Notebooky ASUS Zenbook, Vivobook a ExpertBook s Intel Core Ultra processors (Series 2)

11. 9. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

ASUS představil na akci Always Incredible Media Day v rámci veletrhu IFA 2024 v Berlíně své nejnovější technologické inovace. Firma zdůraznila svůj závazek vůči své vizi Ubiquitous AI Incredible Possibilities představením nového portfolia ASUS Copilot+ PC nové generace. Novinky jsou vybaveny nejnovějšími procesory Intel Core Ultra processors (Series 2).

Notebooky ASUS Zenbook, Vivobook a ExpertBook s Intel Core Ultra processors (Series 2)

Nový Zenbook S 14 (UX5406) nově definuje možnosti ultrapřenosných notebooků a snoubí se v něm nádherný design s výjimečným výkonem. Toto prémiové zařízení je nejtenčí 14palcový ultrapřenosný notebook ASUS, který se může pochlubit profilem tenkým 1,1 cm a hmotností jen 1,2 kg. Zenbook S 14 má vnější víko vyrobené z exkluzivního materiálu Ceraluminum vyvinutého společností ASUS. Kombinuje tak na dotek příjemný pocit z keramiky s pevností hliníku, což vytváří skutečně výjimečné a pozoruhodně odolné řešení. Oblast klávesnice dále vylepšuje geometrická mřížka s 2 715 chladicími otvory vytvořenými CNC frézou, které optimalizují proudění vzduchu a odvod tepla pro dosažení špičkového výkonu.

Navzdory ultratenkému zpracování nabízí Zenbook S 14 díky Intel Core Ultra 9 processor (Series 2) vysoký výkon, dosahuje až 48 TOPS NPU a nabízí nejnovější AI zážitky. V elegantním těle zaujme 3K displej Lumina OLED s obnovovací frekvencí 120 Hz, který poskytuje úchvatný obraz, zatímco audio systém využívající čtyři reproduktory přináší zvuk na úrovni kina. Potlačení šumu pomocí AI slibuje křišťálově čisté konferenční hovory a infračervená kamera AiSense s rozlišením Full HD podporuje AI efekty pro vylepšenou videointerakci.

Výjimečný výkon modelu Zenbook S 14 doplňuje 72Wh baterie s dlouhou výdrží, celá řada vstupních a výstupních portů zaručujících snadné připojení a pokročilé bezpečnostní funkce. Zvětšený touchpad s poměrem stran 16:10 a intuitivními chytrými gesty umožňuje uživatelům upravovat jas displeje a hlasitost zvuku. Zenbook S 14 lze již předobjednat u prodejců po celém světě za akční cenu 1 399 USD.

ASUS také představil Zenbook S 16 (UX5606), elegantní a lehký 16palcový ultrapřenosný notebook vybavený nejnovějším procesorem Intel Core Ultra processors (Series 2) - ideální pro vysoce mobilní uživatele, kteří hledají větší pracovní plochu.

ASUS Vivobook S 14 (S5406SA) je elegantní, 1,3 kg vážící výkonný počítač s minimalistickým designem určený pro práci a zábavu na cestách, který ve svém celokovovém těle tenkém 1,39 cm ukrývá vysoký výkon. Notebook obsahuje technologii chlazení ASUS IceCool, která využívá dva ventilátory IceBlade s 97 lopatkami a dva větrací otvory, takže dosahuje maximálního TDP 35 W a udržuje optimální výkon i při náročném pracovním zatížení.

Vivobook S 14 exceluje v efektivním spouštění AI aplikací, protože je vybaven procesorem až Intel Core Ultra 7 processor (Series 2) s AI enginem až 47 TOPS NPU. Speciální klávesa Copilot poskytuje rychlou AI asistenci pro optimalizaci workflow, zatímco baterie s kapacitou 75 Wh slibuje až 27 hodin používání bez nabíjení a zajišťuje celodenní produktivitu.

Ergonomický design notebooku zahrnuje stylovou klávesnici ASUS ErgoSense s přizpůsobitelným jednozónovým RGB podsvícením a mimořádně velký touchpad ErgoSense garantující větší pohodlí při ovládání. V kombinaci s ultrarychlým připojením Wi-Fi 7, celou řadou vstupních a výstupních portů, displejem s poměrem stran 16:10, 3K rozlišením, obnovovací frekvencí 120 Hz a audio systémem Dolby Atmos s certifikací Harman Kardon.

ASUS Vivobook 14 Flip (TP3407) je špičkový konvertibilní notebook navržený tak, aby zvýšil produktivitu a zpříjemnil zábavu studentům i profesionálům. Kloub s rozsahem 360° umožňuje plynulý přechod mezi režimem notebooku, stanu, stojanu nebo tabletu, aby si uživatelé mohli přizpůsobit a vylepšit všechny pracovní postupy pomocí jediného zařízení. Všestrannost zařízení ještě zvyšuje podpora pera ASUS Pen 2.0. Jeho kompaktní tělo je tenké pouhých 1,7 cm a váží jen 1,5 kg, což z něj dělá ideálního společníka pro ty, kteří bývají často na cestách.

Vivobook 14 Flip obsahuje procesor až Intel Core Ultra 7 processor (Series 2), který nabízí až 47 TOPS NPU, což umožňuje efektivní spouštění AI aplikací a bezproblémový výkon.

Zařízení se může pochlubit vysoce účinnou baterií s kapacitou 70 Wh, ultrarychlým připojením Wi-Fi 7 a řadou vstupních/výstupních portů zaručujících bezproblémovou konektivitu. Audio systém Dolby Atmos zajišťuje vynikající kvalitu zvuku, což z něj dělá výkonnou a spolehlivou volbu pro ty, kteří hledají dynamický notebook využívající AI. Vivobook 14 Flip je vybaven 14palcovým dotykovým NanoEdge displejem s rozlišením Full HD, který nabízí pohlcující obraz, což je ideální při práci i konzumaci zábavy.

ASUS také představil Vivobook 16 Flip (TP3607) s větším 16palcovým 3K OLED displejem, který nabízí více prostoru na obrazovce pro ještě více pohlcující obraz a vyšší produktivitu se stejným výkonem.

ASUS také představil svou inovativní řadu firemních notebooků ExpertBook P, která představuje významný pokrok v oblasti AI PC pro podnikatele, profesionály a malé firmy. Vlajková loď ExpertBook P5 (P5405) je vybavena špičkovými procesory Intel Core Ultra processors (Series 2) a integruje nástroje ASUS AI ExpertMeet pro bezkonkurenční pracovní zážitek vylepšený pomocí AI. Tyto nástroje přinášejí revoluci v online schůzkách díky pokročilým funkcím, jako je AI přepis, AI překlady, AI titulky, asistované shrnutí schůzky, AI kamera, potlačení šumu pomocí AI a firemní vodoznaky.

Díky nejnovějšímu procesoru Intel, který se může pochlubit až 48 TOPS NPU a celkovým výkonem platformy až 120 TOPS, je ExpertBook P5 optimalizován pro provoz AI aplikací. Tato řada dále zahrnuje notebooky ExpertBook P3 (P3405/P3605) a ExpertBook P1(P1403/P1503), které slibují spolehlivý výkon a odolnost a jsou určeny pro malé firmy a profesionály.

Řada ExpertBook P poskytuje vícevrstvé zabezpečení dosahující až na úroveň BIOSu, včetně pokročilých funkcí, jako je Secure Boot a diskrétní modul Trusted Platform Module (TPM), který chrání před neoprávněnými zásahy při spuštění. Nabízí také volitelný nástroj SafeGuard Backup, který zálohuje důležitá data se šifrovanou ochranou. ASUS ve spolupráci se společností McAfee předinstaloval na všechny notebooky řady ExpertBook P software McAfee+ Premium Individual Unlimited, který je celosvětově na jeden rok zdarma, a to od září 2024. Model ExpertBook P5 zvyšuje zabezpečení díky exkluzivní technologii detekce deepfake s využitím AI a nabízí McAfee Deepfake Detector po dobu jednoho roku zdarma v USA, Velké Británii a Austrálii.

Řada ExpertBook P spojuje elegantní vzhled s robustními funkcemi bez kompromisů v oblasti výkonu. Ztělesňuje závazek společnosti ASUS k udržitelnosti. Konkrétně ExpertBook P5 využívá průmyslově recyklovanou hliníkovou slitinu a recyklovanou ocel a zároveň je průkopníkem v používání recyklovaných magnetů v komerčních noteboocích ASUS.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse