Delkin USB Bridge - kopírujte data bez PC

28. 12. 2004 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Imaginární most, spojující dvě USB zařízení, přes který „dopravíte“ data z jednoho konce na druhý bez použití počítače. propojit lze dvě USB klíčenky, digitální fotoaparát s USB diskem atp.

Delkin USB Bridge - kopírujte data bez PC

Americká společnost Delkin přišla nedávno na trh s produktem USB Bridge. Jeho účelem je přenos dat mezi dvěma USB zařízeními bez nutnosti užití počítače. USB Bridge je tedy jakýsi zprostředkovatel přenosu dat, např. potřebujete-li zkopírovat soubory z fotoaparátu na externí pevný disk či jiné paměťové médium. Komunikace může samozřejmě fungovat i naopak, a to chcete-li třeba „naládovat” hudbu z paměťového modulu do přehrávače hudebních souborů.

Velikostně i hmotnostně se USB Bridge rovná kapesnímu zařízení. Rozměry jsou 83 x 62 x 19 mm, hmotnost činí 51g bez baterií a přibližně 96g s bateriemi. USB Bridge je, jakožto nezávislé zařízení, napájen dvěma AA bateriemi. Použít lze jak standardní alkalické jednorázovky, tak i nabíjitelné NiMH články. Výdrž zařízení na jedno nabití baterií je, podle výrobcem udávaného údaje, 7 hodin při nepřetržitém provozu. Konektory pro připojení externích zařízení jsou specifikace USB 2.0.

Ke kopírování souborů z jednoho USB přístroje na druhý slouží tři tlačítka - zapnutí/vypnutí, přenos a kontrola přenesených dat. Po přenosu zůstávají originální soubory vždy na svém místě, nedochází tedy k jejich smazání. Paměťová média připojená k USB Bridge by měla být kompatibilní se systémem souborů FAT 12/16/32.

Výrobce uvádí také seznam zařízení, jež USB Bridge podporuje. Jsou to např. fotoaparáty značek Canon, Kodak, Sony, Fuji, Panasonic, Konica Minolta, Olympus, dále pak mp3 přehrávače iRiver, Creative a mnoho dalších. Jelikož seznam není úplný, může se klidně stát, že vaše zařízení mezi podporovanými přístroji nenajdete, ale přesto s USB Bridge fungovat bude.

Cena výrobku Delkin USB Bridge je cca 2 tis. korun bez DPH.

Příslušenství

Diskuse