Asus WL-107g - PCMCIA WiFi i AccesPoint pro notebooky

8. 4. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Wi-Fi modul Asus WL-107g slouží pro bezdrátový přístup k síti či přenosu dat prostřednictvím bezlicenčního frekvenčního pásma 2.4 GHz. Pracuje na standardech 802.11b/g a díky rozhraní PCMCIA (CardBus) jej lze připojit k téměř každému notebooku.

Asus WL-107g - PCMCIA WiFi i AccesPoint pro notebooky

Přenosová rychlost standardu 802.11g může za ideálních podmínek dosáhnout až 54 Mb/s. Pro zajištění kvalitního příjmu bezdrátového signálu je modul WL-107g vybaven dvěma integrovanými invertovanými F anténami s podporou diverzity. Dosah Wi-Fi adaptéru se pochopitelně liší v závislosti na prostředí a podmínkách, při nichž je používán. Výrobcem udávané informace hovoří o hodnotách 40 metrů ve vnitřních prostorách a až 457 metrů ve venkovním prostranství za přímé viditelnosti.

Asus WL-107g navíc umožňuje vytvoření softwarového AccessPointu, jenž dovolí přístup k internetu i ostatním uživatelům. Díky funkci NAT lze sdílet jednu IP adresu s mnoha dalšími počítači. V oblasti zabezpečení disponuje karta podporou 64/128-bitového WEP protokolu a šifrováním WAP, jež běží pod Windows XP SP1.

Dodávaný software umožňuje použití funkce automatického přepínání profilů, což připouští snadnou přenositelnost zařízení mezi kanceláří, domovem či internetovou kavárnou bez jakékoliv nutnosti neustále měnit jednotlivé položky nastavení bezdrátového připojení. Pro každé prostředí zvlášť lze konfigurace uložit do profilů a následně mezi nimi jen vybírat.

Karta najde podporu pod systémy Windows 98SE/ME/2k/XP a Linux RedHat verze 7.1 a novější. Adaptér Asus WL-107g Wireless Cardbus seženete v internetových obchodech za částku kolem 800 korun bez DPH.

Příslušenství

Diskuse