU.

Naproti tomu MSI přichází s novým MSI AI Engine*, který se zabývá různými uživatelskými scénáři definovanými umělou inteligencí a automaticky upravuje nastavení hardwaru bez jakéhokoli manuálního zásahu.

Certifikace Intel Evo slibuje vysoký výkon při zachování nízké hmotnosti a do hry vstupuje také certifikace NVIDIA Studio, která přináší další výhodu v podobě kreativních aplikací díky grafickému procesoru NVIDIA GeForce RTX 4070. Mezi další, výrobcem proklamované přednosti, patří OLED displej s poměrem stran 16:10, přeuspořádání I/O portů a nejnovější Wi-Fi 7.

Kromě 16palcové verze bude na trhu dostupná 13palcová verze o váze 990 gramů s názvem Prestige 13 AI Evo s procesorem Intel Core Ultra. Uvnitř bude mít baterii s kapacitou 75 WH, což je až o 50 % větší kapacita baterie ve srovnání s jinými notebooky ve stejné kategorii na trhu.

Nová řada Prestige AI je k dispozici od 39.990,- Kč.

*MSI AI Engine poskytována prostřednictvím lednové aktualizace.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse