Anycom PM-400 - tisk na dálku

12. 11. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Bluetooth modul Anycom PM-400 slouží k bezdrátovému spojení počítače a tiskárny. PM-400 je kompatibilní s většinou tiskáren - nezáleží na barvě ani druhu tisku, jednoduše nahrazuje kabel.

Anycom PM-400 - tisk na dálku

K tiskárně jej lze připojit přes USB 1.1 nebo standardní LPT IEEE1284 port. Rozměry PM-400 jsou částečně ovlivněny šíří paralelního portu. Ten se nachází v přední části adaptéru, USB je pro změnu umístěn na boku. Skutečné míry jsou 80 x 60 x 21 mm a hmotnost činí 61 g.

Na vrchní části zařízení se nachází tři indikační diody poukazující na zapojení adaptéru, aktivitu Bluetooth a probíhající přenos dat. K napájení je zapotřebí externí zdroj napětí, jenž je výrobcem standardně dodáván.

Modul komunikuje přes Bluetooth 1.1 na frekvenci 2.4 GHz rychlostí až 1Mb/s a jeho signál dosahuje až do vzdálenosti 100 metrů. Adaptér podporuje dva různé profily - HCRP(Hardcopy Cable Replacement Profile), který je podporován velkým množstvím profesionálních přístrojů, a standard SPP, jenž je podporován takřka všemi zařízeními pro tisk.

Využití modulu Anycom PM-400 si lze dobře představit například v kanceláři, kde může několik počítačů bezdrátově posílat svá data na společnou tiskárnu a omezit tak použití kabelů.

Koncová cena v ČR se phybuje kolem 2.630,- Kč bez DPH.

zdroj: Anycom

Příslušenství

Diskuse