Creative Audigy 2 ZS - zvuk na úrovni pro notebooky

15. 3. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Tato miniaturní zvuková PCMCIA karta se může pyšnit kvalitou, jež by jí mohl závidět nejeden zástupce PCI verzí pro osobní počítače.

Creative Audigy 2 ZS - zvuk na úrovni pro notebooky

Společnost Creative nedávno vnesla do své nabídky zvukových karet novinku, jež je určena speciálně pro majitele přenosných počítačů. Zvuková karta Audigy 2 ZS Notebook umožňuje majitelům notebooků dopřát si reprodukci zvukových stop v té nejvyšší kvalitě.

Karta obsahuje celkem tři konektory. První dva slouží pro vstup, respektive výstup zařízení prostřednictvím optiky a kabelu, je zde možné připojit sluchátka či reproduktory a mikrofon. Třetí, speaker doking jack, slouží k zapojení 5.1 / 7.1 reprosoustavy.

Audigy zvládá kódovat zvuk při 24 bitech se samplovací frekvencí až 192 kHz. Pro zaryté hráče je jistě potěšující přítomnost technologie EAX 4.0 ADVANCED HD, jež s sebou přináší vysoce kvalitní zvuk pro hraní her s podporou 3D efektů. Prostorový zvuk, nenahraditelný zejména pro přehrávání videí z disků DVD, je zaručen i díky certifikaci THX a dekódování Dolby Digital EX a DTS-ES.

Audigy 2 ZS Notebook je určitě dobrým řešením pro zajištění kvalitnějšího poslechu hudby z notebooku. Bez DPH lze PCMCIA kartu od Creative sehnat za necelých 2,5 tis. korun.

Příslušenství

Diskuse