LaCie Porsche Slim - 8.5 GB DVD vypalovačka

8. 2. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Stylová externí DVD vypalovačka umožňující zálohovat data na dvouvrstvá DVD média o maximální kapacitě 8,5 GB se k notebooku připojuje přes FireWire rozhraní. Mechanika spolupracuje s PC i MAC notebooky.

LaCie Porsche Slim  - 8.5 GB DVD vypalovačka

Vzhled vypalovačky nijak nevybočuje výstředními křivkami, spíše se drží konzervativních linií. Celkové provedení bylo pojato ve skutečně drobných rozměrech, mírami 135 x 162 x 20 mm ji lze zařadit do škatulky opravdu miniaturních mechanik. Drobné rozměry jsou jako dělané pro uživatele notebooků, kteří obvykle každé příslušenství přeměřují na milimetry.

Mechanika je kompatibilní snad se všemi druhy CD a DVD disků. Rychlost zapisování na CD je 16x, 8x vypaluje na DVD+R i DVD-R a dvouvrstvý zápis zvládá rychlostí 2,4x (platí pro DVD+R DL). Pro přepis již zapsaných dat lze použít rychlosti 10x u CD-RW, 4x u DVD+RW a 2x pro DVD-RW. Vypalovačka si poradí s CD nosiči v běžných datových i audio formátech, stejně tak podporuje i obvyklé vypalovací módy (disc-at-once, track-at-once, packet writing, session-at-once, atd.).

Velikost bufferu je 2 MB, přístupová doba činí 130ms u CD a 140 ms pro DVD. K počítači se mechanika připojuje prostřednictvím FireWire portu. Přes rozhraní FireWire lze mechaniku i napájet, není tudíž potřeba externího AC adaptéru.

Použitelnost mechaniky je s běžnými notebooky, které mají FireWire konektor, pod operačními systémy Windows (98SE/Me/2k/XP) i Macintoshi s OS 9.1/ X 10.1.2 a vyšší. S mechanikou je dodáván i programový balík. Cena na českém trhu kolísá kolem hranice 6 tis. Kč bez DPH.

Příslušenství

Diskuse