Wacom PenPartner - dělejte to jinak

16. 7. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Společnost Wacom uvádí svá zařízení již od roku 1987, a díky tomu si ve svém odvětví zajistila jednu z předních pozic na trhu. Jednou z posledních novinek této společnosti je tablet PenPartner.

Wacom PenPartner - dělejte to jinak

Ten je oproti svému předchůdci Graphire3 Studio XL levnější a hlavně menší a lehčí, což je dobrá zpráva pro uživatele notebooků, kteří nechtějí ovládat notebook přes touchpad ani připojenou myš. Díky mobilním rozměrům 147,5 x 160,2 x 12 mm a váze 168 g schováte šedo-stříbrný tablet firmy Wacom v podstatě kamkoliv do brašny bez výraznějších problémů.

Ovládací pero, měřící 149 x 12,3 mm a vážící 10 g, rozpozná až 512 různých tlakových úrovní. Na boku pera je umístěno tlačítko, kterému lze přiřadit nejčastěji používané operace. PenPartner umí pracovat ve dvou módech - jako pero a jako myš. V obou případech je k dispozici rozlišení aktivní plochy čítající 1000 dpi.

PenPartner podporuje pouze operační systémy Windows, a to 98SE, ME, 2000 a XP. Smůlu mají uživatelé linuxové alternativy a počítačů Macintosh, pro něž se u výrobce podpory nenašlo. PenPartner se připojuje přes USB rozhraní a je napájen přímo přes něj. U uživatelů notebooků to však nemusí způsobovat žádnou významnější vrásku na čele, protože udávaná spotřeba tabletu je pouze 0,2 wattů, což pro baterii neznamená nic tragického.

K PenPartneru dostanete od výrobce mimo jiné i CD s ovladači a softwarem JustWrite Office 4.0. Pomocí tohoto softwaru můžete vytvářet ručně psané poznámky v Microsoft Wordu, Excelu a PowerPointu. Ruční zápisky se ukládají jako část souboru, takže příjemce, který bude mít zájem si je prohlédnout, nebude k jejich otevření potřebovat žádný speciální program. Do všech kompatibilních aplikací MS Office se po instalaci tohoto softwaru přidá lišta s důležitými prvky pro snazší ovládání tabletu.

PenPartner tvoří díky svým fyzickým vlastnostem zajímavé řešení pro ovládání notebooků. I díky své příznivé cenové hladině, jež se u nás pohybuje kolem čtrnácti set korun, se může stát zařízením pro začínající grafiky nebo jen uživatele chtějící změnu.

zdroj: www.zdnet.co.uk

Příslušenství

Diskuse