Creative pro notebooky - optická myš s navijákem

11. 1. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Do testu se nám dostala malinká notebooková myška se všemi přednostmi, které si lze představit. Vybavená je mechanismem pro smotávání přebytečného připojovacího kabelu, což ocení nejeden mobilní uživatel.

Creative pro notebooky - optická myš s navijákem

Uživatelé notebooků většinou tíhnou k PC příslušenství, které je mobilní, kompaktní, ergonomické, lehce uchovatelné a zároveň přenosné v brašně notebooku. Myška Creative Notebook Optical toto splňuje přinejmenším do puntíku a navíc v sobě skrývá jedno praktické překvapení - "naviják".

Jedná se o mechanismus, jenž do sebe smotá přebytečný kabel a nechá jen takovou délku, která je potřebná pro pohodlné zacházení s myší. Je to poměrně praktická záležitost usnadňující transport v brašně, a mimo jiné také odpadá známé smotávání a rozmotávání drátu. Hodí se i pokud je USB konektor v dosahu myši a na stole nechcete mít příliš dlouhý kabel.

Naviják funguje tak, že kabel roztáhnete do požadované délky a je to. Pokud jej chcete zkrátit, tak lehce zatáhnete ze jeho konec a kabel se samovolně naroluje zpět. Mechanismus je vybaven automatickou brzdou, která umožňuje rozbalování zastavit v požadované délce, aniž by se kabel sroloval zpět. Nakonec je to i velice prospěšné pro udržení optického pořádku na stole.

Nicméně by kablík mohl být o něco delší, obzvláště pro případ, kdy je USB konektor umístěn na levém boku notebooku a uživatel je pravák. V takovém případě zbývá kabelu opravdu tak akorát, samozřejmě záleží i na velikosti notebooku.

Myška Creative je opravdu malá, na rozměry 90 x 48 x 30 mm si člověk musí chvilku zvykat, ale bez větších problémů se to za pár okamžiků jistě poddá. Optický LED snímač myši má rozlišení 800dpi a do okolí vyzařuje červenou barvou. Samozřejmě zde najdete i rolovací tlačítko, jímž je dnes vybavena snad již každá současná myš.

K připojení myši si můžete při koupi vybrat ze dvou konektorů podle toho, který se hodí víc, každopádně byste měli mít aspoň jeden USB nebo PS2 port volný. Creative Mouse Notebook Optical je kompatibilní s operačními systémy Microsoft Windows 98/98SE/ME/2k/XP.

Myšku lze pořídit za cenu kolem 350 korun bez DPH.

Příslušenství

Diskuse