Adaptéry Dicota - s notebookem na cesty

31. 5. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Martin Janouch

Berete-li si svůj notebook na cesty do zahraničí, ať už se jedná o práci nebo dovolenou, určitě se potýkáte s problémy s jinými typy zásuvek, modemových přípojek, nebo jen s tím, jak svému notebooku dodávat šťávu i při dlouhé cestě autem. Ve všech těchto případech můžete využít univerzální adaptéry Dicota.

Dicota u svých adaptérů upřednostňuje jednoduchost a univerzálnost ve spojení s přijatelnou cenou. Všechny tři adaptéry, Cosmos Power, Cosmos Web i Output 90, by měly být snadno nastavitelné a ovladatelné i pro laika.

Cosmos Power
Jedná se o univerzální cestovní adaptér se čtyřmi vyměnitelnými koncovkami, který by vám dle výrobce měl umožnit připojení notebooku do zásuvky ve více než 150 zemích světa. Adaptér váží 150g a má rozměry 58x50x55mm. Je vyrobem z pevných ABS plastů. Je určen pro všechny rozvodné sítě s napětím 110 - 220V a maximálním výkonem 275 - 550W. Jeho jediným nedostatkem je nemožnost připojení na klasické tříkolíkové zásuvky používané v ČR. U těchto typů zásuvek vám ale stačí jen zdroj dodávaný s notebookem, což tento nedostatek kompenzuje. Prodává se za cenu okolo 650 Kč bez DPH.

Cosmos Web
Cosmos Web je univerzální modemový adaptér, díky němuž můžete připojit váš notebook k analogové síti až v 80ti zemích. V dnešní době se sice začínají více a více využívat bezdrátové typy připojení v čele s WiFi, ale klasický modem má rozhodně stále své uplatnění. Adaptér váží 150g, má rozměry 70x52x60mm a je také vyroben z ABS plastů. Při práci s ním si pouze stačí jednoduše přepnout na zkratku země, ve které se právě nacházíte a vše je připraveno. Prodává se za cenu okolo 750 Kč bez DPH.

Output 90
Tento 90ti wattový napájecí adaptér můžete používat nejen při cestách autem po vlasti a v zahraničí, ale je dokonce určen i pro nabíjení notebooku v letadle. Má zabudovanou přepěťovou i proudovou ochranu a dodává stálý kontinuální proud. Se sadou koncovek je vhodný pro jakoukoliv značku a typ notebooku. Adaptér z ABS plastů váží 208g a má rozměry 125x52x28mm. Může být připojen na střídavé vstupní napětí 11-16V s maximálním proudem 10A a dodává výstupní napětí v rozsahu 16 - 19V s již zmiňovaným výkonem 90W. Výrobek je opatřen certifikáty Emark a FCC třídy B. Prodává se za cenu okolo 2500 Kč bez DPH.

Všechny tyto adaptéry si určitě najdou své uplatnění u uživatelů, kteří často cestují. Snad každý majitel notebooku, který jede na zahraniční služební cestu, si ho bere s sebou. Ale i když vyrážíte jen na dovolenou do ciziny, je příjemné mít možnost si stáhnout fotky z digitálního fotoaparátu nebo filmy z kamery, prohlížet si je v notebooku nebo je odeslat na e-mail svým známým. Můžete poslouchat své oblíbené mp3 a také třeba díky internetu neztratit přehled o dění doma i ve světě. Auto adaptér zase mohou využít všichni, kdo často tráví čas na silnicích, byť "jen" v ČR.

Příslušenství

Diskuse