GSM / GPRS FM Billionton PCMCIA - mobilní data na dosah ruky

12. 4. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

S PCMCIA kartou Billionton budete schopni využívat služeb GSM a GPRS prostřednictvím vašeho notebooku. Stačí jen vložit SIM kartu do příslušného slotu a vše může začít.

GSM / GPRS FM Billionton PCMCIA - mobilní data na dosah ruky

Připojení k internetu prostřednictvím notebooku a služby jednoho z tuzemských mobilních operátorů znamená určitou dávku volnosti. Taková mobilní kancelář může být užitečná především na služebních cestách ke stahování pošty nebo pro rychlou komunikaci se zákazníkem. K ještě většímu pohodlí dokáže v tomto směru pomoci integrovaný faxmodem. Mezi podobná zařízení lze zařadit právě GSM / GPRS Billionton PCMCIA kartu.

Tato karta zvládá nejen datové GPRS přenosy, podporuje i hlasové hovory a navíc si poradí s odesíláním krátkých textových zpráv a faxováním. Pro uskutečnění hlasového volání je nutné ke kartě připojit headset, jenž by měl být součástí balení. Pro veškerou komunikaci je zapotřebí kvalitní signál. Jeho dosažení je zajištěno vysouvací anténou, kterou lze v době nečinnosti zastrčit přímo do těla karty.

Datové služby sviští díky GPRS třídy 10 rychlostí až 85.6 kb/s směrem do počítače a naopak 42.8 kb/s při uploadu. Činnost této tri-bandové štíhlé krasavice můžete sledovat na dvou indikačních diodách. Jedna slouží pro signalizaci aktivního provozu, druhá pro napájení.

PCMCIA karta Billionton by mohla najít své uplatnění i mezi uživateli, které již omrzelo neustálé dobíjení baterie mobilu vycuclé v důsledku trvalého připojení k internetu. Zařízení podporuje operační systémy Windows 98SE/ME/2k a XP. Cena GSM / GPRS karty Billionton se pohybuje kolem hranice 3,5 tis. Kč.

Příslušenství

Diskuse