Thermaltake XJOG USB lampička

5. 10. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Malá přenosná lampička vhodná pro všechny PC/Mac, vybavené USB portem, k osvětlení pracovního prostředí.

Thermaltake XJOG USB lampička

To, jak je světlo důležité, věděli i naši předci v pravěku. Dnes však nejde tak o přežití, jako o komfort, jenž nám zdroj světla přináší. Mnoho uživatelů počítačů už určitě řešilo, zda k noční práci na počítači nechat svítit světlo v celé místnosti, což ovšem není až tak úsporné, a nebo zapnout stolní lampičku, která však může někdy oslňovat. Pomoci by v této situaci mohlo malé přenosné LED světélko, jež svým poměrem mezi jednoduchostí a efektivností snad nadchne ne jednoho uživatele.

Zařízení se připojuje přes USB rozhraní, je tedy použitelné u stolních počítačů - větší uplatnění však najde u majitelů notebooků a laptopů, a to především na cestách. Skládá se z kabelu, na jehož konci je samotná LED dioda a přepínač stavu zapnuto/vypnuto. Zařízení je napájeno přes USB port a podle údajů výrobce, firmy Thermaltake (jež mimo jiné vyrábí chlazení do počítačů) je LED lampička napájena napětím o velikosti 5V a její spotřeba se pohybuje okolo 250 mW. Dodávána jsou provedení s bíle nebo modře svítící diodou.

Po zapojení zařízení do USB potu je nutné jej upevnit i do tzv. clipu a postavit buď vedle klávesnice, a nebo připevnit přímo na notebook tak, aby byla osvětlena pracovní plocha. Průměrná udávaná životnost LED diody je osm tisíc hodin v provozu.

Cena světélka Thermaltake XJOG USB Lighter se pohyboje kolem 220 Kč včetně DPH.

Příslušenství

Diskuse