DVD +/- RW UltraSlim - elegantní vypalování.

30. 1. 2004 00:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: import starších článků

Záloha dat na CD se již stala samozřejmostí a vývoj je směrován k DVD nosičům. Má to své jasné pro - na DVD se vejde téměř sedm CD, zatímco cena jednoho nosiče je pouze tří- až čtyřnásobná. Vypalovačka DVD ale stále není standardem ve většině modelů notebooků. Že se ale vypalovačky neliší jen výkonem, dokázala firma Argosy.

DVD +/- RW UltraSlim - elegantní vypalování.

Vypalovačka má kovově stříbrný vrchní kryt a černý spodek a čelní stranu. Na vrchní straně je zároveň dioda informující o stavu vypalování. Rozměry mechaniky jsou 143.5 x 145 x 21 mm a váha je 390 g.

DVD+R/RW sice vypaluje celkem standardní rychlostí 4x, respektive 2,4x, DVD-R/RW je vypalováno rychlostí 2x. Zklamáni patrně budete, pokud s ní chcete často vypalovat CD. Ty vypaluje maximální rychlostí 16x, respektive 10x u CD-RW.

Mechanika podporuje technologii BurnProof pro bezpečné vypálení disků. Při cestách mimo dosah elektrické přípojky je možné mechaniku k notebooku připojit pomocí PCMCIA karty, a tím ji napájet z baterií notebooku. Jinak je nutné použít adaptér. Kromě standardního USB 2.0 a zmiňovaného PCMCIA je možné mechaniku připojit také přes FireWire. Odběr proudu je 60 mA v pohotovostním režimu, 1,2 ve špičce (roztáčení disku s pohybem čtecí hlavy) a 800 mA při čtení či zápisu. Pracovat dokáže při teplotách od 5°C do 50°C a vypnutá vydrží mrazy -20°C i horka +65°C. Podporované OS jsou: Windows 98SE, Me, 2000 a XP.

Součástí balení je vypalovací software Nero Burning ROM a přehrávač CyberLink PowerDVD, CD s drivery, uživatelský manuál, kabel USB a síťový adaptér. FireWire či zmíněná PCMCIA karta jsou za příplatek. Doporučená maloobchodní cena je 11.280 Kč bez DPH. Záruční doba je 2 roky.

- Tomáš Daliman -

Příslušenství

Diskuse