OvisLink WGP-1500 - PCMCIA karta s GPRS

23. 11. 2004 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Společnost OvisLink uvedla na trh kartu pro mobilní datové přenosy prostřednictvím GPRS technologie.

OvisLink WGP-1500 - PCMCIA karta s GPRS

Připojit se z notebooku k internetu skrze mobilní telefon se stává čím dál tím více pohodlnější. Ačkoliv se pro připojení zdá ekonomičtější použít modem mobilního telefonu, a to díky infraportu, Bluetooth, popřípadě malé investice do datového kabelu, může se pořízení PCMCIA karty vyplatit. Díky její integraci přímo do notebooku totiž odpadají otravné kabely a celkově je připojení vesměs rychlejší než v případě modemu telefonu. To vše ovšem na úkor financí potřebných na pořízení takové karty.

Jednou z podobných je i GPRS karta OvisLink WGP-1500. Ta podporuje všechna tři frekvenční pásma GSM sítí (900/1800/1900 MHz), lze ji tedy používat kdekoliv na světě v dosahu GSM signálu. Technologie GPRS třídy 10 (4+2 timesloty) zajistí maximální rychlost 85.6 kb/s pro přenos dat směrem do počítače a 21.4 kb/s naopak pro jejich upload. Kromě datových přenosů si můžete s kartou WGP-1500 užít i hlasové přenosy. K uskutečnění takového volání je zapotřebí připojit náhlavní soupravu, headset, jež je dodávána výrobcem přímo v balení.

Karta OvisLink WGP-1500 je podporována systémy Windows 98/2K/ME/XP. Její nároky na baterii, respektive spotřebu, se pohybují mezi hodnotami 40mA ve stavu standby a 360mA při maximálním vytížení. Odlišná je hodnota finančních prostředků potřebná pro její pořízení. Ta činí něco málo přes 4000 korun bez DPH.

zdroj: www.ovislink.com.tw

Příslušenství

Diskuse