Logitech diNovo Cordless - bezdrátová klávesnice a myš pro notebooky

15. 2. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Společnost Logitech, známá především produkcí periférií a příslušenství pro stolní počítače a notebooky, nedávno představila další pozornosti hodný kousek ze své dílny. Jedná se o sadu bezdrátových periférií určenou pro notebooky, sestávající se z myši, klasické a numerické klávesnice.

Logitech diNovo Cordless - bezdrátová klávesnice a myš pro notebooky

Bezdrátová myš je vybavena optickým senzorem s rozlišením 800 dpi, kromě toho i vlastní přenosovou technologií FastRF, díky níž dosahuje přenosová rychlost 125 hlášení za sekundu, což je hodnota srovnatelná s připojením přes kabel. Ergonomické zpracování myši je vhodné jak pro leváky, tak i praváky. Výhodou je přítomnost tlačítka pro její zapnutí a vypnutí, čímž lze lépe šetřit baterii.

Klávesnice je, stejně jako její numerická kolegyně, provedena v černo-stříbrné barevné kombinaci. Její velikost je srovnatelná s běžnými klávesnicemi, je snad jen o něco nižší. Vedle klasických kláves obsahuje i speciální tlačítka pro snadnější práci s programy a Internetem. Jsou to tzv. horké a funkční klávesy, které slouží pro ovládání multimédií, spuštění prohlížeče internetových stránek, e-mailového klienta či přednastavených programů.

Oddělená numerická klávesnice zvládá kromě svého původního určení i funkci kalkulačky. Integrovaný třířádkový LCD displej zvládne zobrazit aktuální čas a datum, poslouží jako teploměr nebo upozorní na příchozí e-mail. Stejně jako alfabetická klávesnice, i tato obsahuje prvky pro ovládání hudby a videa.

Jednotlivé části komunikují s počítačem prostřednictvím bezdrátového přijímače, jenž lze připojit buď do volného USB portu počítače, nebo je-li tento port nevhodně umístěn, můžeme použít dodávaného stojánku s USB konektorem, jenž lze umístit přímo na pracovní stůl. Myš i obě klávesnice jsou napájeny každá dvěma AA bateriemi.

Zařízení pracuje správně pod operačními systémy Windows 2000 a XP. Na Internetu je možno tuto sadu pořídit za necelých 6 tis. korun bez DPH.

Příslušenství

Diskuse