Čtyři užitečné pomůcky pro uživatele notebooků.

6. 2. 2004 00:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: import starších článků

Při brouzdání internetem jsem narazil na zajímavou sadu příslušenství pro notebooky. Obsahuje 4 prakticky zabalené pomůcky, které může ocenit leckterý uživatel notebooku.

Čtyři užitečné pomůcky pro uživatele notebooků.

V sadě doplňků naleznete:

- numerickou klávesnici připojitelnou přes USB rozhraní, kterou ocení každý, kdo potřebuje často pracovat s čísly.

- optickou myš se dvěma tlačítky a kolečkem (7,5 cm x 3,5 cm) připojitelnou přes USB rozhraní užijete při práci na stole. Každý zběhlý uživatel notebooku ví, že je to lepší než touchpad.

- USB HUB neboli rozbočovač přidá k notebooku další 4 volné USB porty. Malá krabička svou velikostí odpovídá PCMCIA kartě typu III, takže pokud máte volné 2 PCMCIA sloty nad sebou, můžete rozbočovač schovat do útrob notebooku.

- telefonní kabel sice dostanete k většině notebooků v příslušenství, ale tento je uložen v praktickém obalu s navijákem, takže manipulace s ním je o mnoho příjemnější. Kdo s notebookem často cestuje, ten ví, o čem mluvím.

Sada je uložena v koženkovém pouzdru o rozměrech 20 x 15 x 4 cm a lze ji snadno uložit do brašny s notebookem. Podle údajů výrobce by to vše mělo bez problémů fungovat pod Windows 95, 98, Me, 2000 i XP. Dle mého soudu by neměl být problém ani pod LINUXem. Jediné, co na Vašem notebooku nesmí chybět, je alespoň jeden volný USB port.

Sadu lze koupit i v ČR za cenu cca 1.300,- Kč bez DPH. Seženete ji u některého z našich sponzorů z horní části této stránky nebo zkuste svého regionálního prodejce.

- Viktor Péder -

Příslušenství

Diskuse