Ximeta NetDisk Mini - data do kapsy

1. 3. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Jan Šesták

Přenosný externí HDD NetDisk s kapacitou 40 GB pro snadnou a pohodlnou práci s vašimi daty. Svými rozměry navíc ideální pro majitele notebooků.

Ximeta NetDisk Mini - data do kapsy

Externí disky nacházejí své uplatnění zpravidla ve chvílích, kdy je zapotřebí jednoho centrálního úložného prostoru pro několik vzájemně propojených počítačů. Další způsob jejich využití může být třeba pro zvětšení kapacity interního harddisku, a to například o pár desítek GB. Na externí pevný disk lze i pohodlně zálohovat z noteboku.

Jedním z takových pevných disků je i NetDisk Mini od společnosti Ximeta. Rozměry tohoto externího disku právem laškují s přívlastkem přenosný - v milimetrech se jedná o hodnoty 133 x 80 x 23.5. S hmotností 680 g to také celkem ujde. S tímto zařízením je možnost nosit svá data pohodlně u sebe. Obal disku je celkem strohý. Jediné, co na vrchní straně zařízení zaujme, jsou dvě indikační diody znázorňující stav disku.

Kromě malých rozměrů se od ostatních externích harddisků liší ještě v jednom. Lze jej připojit díky Ethernet 10/100 a USB konektorům jak k lokální síti (LAN), tak přímo k počítači. Pro přímé spojení je možno použít obou specifikací USB - 2.0 i 1.1.

Pokud se jedná o technické parametry disku, následuje pár informací. Rychlost otáčení se rovná 4200 o/min. nebo 5400 o/min., velikost bufferu je 8 MB a kapacita disku poskytuje 40GB, respektive 80 GB volného místa - záleží na zvoleném modelu.

Ximeta NetDisk Mini je podporován pod operačními systémy Windows i Mac OS. Model MNU10-40, s kapacitou 40 GB, seženete v internetových obchodech za cca 6 tis. korun bez DPH.

Příslušenství

Diskuse