Panasonic TOUGHBOOK 40 (mk2) - vysoce odolný notebook, AI v terénu i bez internetu

20. 6. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Panasonic Connect oznamuje uvedení prvního TOUGHBOOKu s podporou využití umělé inteligence na okraji sítě. TOUGHBOOK 40mk2 je vybaven neurální procesorovou jednotkou Intel AI Boost (NPU), která výrazně zvyšuje efektivitu a přesnost mobilních pracovníků napříč obory. Samostatné funkce umělé inteligence – bez nutnosti připojení k síti – slibují další vlnu zvýšení produktivity mobilních pracovníků tím, že pomáhají analyzovat poruchy, poskytovat informace a rychleji provádět administrativní úkoly.

Panasonic TOUGHBOOK 40 (mk2) - vysoce odolný notebook, AI v terénu i bez internetu

Nový 14palcový TOUGHBOOK 40, jeden z prvních odolných notebooků využívajících systém Windows 11 Pro, který nabízí možnosti zpracování AI Edge, využívá procesor Intel Core Ultra 5 135H (s technologií Intel vPro). Pro vyšší výkon přináší volitelný procesor Intel Core Ultra 7 165H (s technologií Intel vPro). Procesory Intel jsou vybaveny grafickým procesorem Intel Arc.

Oba procesory jsou vybaveny speciální čipovou sadou AI, která umožňuje shromažďovat, ukládat a analyzovat data pomocí umělé inteligence, aniž by bylo nutné nahrávat a stahovat data prostřednictvím připojení ke cloudu. Praktické to může být pro pracovníky u vzdálených terénních služeb a vojenský personál – zejména pro ty, kteří kontrolují zařízení na vzdálených místech, která nemusí mít přístup k mobilnímu nebo bezdrátovému připojení – aby mohli využívat umělou inteligenci ke zvýšení efektivity a omezení lidských chyb při sběru dat.

Například terénní pracovníci, kteří mají přístup ke schématům zapojení a schématům na svém zařízení, mohou kombinovat technologii počítačového vidění s umělou inteligencí a kamerou zařízení, aby přesně ukázali, kde by měla být kabelová připojení. Kromě toho lze procesory s umělou inteligencí použít k automatickému generování inspekčních zpráv, což šetří značný administrativní čas a zdroje v terénu.

TOUGHBOOK 40mk2 je jako jeden z prvních odolných notebooků, který obsahuje nejnovější specifikaci Intel Wi-Fi 7 BE200 s rychlostí připojení (až 5,8 Gb/s a více než 2x ve srovnání s Wi-Fi 6E). Pro vzdálené pracovníky je nový TOUGHBOOK 40 vybaven i volitelnou konektivitou 4G a 5G s podporou eSIM.

TOUGHBOOK 40mk2 se vyznačuje odolností a modularitou. Nejnovější TOUGHBOOK 40 má krytí IP66 proti vodě a prachu a může pohodlně pracovat při teplotách mezi -29 °C a +63 °C. Kromě vyměnitelné baterie, úložiště a paměti RAM nabízí 40mk2 také čtyři další rozšiřující oblasti.

Model 40mk2 poskytuje až 12 hodin (MobileMark 25) práce na jedno nabití baterie.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse