Cestovní mini myš od firmy Genius

7. 9. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Genius NetScroll+ Mini Traveler Iris - dlouhý název pro malé zařízení vynikající svým tvarem a barevnými hrami světla.

Cestovní mini myš od firmy Genius

Když se řekne slovo myš, člověka většinou napadnou dvě rozdílné myšlenky. První je malá šedá potvůrka, kterou ne zrovna rádi potkáváme v útrobách našeho domu. Druhou možností, co si člověk vybaví, je optické či kolečkové zařízení, které slouží k ovládání stolního počítače. Zatímco u těch počítačů osobních je myš už po dlouhou dobu nepostradatelná, u notebooků není nezbytná, ale leckdy příjemnější než touchpad nebo trackpoint.

Není tomu tak dávno, co se na českém trhu usadila nová Genius myš, svými malými rozměry určená pro notebooky. Její velikost - 45 x 32 x 88 mm - a hmotnost 0,2kg je, dalo by se říct, přímo notebooková. Vměstná se v podstatě do jakékoliv brašny, přičemž její váhu skoro nepocítíte. Myš Iris se vyrábí ve čtyřech barevných provedeních - červené, modré, černé a stříbrné.

Pro ovládání jsou k dispozici dvě ovládací tlačítka plus kolečko. Okolí kolečka je průhledné, a to z jednoho prostého důvodu. Tím je barevná dioda, jež po určitém čase mění barvu svého podsvětlení. Celkově by se mělo jednat o sedm různých možností barevných odstínů. K počítači se myš připojí přes USB nebo PS/2 port. Mimo jiné je podporována operačními systémy Windows 98/2K/Me/XP/2003, a rozumět si bude i s počítači Macintosh.

Koncová cena Genius NetScroll+ Mini Traveler Iris se pohybuje kolem 350 korun s DPH.

Příslušenství

Diskuse