CANYON NTB Pack CN-NP1 - vše v jednom

25. 7. 2006 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Michal Hausner

Nebaví vás ke svému notebooku shánět zdlouhavě všechno potřebné příslušenství či byste chtěli nějakému mobilnímu uživateli udělat radost praktickým dárkem? Tak právě pro vás je určen set CANYON NTB Pack CN-NP1, který obsahuje vše, na co běžný uživatel pomyslí - od numerické klávesnice až po USB hub.

CANYON NTB Pack CN-NP1 - vše v jednom

Posuďte sami, co tento set pro uživatele notebooku obsahuje. V první řadě je to numerická klávesnice (USB 1.1), stereo headset, USB lampička (USB 2.0), AM-AF kabel, USB optická myš a USB 1.1 hub. To vše lze lehce přenášet v dodávaném pouzdře.

Všechno příslušenství je stavěno k mobilnímu použití, nepřekvapí tak absence kulatých kabelů. Většina spojení je přes ploché a tenké kabílky, u kterých můžete libovolně měnit délku (navíjením nebo rozvíjením). Podívejme se teď blíže na jednotlivé příslušenství.

Nejeden uživatel, zvyklý i na poněkud stísněnější podmínky mobilní klávesnice, pocítil asi největší nevýhodu notebooků - chybějící numerickou klávesnici. Tento díl tak podle mého názoru v sadě od Canyonu hraje nejdůležitější roli. Připojit k notebooku jej lze pomocí 95cm kabelu. Obsahuje 19 numerických kláves a LED indikátor Num Locku. Její rozměry jsou 116.0 x 75.8 x 22.8 mm.

Stereo headset C8CNNP1 má vestavěný mikrofon a ovládání hlasitosti. Požívat jej tak můžete především pro online komunikaci, pro kvalitnější poslech hudby určen rozhodně není. Délka kabelu je nastavitelná, a to až do 150 cm.

Pro noční práci může uživatel ocenit jednoduchou USB lampičku s ohebným "krkem". Její délka je 38 cm, a tak dosáhne nad víko otevřeného displeje i v případě USB portu pouze na zadní straně notebooku.

Zde se ještě zmíním o AM-AF kabelu. Jeho přítomnost je sice častější především u starších desktopů, ale i zde zkracovačka kabelu napovídá, že je určen pro notebooky. I zde může pomoci v téměř identické situaci - při častém připojování flashdisků a jiných flexibilních USB zařízení a přítomnosti USB pouze na zadní části notebooku. Jeho délka je postačujících 80 cm.

V tomto setu samozřejmě nechybí optická USB myš. Její rozměry jsou po vzorů jiných notebookových myší miniaturní. Použitý optický snímač má nižší rozlišení 400 dpi, které jí směřuje spíše pro méně náročnou kancelářskou práci. Myši k vysoké mobilitě napomáhá i použití zkracovače na jejím kabelu.

Vše doplňuje USB hub. Při tolika USB zařízení se bude jistě hodit (přes hub můžete připojit až 4 zařízení). Co však zamrzí je, že příslušenství budou připojen pouze přes pomalejší USB 1.1. Hub má poněkud méně tradičně tyčovitý tvar; hned za konektorem je však kloub umožňující jeho ohnutí až o 90 stupňů, takže lze sklopit rovnoběžně se základnou notebooku.

Celý set se pak vejde do tmavého obalu s rozměry 180 x 160 x 35 mm – doopravdy kompaktní! Skvělou mobilitu podtrhuje i celková váha pouhých 412 gramů. Cena celé sady je přiměřená - 742 Kč bez DPH (883 Kč s DPH). Poskytovaná záruka je 2 roky.

Příslušenství

Diskuse