AverTV Cardbus - další TV v notebooku.

10. 8. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jiří Provázek

Používáte notebook nejen v práci, ale také pro zábavu na chalupě nebo na dovolené? Přehráváte si filmy na DVD a chybí Vám možnost sledovat své oblíbené televizní pořady? Tak s kartou AverTV Cardbus (PCMCIA) od firmy AverMedia to již nemusí být problém.

AverTV Cardbus - další TV v notebooku.

Společnost AverMedia vyrábí TV kartu do slotu PC Card (PCMCIA). Jádrem karty je čip Philips. A co karta nabízí? Umožňuje sledovat TV vysílání včetně kabelové TV, přehrávání videa z externího zdroje formátu PAL v rozlišení 720 x 576 nebo NTSC (720 x 480) připojeného přes kompozitní nebo S-Video vstup karty. Zobrazení videa je možné v okně nebo v celoobrazovkovém režimu.

TV software umožňuje automatické hledání vysílačů, příjem teletextu pro standard PAL, náhled 16 TV kanálů najednou, funkci Time-Shift. Nechybí ani funkce dětské pojistky - možnost zamknout některé kanály.

Karta pracuje také jako digitální videorekordér ve formátu MPEG 1/2/4 pro Video-CD a DVD. Pro formát MPEG-4 je nutný např. DivX kodek. Nahrávat lze jak z televize, tak z externího zdroje, například videokamery. Statický obraz z videosignálu lze ukládat ve formátu BMP, JPG, TIF, PCX, a to v rozlišení až do 1600 x 1200 bodů (rozlišení obrazovky při funkci fullscreen).

Karta disponuje těmito vstupy: 75 Ohm koaxiální vstup pro anténu, kompozitní RCA video vstup, S-Video vstup a stereo audio vstup.

Minimální požadavky na systém jsou procesor Pentium III na frekvenci 1 GHz a vyšší, operační paměť 256 MB a optimálně velký pevný disk, zvláště pokud chcete využívat nahrávání videa. Pro kódování do formátu MPEG-2 je doporučován procesor Pentium 4 minimálně 1.5 GHz. Samozřejmě je nutný 1 volný PCMCIA slot. Podporovaný operační systém je Windows 2000/XP. V ČR lze tuto kartu pořídit za cca 2000,- Kč bez DPH.

Příslušenství

Diskuse