Genius ColorPage-SF600 - malý scanner

16. 11. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Malý, lehký a jednoduše přenosný - takový je skener ColorPage-SF600.

Genius ColorPage-SF600 - malý scanner

Na první pohled možná ne příliš identifikovatelné příslušenství, které by se ale s přehledem dalo zahrnout do kategorie „cestovních“ zařízení. Nakonec rozměry 274 x 47 x 33.8 mm to mohou jen potvrdit.

ColorPage lze jednoduše přibalit do kufru nebo brašny notebooku tak, aby byl vždy po ruce, a to aniž by byla jeho přítomnost citelně znát. Dalším znakem maximální portability je jeho připojitelnost přes USB 1.1 způsobem Plug and Play. Konečně přes USB je skener i napájen, takže jej lze opravdu využít vždy a všude.

Pro ovládání ColorPage-SF600 slouží dvě tlačítka na vrchní straně zařízení - Scan a Custom. Pomocí Custom můžete mimo skenování využít i dalších vlastností skeneru jako jsou kopírování, práce s emaily, úprava neskenovaného textu apod.

ColorPage dokáže pracovat s předlohou o maximálních rozměrech 210 x 297 mm, což odpovídá formátu A4. Skenovat můžete opravdu cokoliv, ať to jsou fotografie, dopisy, části vašeho diáře nebo vizitky. Skenovat lze ve třech módech o různých barevných hloubkách - barevně 48/24 bit, šedě 8 bit a černo-bíle 1 bit. Optické rozlišení skeneru je 600 dpi a pomocí softwarové interpolace lze dosáhnout až 1200 dpi.

Mezi operační systémy podporované skenerem patří čtveřice Windows - 98, Me, 2K, XP. Pro umocnění mobility zařízení dodává výrobce v balení držák na stěnu pro umístění skeneru kam jinam, než na stěnu, dále stojan a pytlík pro pohodlné přenášení.

Cena Genius ColorPage-SF600 se v ČR pohybuje kolem 2 tis. Kč bez DPH.

Příslušenství

Diskuse