Myš Nyko Air Flo Mouse s klimatizací

15. 6. 2004 06:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Nyko Air Flo Mouse má nejen schopnosti běžné myši, ale dokáže být i pěkně chladná. To vše díky patentované technologii chlazení, která ochrání dlaň ruky od potu.

Myš Nyko Air Flo Mouse s klimatizací

Zařízení pod pojmem periferie patří k počítačům od dob prvních verzí systémů Windows. Ještě před tím to byla klávesnice, pak se ke slovu dostala také dnes už neodmyslitelná myš. Ty zprvu kuličkové, dnes už spíše zvané myši průkopnice, nahradila dokonalejší optická zařízení a různá elektronická pera, na kterých už snad není co vylepšovat. Asi každý uživatel svého osobního počítače si však za parného letního dne nejednou zaklel nad upocenou a ušmatlanou myší, a to v důsledku běžného procesu lidského těla, kterým je produkce potu. Této reakci na horko se snaží zabránit Nyko Air Flo Mouse obdařená vestavěnou klimatizací, založenou na patentované Air Flo technologii.

Nyko Air Flo Mouse je vyrobena ze stříbrného plastu, který v horní části a na bocích přechází v černou tvrdě gumovou plochu. Díky svému preciznímu ergonomickému tvarování je jedno, kterou rukou ji budete ovládat, ať levou či pravou, v obou případech je její použití stejně příjemné. Hlavní předností této myši je vestavěný větrák - klimatizace. Ten přes otvůrky v gumových částech myši nasává vzduch a zároveň vypuzuje lehký vánek, který při práci příjemně ochlazuje a vysušuje dlaň ruky. Intenzitu větráčku lze nastavit do tří úrovní. Z výchozího stádia - vypnuto - se posuvným tlačítkem dostanete nejprve na nízkou úroveň otáček. Ta je vhodná a plně dostačující pro každodenní užití za běžných podmínek. Proti pocitu horka je určena vyšší úroveň chlazení, při které vnímáte silnější proud vzduchu vytvářející jakýsi chladný vzduchový polštář mezi rukou a myší. Při tichém chodu počítače může být ventilátor, přepnutý na nejvyšší úroveň, znatelný. Nejedná se však o žádný nepříjemný zvuk; pokud se na vnímání šumu ventilátoru přímo nezaměříte, většinou si toho ani nevšimnete.

Kromě klimatických funkcí zvládá Air Flo Mouse také bravurně dovednosti běžné optické myši. Optický senzor je vybaven klasickou červenou LED diodou. Rozlišení 850 dpi z ní činí poměrně přesné zařízení, což ocení zejména krvelační hráči akčních her.

Myš se ovládá dvěma tlačítky a gumovým rolovacím kolečkem, které zaujímá dvacet čtyři poloh během jednoho otočení. Hmotnost zařízení je velmi malá, a to i přes vestavěný ventilátor a oproti klasickým myším složitější konstrukci. Napájení myši i samotného chladicího zařízení je zajištěno přes USB port, takže nejsou zapotřebí žádné dodatečné baterie.

Nyko Air Flo Mouse je dokonalým pomocníkem jak na kancelářském stole, tak i na stole permanentního pařana, který při hodinách strávených s rukou přilepenou na myši ocení především tři hlavní výhody - ergonomii, rozlišení a samozřejmě klima.

Cena Nyko Air Flo Mouse se v zahraničí pohybuje okolo 20 USD.

Příslušenství

Diskuse