TravelPower Case - Brašna plná energie.

24. 2. 2004 00:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: import starších článků

Brašny patří k základnímu vybavení notebooků. Za celé desetiletí se však téměř nijak razantně nezměnily a dosud nabízely totéž - jednodušší přepravu notebooku a také částečnou ochranu proti nárazům. Společnost APC však nyní naznačila směr, jakým by se mohl budoucí vývoj brašen ubírat. Konkrétně jde o spojení brašny a napájecího adaptéru nejen pro notebooky.

TravelPower Case - Brašna plná energie.

Přemýšlel jsem, k čemu taková věc může být dobrá, a napadly mě dvě hlavní věci. Zaprvé nemusíte s sebou nosit více adaptérů, pokud vlastníte mobil, PDA i notebook. Zadruhé všechna zařízení lze snadno a pohodlně dobíjet při přepravě v autě bez nutnosti jejich vyjmutí z brašny … stačí jen brašnu s vloženým notebookem napojit do elektrické zásuvky v autě a je to.

Černá brašna, v provedení z umělé kůže s objemem 16,4 l a rozměry 38,86 x 35,56 x 13,46 cm a hmotností 3,05 kg je rozdělena na dvě části. V přední je umístěn napájecí adaptér a kapsy, kam je možné vložit mobilní telefon a PDA. Dále je zde síťka pro uložení např. brýlí a kapsička pro kreditní karty. Druhá část je pro samotný notebook.

Hlavní myšlenkou brašny je její využití jako centrální nabíjecí stanoviště pro dobíjení notebooku, mobilního telefonu a PDA současně a kdekoliv v dosahu elektrické zástrčky. Brašnu je možné připojit ke zdroji elektrického proudu buď pomocí klasické zásuvky (100 až 240 V střídavých), nebo na cestách pomocí automobilového či letadlového napájecího konektoru s rozsahem vstupního stejnosměrného napětí 11-16 V. Adaptéry, včetně síťových konektorů pro ostatní země světa jsou součástí balení. Ani při cestách do zahraničí by se tak nemělo stát, že by se brašna nemohla připojit do zásuvky.

Uvnitř brašny je univerzální konektor pro napájení notebooku s několika koncovkami. Pro jistotu je ale lepší zkontrolovat si používaný konektor notebooku s nabízenými konektory brašny - mohlo by se stát, že některý, atypický, model notebooku nepůjde připojit. Nabíjecí napětí lze regulovat v rozmezí 15-20 V stejnosměrných. Pro mobilní telefony a PDA zde jsou dva USB napájecí konektory. Kabely USB nejsou součástí dodávky a je třeba je dokoupit samostatně (buď přímo od APC, či jiného výrobce).

K brašně dostanete: adaptér pro použití v letadle a automobilu, 4 mezinárodní síťové adaptéry, redukce pro notebooky, manuál a seznam podporovaných notebooků. Doporučená koncová cena je 3.500,- Kč bez DPH. Záruka je standardně 2 roky.

- Tomáš Daliman -

Příslušenství

Diskuse