Leadtek GPS-9537 BT - Bluetooth navigátor

10. 5. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Martin Janouch

Líbilo by se vám využívat jedno jediné zařízení s GPS technologií v kombinaci nejen s notebookem, ale i PDA a dokonce i mobilním telefonem? Pak je pro vás řešením GPS přijímač s technologií Bluetooth.

Leadtek GPS-9537 BT - Bluetooth navigátor

Leadtek Bluetooth GPS-9537 je GPS přijímač určený k okamžitému zjišťování vaší polohy pomocí satelitů. Jeho velikou výhodou je kromě kompaktních rozměrů (83x45x18mm) a nízké hmotnosti (52g) hlavně provoz na baterie. Udávaná výdrž Li-Ion baterie s kapacitou 900mAh by měla dosahovat až sedmi hodin. Tento přijímač využívá dvanáct sledovacích kanálů, což mu zaručuje vysokou citlivost i v náročném terénu jako je hustá zástavba nebo les. Disponuje také konektorem na externí anténu. Použitým standardem je NMEA-0183 s rychlostí 4800 bps. Jako každé takovéto zařízení má své provozní limity, kterými jsou výška 18km, rychlost 515 m/s a zrychlení max. 4g.

U GPS-9537 se udává detekce za využití 2D RMS s přesností na deset metrů. Ovšem toto zařízení obsahuje také interní WAAS, který zvětšuje přesnost navigace. Ta se po korekci blíží sedmi metrům a s DGPS korekcí dokonce až jednomu metru. Výstupními formáty jsou GGA(1s), GSA(5s), GSV(5s), RMC(1s),VTG(1s).

V balení dostanete kromě samotného přístroje také protiskluzovou podložku, rychlého průvodce připojením, CD s navigačním softwarem, nabíjecí baterii a sadu adaptérů. Kromě klasického napájecího adaptéru je k dispozici i EU a UK adaptér a také autoadaptér. Software na přiloženém CD obsahuje navigátora pro ohodnocení GPS přijímače, produktový manuál, ovladače a další sotware pro Leadtek GPS zařízení. Bohužel není k produktu přidáno žádné CD s navigačními programy a mapami. Ty si musíte případně dokoupit. Díky podpoře protokolu NMEA je vhodný prakticky pro všechny současné navigační programy.

Leadtek Bluetooth GPS-9537 se dá díky snadné přenosnosti, vysoké citlivosti a výkonu ve spojení s nízkým příkonem využívat i v extrémních podmínkách. Díky technologii Bluetooth ho také můžete propojit s jakýmkoliv „chytrým“ mobilním zařízením. Cena zařízení se pohybuje okolo 3000 Kč bez DPH. K tomu ovšem musíte připočítat další částky za navigační program a mapy. Největším soupeřem Leadteku může být GPS přijímač s Bluetooth technologií iTec BT-GPS, Navilock BT-308 a GPS ASUS BT100. První dva výrobky mají podobné parametry, výbavu i cenu. Asus za cenu zhruba o 700 Kč vyšší nabízí také podobné parametry, ale bohatší výbavu.

Příslušenství

Diskuse