USB HDD MPIO HS200

7. 12. 2004 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Přenosný mini USB pevný disk MPIO HS200 nabízí paměť o kapacitě 5 GB.

USB HDD MPIO HS200

Přenosných USB flash disků je na našem trhu nepřeberné množství. Jejich přijatelná cena a zároveň větší kapacita, dosahující obvykle stovek megabytů, představuje pohodlné řešení pro přenos a uschování většího množství dat.

O něco dál jsou pak v tomto směru přenosné USB disky sestávající z miniaturního harddisku. Jedním z takových je právě produkt MPIO HS200 s pamětí rovných 5 GB. Ačkoliv je u nás společnost MPIO známější spíše z oblasti mp3 přehrávačů, je vidět, že ani malý krůček stranou nemusí být na škodu.

Jak již bylo uvedeno, základem HS200 je pevný disk, a to o průměru 1“. Obecně platí, že harddisky jsou náchylné na jakékoliv větší otřesy a pády. Právě proto je kovový obal disku na místě. Fyzicky se jedná o drobný kvádr s rozměry 51.5 x 56.5 x 16.7 mm a hmotností 46.5 g.

MPIO patří do skupiny zařízení Plug&Play, tudíž jej lze připojit či odpojit kdykoliv za chodu počítače. S ním komunikuje přes rozhraní USB 2.0 s optimální přenosovou rychlostí pohybující se, podle údajů výrobce, kolem 7 MB/s. Kompatibilita i s pomalejším portem USB 1.1 je samozřejmostí.

Plná podpora disku by měla být zajištěna jak pod operačními systémy Windows 98/98SE/ME/2K/XP, tak i u systémů MacIntosh verze 9.2 a vyšší.

Cena MPIO HS200 se bez DPH pohybuje do hranice pěti tisíc korun.

zdroj: ww.mpio-czech.cz

Příslušenství

Diskuse