CAS-200W - bezdrátové oko

26. 11. 2004 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Bezdrátová internetová kamera CAS-200W je dobrým a levným řešením pro zajištění bezpečí v kancelářích nebo na hlídání určitých objektů.

CAS-200W - bezdrátové oko

Jedná se o monitorovací zařízení, jehož obrazový záznam se přenáší na internetové stránky. Kamera může být, po zadání vstupních hesel, ovládána a řízena vzdáleně odkudkoliv na světě přes notebook nebo PC. Zařízení má své vlastní CPU, pracuje tedy nezávisle na chodu počítače.

Kameru lze připojit do sítě, a to dvěma způsoby - přes Ethernet konektor nebo pomocí bezdrátového protokolu 802.11b se šifrováním WEP. Počet síťových konektorů je vždy pouze po jednom, k dispozici je tedy jeden LAN port a jeden přístupový bod pro bezdrátovou komunikaci. Dvakrát tolik je k dispozici portů pro připojení externích zařízení - místo je pro dva vstupní a dva výstupní přístroje. Na těle kamery pak ještě najdete indikační diody a dva anténní konektory.

Videosnímky jsou zaznamenávány VGA objektivem s rozlišením 160x120, 320x240 nebo 640x480 pixelů s maximálním počtem 30-ti snímků za sekundu. Jednotlivé snímané obrázky lze uložit do formátu JPEG. Po obrazové stránce umožňuje kamera také mnoho možností konfigurace. Kromě již zmíněného rozlišení a počtu snímků za sekundu lze nastavit i světelnost, kontrast a další obrazové vlastnosti.

Kamera podporuje prvky ActiveX i Javu pro Internet Explorer. Pro správnou funkci je nutností mít Internet Explorer verze vyšší než 5.0, což je dnes zřejmě nepodstatná informace. Pro internetovou komunikaci jsou kamerou podporovány síťové prvky TCP/IP, emailový SMTP a internetový HTTP protokol. Kamera je také kompatibilní s většinou systémů a zařízení. Správně ji rozchodíte pod operačními systémy Windows 98/98SE/2K/ME/XP. Kromě toho by měla fungovat i pod Linuxem a na počítačích Macintosh.

Kamera CAS-200W může být dobrým řešením, hlavně díky své mobilitě a přístupnosti odkudkoliv, pro ostrahu objektů stejně jako pro hlídání svých malých potomků např. z práce. Cena CAS-200W se pohybuje mírně nad hranicí deseti tisíc korun.

zdroj: www.solwise.co.uk

Příslušenství

Diskuse