Dicota Courier 2.0 - čtečka karet a USB hub

29. 3. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Zařízení, jež v sobě spojuje hned několik funkcí najednou. K dispozici jsou čtyři sloty pro paměťová média a USB hub se třemi porty.

Dicota Courier 2.0 - čtečka karet a USB hub

Zvláště na cestách či při práci v terénu oceníte vlastnosti přístroje Courier 2.0. Přijatelné rozměry 105 x 65 x 16 mm a hmotnost 74 g umožní nosit tuto subtilní krabičku stále s sebou bez větších nároků na prostor. Stříbrný kolibřík, označovaný magickým symbolem 7v1, má určitě co nabídnout.

Po obvodu zařízení najdete sedm portů pro zapojení různých zařízení. Čtyři sloty jsou věnovány paměťovým kartám. Courier 2.0 si porozumí s formáty Compact Flash, Smart Media, Multi Media, Secure Digital Cards, IBM Microdrive, Memory Stick a Memory Stick Pro. Navíc je zde možnost vzájemného přenášení dat mezi médii.

Zbývající tři USB sloty specifikace 2.0 slouží jako integrovaný hub, ke kterému můžete připojit až tři zařízení. Není tedy problém používat např. skener, myš a tiskárnu současně. Courier 2.0 je napájen z externího zdroje, který je spolu s USB 2.0 kabelem, manuálem a balíkem softwaru standardně dodáván od výrobce.

USB hub a čtečka karet je vhodná jak pro počítače se systémy Windows, podpora u 98SE/2k/Me/XP, tak i MacOS. Cena Dicota Courier 2.0 se pohybuje kolem 1,5 tis. Kč bez DPH.

Příslušenství

Diskuse